På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Svarvare

Svarvare

Svarvare är ett yrke inom industri och är ett samlingsnamn på flera olika "underyrken", som manuell svarvare, automatsvarvare, karusellsvarvare, revolversvarvare, stensvarvare, supportsvarvare, trycksvarvare och träsvarvare.

Utifrån ritningar ställer svarvaren in maskinen och tillverkar olika detaljer, som ofta är specialanpassade och därför rör det sig om korta serier och styck-tillverkning.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på Gymnasiets Industritekniska programmet. Motsvarande utbildning kan även finnas inom komvux eller inom yrkeshögskolan.

För en svarvare är tidigare erfarenhet/utbildning inom fräs och inom CNC mycket meriterande, därför att det är inte ovanligt att en svarvare samtidigt arbetar med andra arbetsuppgifter, som fräsare eller CNC-operatörer.

Visste du att...?

... förkortningen CNC står för det engelska uttrycket Computer Numerical Control. Det betyder att en datorstyrd maskin används i tillverkningsprocessen, t.ex. vid fräsning, svarvning eller svetsning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

295 Lediga jobb

CNC-Operatör i Värnamo

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

 
 •  Är du utbildad CNC-operatör eller har några års praktiskt erfarenhet som CNC-operatör? 
 •  Drivs du av att lämna ett bra arbete efter dig?
 •  Samt är god kamratskap och god kemi på arbetet något du värdesätter på ditt arbete? 
Då har vi jobbet för dig. 

 •  Som CNC-operatör kommer du att arbeta med blad annat: 
  - Ritningsläsning, mätning och verktygsbyte
 •  Kompensera i styrsystem samt fylla på material och tömma spån. 

Uppdragsgivare: Randstad
Ort: Värnamo
Omfattning: Visstid sex månader med chans till fast anställning
Arbetstider: Heltid och Skiftarbete. 

Ansvarsområden

Som CNC-operatör ansvarar du för dina egna maskiner både köra och ställa. Du kommer mestadels att arbeta i styrningssystem från Siemens och Fanuc. Här hjälps vi gärna åt och uppskattar förbättringsförslag från alla. Som CNC-operatör hos vår kund tillverkningsindustrin jobbar du med att hålla igång flödet i produktionen tillsammans med dina kollegor. 

Arbetet sker i huvudsak 2-skift och du blir inledningsvis uthyrd under 6 månader till kundföretaget. Därefter kan rätt person komma att bli erbjuden fortsatt anställning direkt hos kund. 

Arbetstider

Omfattning: Heltid
Arbetstider: Tvåskift

Uppstart:  Omgående 

Kvalifikationer

 
 •  Gymnasieutbildning med inriktning industriell tillverkning alternativ eftergymnasial utbildning inom CNC-teknik och/eller motsvarande praktisk erfarenhet av verkstadsindustri.
 •  Mycket goda kunskaper i svenska (Meriterande engelska)
 •  God datorvana
 •  Du som söker detta jobbet är en nyfiken, driven och praktisk person som sedan tidigare har någon slags erfarenhet av CNC
 

Ansökan

För information: Kontakta ansvarig Konsultchef Emil Skoglund
[email protected] 
 Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida, ansökningarna som inkommer via mail kommer inte behandlas. 

Om företaget

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Verkstadstekniker

Arbetsgivare / Ort: Etp Transmission AB / Linköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • CNC-operatör/FMS-operatör

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

ETP Transmission AB, ett bolag i Indutrade-gruppen, är ett ”spjutspetsföretag” inom teknikområdet hydrauliska spännförband. Med egenutvecklade produkter har vi lyckats etablera en ledande position inom tre affärsområden: allmän maskinbyggnad, industriell träbearbetning och metallbearbetning. Företaget finns på Tornby i Linköping, omsätter i år ca 120 miljoner med god lönsamhet och har 60 anställda. För mer information se vår hemsida www.etp.se

Vi söker Verkstadstekniker med erfarenhet av Tig-Svetsning och Körning av CNC styrda maskiner.

Arbetsuppgifter

Som verkstadstekniker på ETP Transmission AB jobbar du i fräscha och ljusa lokaler och får vara del av ett ambitiöst team. Du kommer i första hand arbeta med Tig- svetsning i både manuellt och i en halvautomatiserad robotcell för att sedan gå över till att lära Dig köra våra elektronstrålesvets (EBW) maskiner. Du kommer ansvara för allt från enklare montage från en ritning till färdig svetsad produkt vilket innebär att tillverka och kvalitetsäkra med både avsyning och kontroll enligt svetsstandard på ETP. Arbete på ETP kräver stor flexibilitet för att du ska kunna jobba med ställ, programmering, fixturering och mätning samt vid behov förväntas kunna stötta andra avdelningar med olika arbetsinnehåll. Då vi tillverkar produkter med mycket hög precision är noggrannhet en förutsättning för att du skall lyckas hos oss. Eftersom tillverkning främst sker i små serier är ständigt arbete med ställtidsreducering och tillverkningsoptimering en del av arbetet.

