På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

CNC-fräsare

CNC-fräsare

CNC-fräsare behöver ha goda kunskaper för att överföra ritningar till maskiner, att kunna göra verktygsbyten och att ställa in arbetsmaskiner. Maskiner som en CNC-fräsare hanterar kan ha Heidenhine styrsystem, Fanuc programmering och Master cam.

Produktionen kan till exempel bestå av tillverkning av större volymer och detaljer, men det kan även vara små serier med stor precision. Detta är ett  yrke som passar dig som är noggrann, har ett stort tekniskt intresse och som uppskattar samarbete inom en arbetsgrupp. 

Utbildning

Gymnasieutbildning inriktning verkstad, i första hand fräsning/svarvning. Motsvarande utbildning kan även finnas inom Komvux, vuxenutbildningen.

Programmering i styrprogram Fanuc och/eller Siemens ställs ofta som ett av kraven för att kunna få anställning samt B- körkort och tllgång till egen bil kan också behövas.

Visste du att...?

Förkortningen CNC står för det engelska uttrycket Computer Numerical Control. Det betyder oftast att en datorstyrd maskin används i tillverkningsprocessen, t.ex. vid fräsning, svarvning eller svetsning. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.