På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Maskinreparatör

Maskinreparatör

Som maskinreparatör är du viktig för att produktionen ska flyta med så få stopp som möjligt. Det är du som reparerar maskiner som gått sönder och sköter det förebyggande underhållet.

Den grundläggande arbetsuppgiften är periodiskt och förebyggande underhåll av maskinparken. Genom detta arbete förhindrar maskinreparatören att de flesta, såväl stora som små, fel i maskinerna uppstår.

Maskinreparatören planerar oftast detta i samverkan med produktionsledningen som vet när det är minst olämpligt att ställa av en maskin för service. I ditt arbete använder du mycket dator. Men också olika handverktyg, vissa maskiner och svetsutrustning. Till din hjälp har du också lyftanordningar och truckar. Det är inte samma krav på muskelstyrka som förr. Men tunga lyft kan förekomma.

Utbildning

Grundutbildning till maskinreparatör kan du få inom bl a gymnasieskolans Industritekniska programmet eller El- och energiprogrammet.

Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux.

Påbyggnadsutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Övrigt

Det här yrket är mycket mansdominerat, ca 95% av de yrkesverksamma är män.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Behovspersonal

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 July (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-05
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Om tjänsten Montico söker behovspersonal som kan jobba inom industrin. Arbetsbeskrivning Du kommer att arbeta som ambulerande konsult hos våra olika kunder inom lager, produktion och liknande. Tjänsten är en timanställning vilket innebär att du måste ha en annan huvudsaklig sysselsättning i form av studier eller anställning på minst 50 %. Även du som är pensionär kan arbeta som behovsanställd hos oss. Skriv gärna vad för typ av sysselsättning du har idag. Vi söker dig som Som person är du pålitlig, social och gillar att jobba i team. Du har körkort och bil så du lätt kan ta dig till olika platser. Du kan med snabba puckar hoppa in och är nyfiken på att lära dig nya saker. Truckkort är meriterande. Om Montico Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning och utbildning. Montico har närmare 1 000 anställda varav cirka 800 är konsulter utplacerade på uppdrag hos kund. Montico har kontor på ett 20-tal orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft. Läs mer på www.montico.se. Din ansökan lämnar du via länken nedan. Vi tar ej emot ansökningar via mail. Då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast 12 July (4 dagar kvar)

Ansök här

Reparatör

Arbetsgivare / Ort: Hjältevadshus AB / Hjältevad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 July (23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Maskinreparatör

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Reparatör

Vi söker nu en erfaren och duktig reparatör till vår hustillverkningsfabrik i Hjältevad. Arbetet består av att genomföra reparations- och underhållsarbete, både akuta reparationer och dagligt underhåll. För dig är det en självklarhet att arbeta med felsökning, reparationer och förbättringar. Du kommer att lösa de akuta reparationerna genom att du själv reparerar det som behövs inom ditt kunskapsområde avseende bland annat truckar, maskiner och lyfthjälpmedel men tar även in underleverantörer vid behov. Du kommer även att arbeta systematiskt med att strukturera upp underhållsavdelningen för att bidra till förbättrad driftsäkerhet i produktionen.

Du kommer att ansvara för leverantörskontakter inom exempelvis truckservice, fastighetsunderhåll och maskinunderhåll. Du ansvarar också för underhållet av vår fastighet både på fabrik och kontor. Du kommer vara en viktig del i vårt produktionstekniska utvecklingsarbete med syfte att bidra till en resurseffektiv och störningsfri produktionsprocess.

Vem är du?

Vi letar efter dig som har erfarenhet genom att ha arbetat några år som reparatör och är van vid att planera och organisera ditt dagliga arbete på ett effektivt sätt.

Du trivs i en social roll och är bra på att hantera flera projekt löpande. Du är noggrann, ansvarsfull, strukturerad och gillar att arbeta mot deadlines. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver processer. Du sätter upp och håller tidsramar. Som person är du flexibel och lösningsorienterad och tycker om att bidra till förändring och utveckling. Du har ett företagsekonomiskt tänk i ditt sätt att driva förbättringsarbete.

