På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Maskinreparatör

Maskinreparatör

Som maskinreparatör är du viktig för att produktionen ska flyta med så få stopp som möjligt. Det är du som reparerar maskiner som gått sönder och sköter det förebyggande underhållet.

Den grundläggande arbetsuppgiften är periodiskt och förebyggande underhåll av maskinparken. Genom detta arbete förhindrar maskinreparatören att de flesta, såväl stora som små, fel i maskinerna uppstår.

Maskinreparatören planerar oftast detta i samverkan med produktionsledningen som vet när det är minst olämpligt att ställa av en maskin för service. I ditt arbete använder du mycket dator. Men också olika handverktyg, vissa maskiner och svetsutrustning. Till din hjälp har du också lyftanordningar och truckar. Det är inte samma krav på muskelstyrka som förr. Men tunga lyft kan förekomma.

Utbildning

Grundutbildning till maskinreparatör kan du få inom bl a gymnasieskolans Industritekniska programmet eller El- och energiprogrammet.

Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux.

Påbyggnadsutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Övrigt

Det här yrket är mycket mansdominerat, ca 95% av de yrkesverksamma är män.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Underhållstekniker

Arbetsgivare / Ort: Empleo Ljungby AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-10-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Maskinreparatör

Om jobbet

Nu söker vi en Underhållstekniker till ett spännande företag i Strömsnäsbruk. Är det du? Tveka inte på att söka tjänsten.


Om tjänsten

Som underhållstekniker kommer du att arbeta i en stöttande roll mot produktionen, där du ser till att produktionen kan fortgå genom systematiskt underhåll av maskinerna och verktygen i produktionen.
I rollen kommer du att felsöka, identifiera och lösa problem i produktionslinorna som består av en maskinpark av varierande ålder och modeller.
Du kommer även att hjälpa produktionspersonalen med inställning av maskinerna när du blivit varm i kläderna.

Vidare kommer du att arbeta löpande med förebyggande underhåll och planerade underhåll. I din roll som underhållstekniker kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära: - underhåll och reparationer av maskiner och verktyg - Arbeta proaktivt med reparationer för att undvika produktionsstopp.
Tjänsten innebär att man även kommer att hjälpa till i produktionen vid behov.

Din Profil

Vi söker dig som har god kunskap inom verkstadsteknik och maskinreparationer antingen via utbildning eller arbetslivserfarenhet, helst både och.
Du är en driven och initiativtagande person som är beredd på att hugga i där det krävs.
Du bör även ha en god förmåga att analysera, planera och genomföra ditt arbete på ett framgångsrikt sätt.
Då du jobbar nära dina kollegor bör du ha en god samarbetsförmåga. Då ingen dag är den andra lik är det viktigt att du som person är flexibel och inte räds nya arbetsuppgifter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet., att du är ansvarsfull och samarbetsvillig är en självklarhet.
Vi ser gärna att du bor i närområdet då man kan få rycka in och lösa problem i produktion. 
 
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning.
Vi erbjuder för rätt person en visstidsanställning hos Empleo som har avsikten att övergå till en fast tjänst hos kunden efter 6 månader.

 Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Teknisk utbildning på gymnasienivå med inriktning mot mek/rep
• God erfarenhet av felsökning i maskinsystem och av underhållsarbete
• Erfarenhet av manuell svarv, fräs och borr
• Svets (MIG)
• Pneumatik
• Ritningsläsning
• Behärskar engelska i tal och skrift
• B Körkort
 

Du kommer att arbeta med kunniga och engagerade medarbetare i ett stabilt och framgångsrikt företag där trivselfaktorn är hög. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt ök.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Du ansöker direkt på www.empleo.se

 • Uppstart: Omgående eller enligt överenskommelse.
 • Ort/Placering: Strömsnäsbruk 
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt gällande kollektivavtal 
 • Ansök senast: 30 oktober 
Arbetsgivare
Empleo Ljungby AB
Hemsida: www.empleo.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Verkstadsmekaniker sökes med omgående start.