Din kompetens

· Meriterande om du har jobbat med EBW svetsning.

· Erfarenhet av svetskvalitetsäkring och dess metoder.

· Det är meriterande om du har verkstadserfarenhet av skärande bearbetning och körning av CNC styrda maskiner (typ svarv, fräs, slipning) samt är duktigt på montering och programmering av NC/CNC styrda maskiner och robotar.

· Erfarenhet av ritningsläsning och manuell mätning.

· Kunskap om rapportering i MPS (Monitor).

· Truck och traverskort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lättlärd, motiverad till att utveckla ditt eget och gruppens arbete samt bidra till ständiga förbättringar. Vi tror också att du är noggrann med stort tekniskt intresse. Vidare tycker du om att hjälpa och samarbeta med andra, du är lojal och anser det viktigt att leverera i tid och med rätt kvalitet.

Övrigt:

Vi ser fram emot både kvinnliga som manliga sökande.

Anställning

Tillämpas minst 6 månader provtid

Lön enligt kollektivavtal

Ingår i företagets bonussystem samt tar del av företagets övriga förmåner.

Ansökan skickas till:

Ricard Gros, Produktionschef

[email protected]

Urval och tillsättning sker löpande.

Har du frågor om tjänsten eller företaget kontakta:

Ricard Gros, Produktionschef

[email protected] , 013-247182

Niklas Skogh, Klubbordförande IF Metall

[email protected], 013-247177


Arbetsgivare
Etp Transmission AB
Roxtorpsgatan 22
58111 Linköping
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

CNC-Operatör

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker en erfaren CNC-Operatör till en av våra kunder i Hagfors. Arbetsmoment som skall utföras: Bearbetning av större ämnen i korta serier där CNC-programmering utgör en stor del av arbetet. Du kommer att arbeta självständigt främst i en Mazak integrex och utgå ifrån ritningsunderlag för att kunna programmera maskinerna. Start: Omgående Arbetstider: 2-skift Din profil Krav: Minst ett års erfarenhet av fräs och svarv Truck- och Traverskort Kunna läsa ritningar Goda kunskaper i svenska i tal och skrift Körkort B Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

CNC-Fräsare

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker en CNC-Fräsare till en av våra kunder i Hällestad, som ligger i Finspångs kommun. Arbetsuppgifter: Arbeta som CNC operatör i företagets verkstad. Maskinen man kommer arbeta vid är en Haidenhain fräs. Detaljerna som företaget tillverkar är väldigt stora. Truck och traverskörning förekommer. Start: Omgående eller enligt överenskommelse. Arbetstider: Dagtid. Din profil Vi söker dig med kunskaper inom CNC fräsning och ha erfarenhet/förmåga att arbeta med stora detaljer. Att man kört truck/ travers tidigare är nödvändigt. För att klara av arbetet bör man trivas med ett tyngre detaljer och lyft. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

CNC-svarvare till Profix Verktyg AB

Arbetsgivare / Ort: Wikan Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet
På Profix får du chansen att dra nytta din nyfikenhet och använda din kreativa ådra. Vi erbjuder dig ett fritt arbete i en tight arbetsgrupp där det är högt till tak. Med flexibel arbetstid får du möjlighet att hitta en bra balans mellan arbete och fritid. Om företaget Profix grundades 1996 och sedan starten har vi hjälpt företag i hela Norrland att utvecklas. Genom att samarbeta med oss vinner våra kunder i konkurrenskraft genom att själva kunna fokusera på det de är bäst på. Redan från början var vi specialiserade på verktyg, fixturer, jiggar och den typ av specialiserade tjänster som industriföretag vanligen behöver. Vi kom relativt snabbt också in på att konstruera och bygga specialmaskiner för behov där det inte finns färdiga lösningar. Dina arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter består främst i att tillverka små serier enligt ritning. Många av våra artiklar är specialbeställningar vilket medför att maskinen kan behöva riggas om under dagen. Materialen bearbetas i CNC-styrda Masak-maskiner och vi arbetar med alla förekommande material förutom trä. Maskinerna programmeras med hjälp av styrsystemet Mazatrol. Efter bearbetning kan materialet behöva härdas och slipas. Din bakgrund/Dina egenskaper Vi ser att du har erfarenhet från liknande arbete och/eller har relevant utbildning. Dina främsta egenskaper är drivet och viljan att lära och göra ett bra jobb. Du är noggrann och värdesätter en hög kvalité i ditt arbete. Då vi är en liten personalgrupp är det viktigt att du har god social kompetens och har en god samarbetsförmåga. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och har kunskaper inom ritningsläsning. Har du erfarenhet av arbete i Mazatrol ser vi det som meriterande. Information och kontakt I denna rekrytering samarbetar Profix med Wikan personal. Ta kontakt med rekryteringskonsult Andreas Ögren, 0910-770987, vid frågor. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Omfattning: heltid Anställningsform: provanställning 6 månader, därefter tillsvidare Tillträde: så fort som möjligt enligt överenskommelse Om Wikan Personal Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se
Arbetsgivare
Wikan Personal AB
Hemsida: http://www.wikan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.