Vi tror att du har gymnasieutbildning inom industri eller verkstadsteknik. Du kan svenska i tal och skrift och du är van användare av systemstöd.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Hjältevadshus AB med placeringsort Hjältevad. Tillsättning omgående eller enligt överenskommelse. Vi värdesätter även egenskaper som engagemang, ansvarstagande och teamkänsla. Tjänsten ska tillträdas snarast och sista ansökningsdag är 31 juli. Urval kommer att ske löpande. #jobbjustnu

Du ansöker genom att skicka CV och personligt brev till [email protected] Kontaktperson och ansvarig för rekryteringen är Ola Adolfsson, Produktionschef 0381-239 04

Arbetsgivare
Hjältevadshus AB
Storgatan 10
57032 Hjältevad
Hemsida: www.hjaltevadshus.se
Ansökan
Ansök senast 31 July (23 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Mekaniker till Svetshallen

Arbetsgivare / Ort: Boliden Mineral AB / Gällivare
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 July (23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-04
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Boliden söker


Mekaniker till Svetshallen

Till Gruvans Underhållsavdelning i Aitik

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av service- och reparationsarbeten på våra maskiner ute i verksamheten, exempelvis grävmaskiner och borriggar samt även komponent rep. Allmänt mekaniskt underhållsarbete ingår i befattningen. Arbetstiden är förlagd till K2 skiftgång.

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker mekaniker med känsla för gruvans behov samt ett brett tekniskt kunnande och intresse. Du har några års erfarenhet som mekaniker och vi ser gärna att Du har gymnasieutbildning, gärna fordonsteknisk eller någon liknande utbildning. Du bör även ha grundläggande svetskunskaper, minst MIG/MAG samt MMA. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av hydraulik. Goda datorkunskaper är meriterande då datorn är ett viktigt redskap i vårat arbete vid tex felsökningar. Kunskaper i Maximo är även en merit. Vi ser gärna att du är en självgående person med god samarbetsförmåga. Du trivs att arbeta med problemlösning och tar dig an arbetet strukturerat. B-körkort är ett krav och C-körkort är meriterande.

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar därför både kvinnliga och manliga sökande.

Vi förutsätter att Du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Driftchef Stefan Wennström

0970-72 93 62

Facklig information

Klubb Gruv 136, Cathrin Öderyd tfn 0970-72 94 32.

Ansökan

Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök nu” i annonsen. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden. Frågor angående din ansökan besvaras av HR Sture Holmgren 0970 72 91 72.

Sista ansökningsdag är 31 juli 2020.

Arbetsgivare
Boliden Mineral AB
Sakajärvi 1 Aitikgruvan
98292 Gällivare
Hemsida: https://www.boliden.com/sv
Ansökan
Ansök senast 31 July (23 dagar kvar)

Ansök här

Krossoperatör/reparatör

Arbetsgivare / Ort: LKAB Berg & Betong AB / Kiruna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 September (1 månad 24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Om företaget / verksamheten

LKAB Berg & Betong är en ledande koncern med fullservicelösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Vi levererar en helhet baserad på erfarenhet och spetskunskap. Vi utför bergförstärkning och ortdrivning i LKAB:s underjordsgruvor samt förädlar gråberg till grus och makadam. Idag är vi världens största producent av sprutbetong.

Verksamheterna finns i huvudsak i Kiruna- och Gällivare kommun.

Vår största kund är LKAB där vi utför majoriteten av allt bergförstärkningsarbete. Vi levererar också bergförstärkning till det Lundin Mining-ägda Zinkgruvan i Askersund.

Om tjänsten

LKAB Berg & betong sektion kross/ entreprenad tar tillvara på gråberget som är en biprodukt från LKAB:s gruvbrytning.

Vi söker nu krossoperatör/reparatör till vår anläggning i Kiruna.

Som reparatör arbetar du huvudsakligen med förebyggande och löpande underhåll, samt reparationsarbeten på våra anläggningar. Andra arbetsuppgifter utöver vad som nämns ovan kan förekomma.