Arbetsgivare / Ort: AB Söder & Co Consulting
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Maskinreparatör

Om jobbet
Om företaget Vi söker verkstadsmekaniker till en av våra kunder i Göteborg. Vår kund är en ledande leverantör av reparations-och underhållstjänster. Med verkstäder runt om i Sverige så väl som i Norge erbjuder företaget snabb och effektiv service så väl som underhåll av godsvagnar och hjul. Du kommer främst arbeta dagtid men kväll kan också förekomma. Tjänsten är ett konsultuppdrag via Söder & Co men för rätt person finns goda möjligheter till anställning hos kund. Företaget har sina lokaler i Göteborg. Dina arbetsuppgifter I tjänsten som mekaniker kommer du att reparera, felsöka samt arbeta med förebyggande underhåll av tågvagnar och hjul. I det dagliga arbetet förekommer flera olika moment bland annat svetsning, reparation och viss truckkörning kan även förekomma. Dokumenterad erfarenhet samt truckintyg är krav. Arbetsuppgifterna kommer variera mycket då kundernas tågvagnar är av stor variation. Din profil Rollen passar dig som är ansvarstagande, noggrann och driven. Du har ett problemlösande förhållningssätt och har god verktygsvana. Vi ser gärna att du har arbetat med mekanisk svets tidigare. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet som tågmekaniker, lastbilsmekaniker alternativt reparatör av större entreprenadmaskiner men är du nyutbildad på området och hungrig på att lära kan även det vara av intresse. Ansök via www.soderco.se. Urval sker löpande, så se till att söka redan idag! Notera att vi inte hanterar ansökningar via mail eller post. Vi ser fram emot din ansökan! Om oss Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende. Hos oss gör människor skillnad.
Arbetsgivare
AB Söder & Co Consulting
Hemsida: http://www.soderco.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

SERVICETEKNIKER

Arbetsgivare / Ort: Kaeser Kompressorer AB / Agnesberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi erbjuder dig ett mycket intressant arbete inom KAESER Kompressorer i ett rikstäckande team där vi har bra sammanhållning och stöttar och supportar varandra. I vårt företag står individen i centrum. Varje enskild anställd vidareutbildas, och företaget följer upp varje framsteg som individen gör. Engagerade och kvalificerade anställda har inte bara en trygg arbetsplats hos oss, utan också goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder kontinuerligt intern utbildning på fabriken i Tyskland för att utveckla våra medarbetare inom olika områden. Det kommer även att finnas möjlighet att nischa sin kompetens på speciella produkter. Att var en del av en internationell koncern öppnar även upp för internationella möjligheter i karriären.

Om tjänsten

Just nu söker vi en driven och engagerad servicetekniker. Vi söker dig som tidigare arbetat som Servicetekniker och nu vill ta steget att utveckla ditt arbete i en spännande miljö hos en internationell koncern. Som servicetekniker hos KAESER ansvarar du för service och installationer av tryckluftsutrustning ute hos våra kunder. Tjänsten innebär därför en hel del resande inom servicedistriktet. Förutom detta innebär tjänsten även att underhålla, felsöka, reparera, installera och driftsätta kompressorer samt skapa rapporter och andra administrativa uppgifter.

Dina kunskaper och erfarenheter

Du är tekniskt gymnasieutbildad och har B-körkort.

Du ska vidare kunna ta emot och förstå skriftliga och muntliga instruktioner på svenska och engelska. Tyska är meriterande. Det är även viktigt att du kan skriva och tala svenska väl.

Dina personliga egenskaper

Som person trivs du med att arbeta som servicetekniker, både självständigt och i team. Du är, precis som dina kollegor, hjälpsam och stöttande samt trivs med att ta eget ansvar. Du är noggrann, ordningsam och tycker om att ha kundkontakter och bygga relationer. Vidare har du förmåga att hantera snabba situationer och vara flexibel när det behövs.Arbetsgivare
Kaeser Kompressorer AB
Göteborg
42438 Agnesberg
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Maskinreparatör

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 8 November (8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Maskinreparatör

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en mekaniker till en av våra kunder i Ronneby. Arbetsuppgifter: Du kommer arbeta med mekansikt underhåll av maskiner. Både löpande och förebyggande underhåll. Arbetstider: 2-skift. Start: Omgående. Din profil Krav: Erfarenhet av arbete som maskinreparatör. Meriterande: Arbetslivserfarenhet inom pappers-/processindustrin. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 8 November (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Motortekniker

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup Östergötland AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 November (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Maskinreparatör

Om jobbet
Om kundföretaget
OnePartnerGroup Östergötland AB rekryterar nu en motormekaniker till Universal Power Nordic AB i Skänninge.

