På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Svarvare

Svarvare

Svarvare är ett yrke inom industri och är ett samlingsnamn på flera olika "underyrken", som manuell svarvare, automatsvarvare, karusellsvarvare, revolversvarvare, stensvarvare, supportsvarvare, trycksvarvare och träsvarvare.

Utifrån ritningar ställer svarvaren in maskinen och tillverkar olika detaljer, som ofta är specialanpassade och därför rör det sig om korta serier och styck-tillverkning.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på Gymnasiets Industritekniska programmet. Motsvarande utbildning kan även finnas inom komvux eller inom yrkeshögskolan.

För en svarvare är tidigare erfarenhet/utbildning inom fräs och inom CNC mycket meriterande, därför att det är inte ovanligt att en svarvare samtidigt arbetar med andra arbetsuppgifter, som fräsare eller CNC-operatörer.

Visste du att...?

... förkortningen CNC står för det engelska uttrycket Computer Numerical Control. Det betyder att en datorstyrd maskin används i tillverkningsprocessen, t.ex. vid fräsning, svarvning eller svetsning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

CNC-operatör, Svarv

Arbetsgivare / Ort: Råbe Tooling AB / Skultuna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Svarvare

Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Råbe Tooling AB är ett helägt dotterbolag till Malmköpings Mekaniska Werkstad AB. Vi konstruerar och tillverkar verktyg, fixturer och avancerade maskinkomponenter. Vår känsla för rätt kvalitet och att leverera i tid är det som kännetecknar Råbe Tooling. Vi gillar utmaningar för det är de som får oss att växa som individer och som företag. Företagets ursprung är en verktygs- och produktionsteknisk utvecklingsavdelning inom ABB, dit de allra bästa teknikerna rekryterades. Det har skapat en kreativ företagskultur som vi vårdar ömt än idag. Hos oss finns en rik kunskapsbank och vilja att göra det lilla extra!

CNC-operatör, Svarv

Arbetsuppgifter

Som CNC-operatör inom svarvning på Råbe Tooling AB ansvarar du för att ta fram detaljer från ritningsunderlag till färdig detalj. Arbetet är av komplexa enstycks-/fåstyckskaraktär och är ansvarsfullt, kräver noggrannhet och förmåga att lösa tillverkningstekniska problem tillsammans med programmerare, beredare, verktygsmakare samt mättekniker.

Vi söker

Dig som tidigare har arbetat med fåstyckstillverkning (Svarvning) inom tillverkningsindustrin. Du förväntas ha goda kunskaper i ritningsläsning, bearbetning, ISO-programmering. Vi ser också att du som söker har ett gott ordningssinne, är social kompetent samt vill utvecklas och ta ansvar. Personliga egenskaper som ansvarskänsla, flexibilitet och samarbetsförmåga är viktigt. Meriterande är om du har vana från styrsystem Fanuc, kunskaper i CAM-programmering (MasterCam).

Vi erbjuder dig:

• Ett omväxlande och utvecklande arbete i en stimulerande miljö med korta beslutsvägar.

• Möjlighet till personlig utveckling och nya erfarenheter i ett expansivt företag med gott kamratskap och framåtanda.

Lön enligt överenskommelse.

Anställningsform: Heltid, Tillsvidare.För mer info om företaget besök vår hemsida: www.rabetooling.se

Vid frågor kontakta platschef: Peter Tillman 073–183 22 21.

Skicka ansökan till [email protected]


Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, vilken är satt till 2020-10-04

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Råbe Tooling AB
Tibblevägen 21
72620 Skultuna
Hemsida: www.rabetooling.se
Ansökan
Ansök senast 4 October (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Manuell svarvare

Arbetsgivare / Ort: Huhnseal AB / LANDSKRONA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 October (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Svarvare

Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

#jobbjustnu


Manuell svarvare

- en spännande utmaning i en global organisation

Huhnseal AB konstruerar och tillverkar mekaniska axeltätningar till pumpindustrin. Vid Huhnseals huvudkontor i Landskrona arbetar ca 65 medarbetare och ytterligare ca 20 medarbetare är anställda i Tyskland, Italien, USA, Indien och Kina. Huhnseal AB grundades 1983 i Landskrona och ingår sedan 2008 i den italienska koncernen Meccanotecnica Umbra.