Dina kvalifikationer

Vi ser att Du har gymnasiekompetens, gärna industriteknisk inriktning och helst erfarenhet från arbetsområdet.

Befattningen kräver att du är självgående och ansvarstagande, har god initiativförmåga och lätt för att ta beslut. Du trivs att arbeta både ensam och i grupp och har lätt för att kommunicera med såväl interna som externa kontakter.

Erfarenhet av kross- och entreprenadbranschen samt inom underhåll är meriterande.

B-körkort krävs för tjänsten samt viss datorvana.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med god stämning där du kan känna ett stort engagemang.

Du får ta del av koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård. Ta chansen till bred kompetensutveckling i det lilla företagets arbetssätt och storföretagets möjligheter.

Övrig information

Arbetstider: Skiftgång, 7/7 skift

Välkommen in med din ansökan senast 2020-09-01, Rekrytering kommer ske löpande och vi kan därför komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Ytterligare upplysningar om tjänsten får Du av produktionschef Jarmo Koivuniemi, tel: 0980-685 51.

Arbetsgivare
LKAB Berg & Betong AB
Kiirunavaara 5
98128 Kiruna
Hemsida: www.lkabbergbetong.se

Servicetekniker sökes till Weber, Saint-Gobain

Arbetsgivare / Ort: Pema People AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 November (4 månader 20 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
VÅRT ERBJUDANDE Är du en person som trivs i en händelserik arbetsmiljö, där ditt arbete gör skillnad? Är du en teknisk lagd person som gillar attt jobba i team och vill utmanas och utvecklas i sin arbetsroll? Då har vi jobbet för dig! Vi erbjuder goda karriärmöjligheter i miljö med spännande utmaningar och en arbetsplats som erbjuder varierade arbetsuppgifter. ARBETSBESKRIVNING Vi söker nu en servicetekniker till vår kund Weber i Tullinge. - Utföra tömning, service och underhåll på maskiner i maskinparken. (El-, mekanik- och svetsarbeten) - Utföra förebyggande underhåll utav maskinerna. - Framföra fordon (Motviktstruck och hjullastare) - Du arbetar oftast i grupp men förväntas även att kunna arbeta på egen hand när det behövs. DINA KVALIFIKATIONER - Du är en tekniskt lagd person med erfarenhet av service och underhållsarbete - Du tycker om att lösa problem på en gång och nöjer dig inte med snabba lösningar - du ser till att sikta på att problemet inte uppstår en gång till. - För att vara aktuell till denna tjänst måste du ha B-körkort och tillgång till bil, då det inte finns några kommunikationsmöjligheter till fabriken som ligger belägen utanför Tullinge. MERITERANDE - Truckkort A och B samt C2 (hjullastarkort). DIN PROFIL För att lyckas och trivas i rollen så tror vi att du: - har viljan att utvecklas och vara en god ambassadör för Pema People. - är ansvarsfull har god känsla för detaljer. - Du trivs med att arbeta fysisikt och är inte rädd för att arbeta tungt - Du är lösningsorienterad - är självständig i din roll, men tycker om att arbeta och komma fram till lösningar tillsammans med dina kollegor. Denna tjänst är en konsulttjänst med tillsättning omgående. Du är anställd av Pema People med uppdrag på Weber. OM OSS På Pema People är vi övertygade: Personalen är vår viktigaste resurs. Vårt starkaste argument. En unik möjlighet för våra kunder. I kombination med nytänkande, flexibilitet och lyhördhet för kundens behov resulterar den filosofin i bemannings- och personallösningar som verkligen gör skillnad. Både idag och i morgon. ANSÖKAN Är du den vi söker? Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontaktuppgifter hittar du längre ned. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan sker genom att du registrerar dig nedan. Bifoga CV och personligt brev. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Pema People AB
Hemsida: https://www.pemapeople.se/
Ansökan
Ansök senast 28 November (4 månader 20 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.