Universal Power erbjuder våra kunder världsledande varumärken av hög kvalité inom dieselmotorer- och strömaggregat för industriellt och marint bruk. Vi tillhandahåller originalreservdelar, reparation och service både i Sverige och Norge.

Universal Power drivs av viljan att öka våra kunders konkurrenskraft genom att erbjuda marknadens bästa motorer för industriellt och marint bruk, samtidigt som vi ger en service av världsklass.

Läs mer på www.universalpower.se

Dina arbetsuppgifter
Du kommer ingå i ett engagerat team av tekniker och arbeta med felsökning och reparation i egen verkstad och ute hos kund. I arbetet ingår motorrenoveringar samt montage och kundanpassning av nya motorer.

Du kommer löpande ges möjlighet till utbildning och personlig utveckling för att kunna möta våra kunders behov.

Din profil
Vi söker dig som:
- har minst 3 års erfarenhet av arbete med motorer
- är lösningsorienterad och förstår vikten av god service och kundvård
- har stor vana av att skruva och meka
- har ett stort intresse för mekanik och passion för motorer
- har en god problemlösningsförmåga
- kan förstå engelska verkstadsmanualer
- har god datorkunskap inom MPS-system och är van att hantera diagnosverktyg
- har B-körkort
- har kunskaper inom el och erfarenhet av hydraulik
- talar och skriver svenska flytande samt behärskar engelska

Som person är du flexibel och trivs med frihet under ansvar. Du har en god samarbetsförmåga, samt är lugn och trygg i dig själv. Du har förmågan att skapa god struktur i ditt arbete och kan självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter.

Om vårt företag
Universal Power Nordic AB har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup.
OnePartnerGroup är en av Sveriges mest expansiva aktörer inom kompetensförsörjning. I Östergötland har vi kontor i Mjölby, Linköping och Norrköping. OnePartnerGroup är en komplett leverantör av kompetens inom kollektiv- och tjänstemannasektorn samt transportutbildningar. Vi vet att det är människor som gör skillnaden på bra företag och fantastiska företag. Vi strävar alltid efter att vara ett företag som utvecklar kunderna genom att prioritera, motivera och utveckla personalen.

Tillsättning av tjänsten kommer ske kring årsskiftet 2020/2021.

Välkommen med din ansökan!

Vi önskar få din ansökan senast den 22 november 2020.


 
 

 
Arbetsgivare
OnePartnerGroup Östergötland AB
Hemsida: www.onepartnergroup.se
Ansökan
Ansök senast 22 November (22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hej! Hej! Vi söker Reparatör / Maskinförare

Arbetsgivare / Ort: Hageby Lantbruk AB / BORGHAMN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 November (26 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Maskinreparatör

Om jobbet

Hageby Lantbruk AB, beläget ca 1 mil söder om Vadstena söker inomgårdsreparatör / maskinförare.

Viss vana önskvärd.

Vi brukar ca 200 ha åker och föder upp 12-14000 slaktsvin per år från födelse till slakt.

Idag har vi en arbetsstyrka på 5 personer och behöver utöka med 1 st.

Frågor besvaras av Johan Bramstedt tel: 0708-710177.

Svar med CV och referenser skickas till:

[email protected]

Arbetsgivare
Hageby Lantbruk AB
HAGEBY 112
59293 BORGHAMN
Ansökan
Ansök senast 26 November (26 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Servicetekniker

Arbetsgivare / Ort: Electrolux Professional AB (publ) / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 November (29 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Maskinreparatör

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Var en del av världens mest omfattande servicenätverk!

Vi på Electrolux Professional är övertygade om att rätt verktyg och instrument kan göra en positiv skillnad, såväl i våra kunders vardag, som för vår planet.

Vi är stolta över att vara världsledande inom innovation och design och över att kunna leverera de lösningar som du efterfrågar.

Vårt uppdrag är att göra livet enklare och mer lönsamt för dig.

Servicetekniker Stockholm

Till vår servicestation i Stockholm söker vi nu en kundfokuserad servicetekniker för professionella tvättutrustningar.

Vi sätter kundmötet och att ge en god service i första rummet och är stolta över att vara Electrolux Professionals ansikte utåt.

En vanlig dag på jobbet

Hos oss så får du ett flexibelt arbete som ger dig mycket frihet under ansvar.

