På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Maskinställare
Spela filmen

Maskinställare

Som maskinställare ställer man in de verktyg som används i en maskin för automatisk bearbetning. Maskinställaren provar ut maskinens verktyg och kontrollerar att de fungerar som de ska innan produktionen sätts igång.

De flesta maskinställare arbetar vid företag inom verkstadsindustrin. I vissa maskiner masstillverkas detaljer, som skruvar, muttrar, brickor och nipplar. Detta sker mestadels i automatmaskiner som normalt sköts av speciella maskinskötare. Maskinställarens jobb är att ställa in maskinens verktyg innan maskinskötaren tar över.

Utbildning

Maskinställare och verktygsställare är vanligen yrkesutbildade verkstadsmekaniker som arbetat en tid i yrket.
Kvalificerad ställare ska ha goda teoretiska och praktiska kunskaper i bearbetningsteknik, ritningsläsning, materiallära och mätteknik. Arbetet kan vara förenat med instruktörsuppgifter.

Flera yrkeshögskolor erbjuder utbildningar inom verkstadsområdet.

Övrigt

Det här yrket är i Sverige mycket mansdominerat: ca 87 % av yrkesverksamma är män (uppgift från SCB från mars 2017 - men som är baserat på data insamlat under år 2015).

Länktips
myh.se - Validering synliggör det du lärt dig, även vid sidan av formella studier

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

NC-CADCAM operatör sökes till kund i Habo!

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 June (19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-27
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinställare

Om jobbet
Vill du ha ett arbete där du får jobba med programmering och skapande? Har du verkstadsvana och är lösningsorienterad? Då har vi en spännande tjänst för dig! Vi söker för kunds räkning en NC-CADCAM operatör med placering i Habo. I denna roll kommer du bland annat att arbeta genom hela processen från CAD-underlag tills överlämnande till verktygsmakare för att färdigställa pressverktygen. Du kommer att bereda produkten i Mastercam innan du bearbetar de olika delarna till själva verktyget. Du kommer att arbeta i 5-axliga maskiner som ställer höga krav på precision. Vårt kundföretag levererar verktyg av absolut högsta kvalitet och alla verktyg är utprovade och verifierade i Sveriges största provpress före leverans till kund. Du kommer att få arbeta i Sveriges modernaste verktygsindustri med goda utvecklingsmöjligheter för dig som personal. Tjänstens omfattning är 100 % och arbetstiderna kommer att vara förlagda under skiftgång (2 alt. 3 skift). Du kommer vara anställd av StudentConsulting men kommer utföra arbetet hos vårt kundföretag. Efter utförd provanställning via StudentConsulting, finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning direkt hos kund, även direktrekrytering är möjlig. Din profil För att vara aktuell för tjänsten så ska du tidigare ha arbetat med avancerad maskinbearbetning, gärna i både 3- och 5-axliga fräsmaskiner. Ett annat krav för tjänsten är att du har erfarenhet av CAM-beredning i MasterCam. Har du arbetat i Solidworks eller styrsystemet Heidenhein 530 så är detta meriterande. Förutom dessa erfarenheter och kvalifikationer letar vi efter dig som vill utvecklas inom området, vi ser gärna att du är en person som tycker om att ta ansvar och att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du nogrann då det ställa höga krav på noggrannhet i tjänsten. Vidare är du ambitiös och har en stark drivkraft att vilja utvecklas och lära dig nya saker. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan! Om företaget Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast 19 June (19 dagar kvar)

Ansök här

Formspruts-tekniker/Ställare

Arbetsgivare / Ort: Härnösands Plastindustri AB / HÄRNÖSAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 September (3 månader 2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-03-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinställare

Språk
Önskvärt
  • Svenska

Om jobbet

Vi på Härnösands Plastindustri söker nu en ny medarbetare till våran styrka. Vi söker en person som är driven,noggrann samt ordningsam. Det är viktigt att du är van att jobba under ett bitvis hög tempo. Samt att du vill hjälpa oss att leverera produkter med hög kvalité till våra kunder. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta byte utav formverktyg samt andra sysslor i produktionen. Vi söker först och främst en erfaren självgående Formspruts-tekniker. Men tveka inte att höra av dig om du har mindre erfarenhet.

Hjälp med flytt kan eventuellt ordnas om du idag bor på annan ort.

Truckkort är ett måste samt traverskort.

Arbetsgivare
Härnösands Plastindustri AB
VERKSTADSVÄGEN 17
87154 HÄRNÖSAND
Hemsida: www.hpi.nu
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.