På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Baxare

Baxare

Baxare arbetar främst med tunga lyft samt med enklare maskinreparationer och i vissa fall även med fastighetsunderhåll. Exempel på arbetsuppgifter är valsbyten och byten av andra tyngre delar av maskinutrustningar.

Liknande yrken är till exempel lagerarbetare och materialhanterare.

Utbildning

Upplärning sker ofta på arbetsplatsen, dvs ingen speciell grundutbildning krävs, men arbetsgivare efterfrågar allt oftare efter gymnasiekompetens och helst med teknisk inriktning.

Personliga egenskaper

Baxare är ett yrke som kräver högt säkerhetstänk. Det är ibland väldigt tunga maskindelar som ska flyttas, vilket kan leda till allvarliga personskador och i värsta fall även till dödsfall, varför säkerhet är prio 1.

Det är mycket viktigt att man som baxare är ansvarstagande, riskmedveten och inte tummar på säkerheten och att man följer alla instruktioner och föreskrifter samt använder sig av skyddsutrustning.

Arbetsplats

Som baxare är det vanligt att arbeta inom transportsektorn.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Baxare

Arbetsgivare / Ort: Domsjö Fabriker AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 juni (17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Baxare

Om jobbet
Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker befinner sig i en snabb utveckling, driven av världens ökade behov av hållbara produkter. Domsjös huvudprodukt cellulosa används till textilmaterialet viskos som är ett miljömässigt alternativ till bomull och syntetiska textilfibrer. Vi bryr oss om framtiden och vi vill gärna dela den med dig. Av vår förnybara råvara, skogen, tillverkar vi produkter och energi med en tydlig miljöprofil. Vi säger att vi gör mer av trädet, vi vill ta tillvara så mycket som möjligt för att producera fler miljövänliga produkter. Idag säljer vi cellulosa, lignin och bioetanol över hela världen. Domsjö ingår i indiska Aditya Birla Group som är världens största producent av viskos. Aditya Birla Group har drygt 120 000 medarbetare och verksamhet över hela världen, det öppnar möjligheter för oss och våra cirka 350 medarbetare i Domsjö. Här finns fina chanser att utvecklas i sitt jobb. Domsjö fabriker söker en baxare Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker söker en ny medarbetare till avdelningen för bygg och bax. Avdelningen som består av ca tio medarbetare är en viktig del av vår underhållsorganisation. Arbetsuppgifterna utförs över hela fabriken. Som baxare handlar det främst om baxning av utrustning men du förväntas även utföra enklare byggrelatera uppgifter samt tillhörande ställningsbygge. Såväl byggnadsarbetare som baxare jobbar även med allmänt underhåll. Du som söker denna tjänst bör ha gymnasieutbildning. Erfarenhet av liknade arbete, gärna i industrimiljö är meriterande, liksom erfarenhet av ställningsbygge. Har du truckkort B, traverskort och kort för tunga lyft är det ett plus. För att lyckas med arbetet är du yrkesskicklig, nyfiken och gillar problemlösning. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, arbetsvillig och har lätt för att samarbeta med andra. Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en trivsam arbetsplats med god laganda. Vi anser att balans i livet är en förutsättning för att känna arbetsglädje och engagemang. Därför är det självklart för oss att underlätta för våra medarbetare att förena arbete och familjeliv. Vi stödjer också friskvård och sociala aktiviteter. Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta arbetsledare Sven-Erik Persson, tel 0660-27 56 09. Facklig representant för Pappers är Ronny Hellström tel 0660-27 53 97. Välkommen med din ansökan via vår ansökningsportal på hemsidan. Sista ansökningsdag är 1 juni. Observera att urval kan komma att ske löpande.
Arbetsgivare
Domsjö Fabriker AB
Ansökan
Ansök senast 1 juni (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.