Här får du möjlighet att arbeta med kunden i hela värdekedjan - allt från att boka möten med våra kunder till att reparera nya miljövänliga maskiner samt utföra förebyggande underhåll. Det förekommer en del tunga lyft, så en god fysik behövs.

Om dig

•Proaktiv-du löser inte bara problemet, utan du tänker ett steg längre.

•Lagspelare – att stötta och hjälpa både kollegor och kunder ser du som en självklarhet

•Ambitiös -om något går att göra lite bättre så är du den personen som ser till att det sker.

•Kommunikativ – att förklara på ett tydligt sätt vad som behövs eller har åtgärdats faller sig naturligt för dig.

Utbildning och erfarenhet.

Ellära på gymnasienivå är ett krav, det är en merit om du innehar BB1-behörighet, samt kunskap och erfarenhet av att läsa elscheman.

Erfarenhet av maskininstallationer och underhåll är starkt meriterande, likaså kompetens och/eller erfarenhet inom VVS.

Vi ser det som en självklarthet att du har;

Grundläggande IT-vana.

B-körkort och körvana i Stockholm

Svenska i tal och skrift samt engelska i tal


Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så vänta inte med att skicka in din ansökan om du känner att du är den vi söker!


Anställningen är en projektanställning på 6 månader med möjlighet till förlängning

Arbetsgivare
Electrolux Professional AB (publ)
11217 STOCKHOLM
Hemsida: https://www.electroluxprofessional.com
Ansökan
Ansök senast 29 November (29 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker en mekanisk servicetekniker

Arbetsgivare / Ort: Pema People AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 December (2 månader kvar)
Publicerad: 2020-10-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
VÅRT ERBJUDANDE Är du en person som trivs i en händelserik arbetsmiljö, där ditt arbete gör skillnad? Då kan vi ha jobbet för dig! Vi erbjuder goda karriärmöjligheter i miljö med spännande utmaningar och en arbetsplats som erbjuder varierade arbetsuppgifter. Framgång skapas av våra innovativa och duktiga medarbetare där deras nyfikenhet och professionella kompetenser skapar mervärde för våra kunder. ARBETSBESKRIVNING - Underhåll, service, felsökning - Reparationer av pumpar, elmotorer och växlar DINA KVALIFIKATIONER - Gedigen erfarenhet av mekaniskt arbete - Goda referenser. - B-körkort MERITERANDE - El kunskap - Arbete med reparationer av pumpar DIN PROFIL För att lyckas och trivas i rollen så tror vi att du: - har viljan att utvecklas och vara en god ambassadör för Pema People. - är ansvarsfull har god känsla för detaljer. - har en hög servicenivå. - är strukturerad och noggrann då arbetet innehåller flera, ibland komplicerade, moment. - är självständig i din roll kommer du ha kontakt med flera olika personer dagligen vilket kräver att du är en person med ett socialt intresse. OM OSS På Pema People är vi övertygade: Personalen är vår viktigaste resurs. Vårt starkaste argument. En unik möjlighet för våra kunder. I kombination med nytänkande, flexibilitet och lyhördhet för kundens behov resulterar den filosofin i bemannings- och personallösningar som verkligen gör skillnad. Både idag och i morgon. ANSÖKAN Är du den vi söker? Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontaktuppgifter hittar du längre ned. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan sker genom att du registrerar dig nedan. Bifoga CV och personligt brev. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Pema People AB
Hemsida: https://www.pemapeople.se/
Ansökan
Ansök senast 31 December (2 månader kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinreparatör

Arbetsgivare / Ort: Smidesprodukter G. Winkvist AB / ENKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 December (2 månader kvar)
Publicerad: 2020-10-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Maskinreparatör

Om jobbet

Vår nuvarande maskinreparatör ska gå i pension i vår och vi söker nu hans efterträdare.


Arbetsuppgifterna består i att arbeta med förebyggande och löpande underhåll av vår maskinpark som består av fleroperationsmaskiner, svarvar och annan kringutrustning.


Som person vill vi att du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt och systematiskt. Du är flexibel, ordningsam och har en god samarbetsförmåga.


Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven.


Välkommen med din ansökan idag!


Smidesprodukter är ett modernt industriföretag som tillverkar tekniskt avancerade komponenter till fordonsindustrin.

Arbetsgivare
Smidesprodukter G. Winkvist AB
Östra Järnvägsgatan 9
74537 ENKÖPING
Ansökan
Ansök senast 31 December (2 månader kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.