I Landskrona, ett par minuters gångväg från Landskrona station, ligger vårt huvudkontor. Härifrån bedriver vi konstruktion, utveckling, produktion, montering, marknadsföring och försäljning av våra produkter. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler och maskinparken uppgraderas kontinuerligt. Vår produktionsavdelning arbetar huvudsakligen med skärande bearbetning såsom svarvning och fräsning, såväl med CNC-styrda som med manuella maskiner. Vi bearbetar krävande material, framförallt rostfritt stål, till snäva toleranser. För tillfället söker vi en medarbetare med kompetens inom manuell svarvning till vår kortserieproduktion.

I arbetsuppgifterna ingår i huvudsak följande:

· Manuell svarvning

· Kontrollmätning

· Dagligt maskinunderhåll

Vi söker dig som har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet och som tidigare har arbetat med tillverkning av detaljer med höga kvalitetskrav. Du har genom utbildning och/eller yrkeserfarenhet goda kunskaper inom ritningsläsning och hantering av mätdon. Erfarenhet från att bearbeta krävande material till snäva toleranser värderas högt. Andra kompetenser inom skärande bearbetning anses meriterande.

Som person känner du dig trygg i din yrkesroll och känner en stolthet i att leverera hög kvalitet samt att vara en del av ett professionellt team. Då arbetet är mycket självständigt förväntas du ta ett stort ansvar för ditt arbete och du har också stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder en heltidstjänst där arbetet är förlagt till dagtid.

För mer information om tjänsten kontakta:

Operations Manager, Martin Holmberg +46 707-42 06 59.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR Manager, Martin Gruber +46 76-209 70 37.

För information om Huhnseal AB besök https://www.huhnseal.com

Vänligen maila din ansökan till [email protected] Vi tillämpar löpande urval fram tills sista ansökningsdatum 2020-10-11.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsgivare
Huhnseal AB
JÄRVGATAN 1
26123 LANDSKRONA
Hemsida: https://www.huhnseal.com
Ansökan
Ansök senast 11 October (17 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Erfaren CNC-svarvare sökes till industri i Västerås

Arbetsgivare / Ort: Pema People AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 October (23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Svarvare

Om jobbet
VÅRT ERBJUDANDE Är du en person som trivs i en händelserik arbetsmiljö, där ditt arbete gör skillnad? Då kan vi ha jobbet för dig! Vi erbjuder en anställning hos en utav våra kunder i Västerås som CNC-svarvare! ARBETSBESKRIVNING - Ta fram detaljer från ritningsunderlag till färdig detalj. DINA KVALIFIKATIONER - Erfarenhet från att jobba i styrsystem Fanuc. - Erfarenhet av KIA Super Turn 21. - Vi ser gärna att du har körkort samt tillgång till egen bil, då det inte är säkert att det finns kollektivtrafik att tillgå. - Talar och skriver svenska obehindrat. MERITERANDE - Goda kunskaper om ritningsläsning och bearbetning. - Truckkort. DIN PROFIL För att lyckas och trivas i rollen så tror vi att du: - har viljan att utvecklas och vara en god ambassadör för Pema People. - är ansvarsfull har god känsla för detaljer. - har en hög servicenivå. - är strukturerad och noggrann då arbetet innehåller flera, ibland komplicerade, moment. - är självständig i din roll kommer du ha kontakt med flera olika personer dagligen vilket kräver att du är en person med ett socialt intresse. OM OSS På Pema People är vi övertygade: Personalen är vår viktigaste resurs. Vårt starkaste argument. En unik möjlighet för våra kunder. I kombination med nytänkande, flexibilitet och lyhördhet för kundens behov resulterar den filosofin i bemannings- och personallösningar som verkligen gör skillnad. Både idag och i morgon. ANSÖKAN Är du den vi söker? Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontaktuppgifter hittar du längre ned. Tjänsten är en direktrekrytering vilket betyder att du blir anställd av vår kund direkt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Utdrag ur brottsregistret kommer att ske i samband med denna rekrytering. Ansökan sker genom att du registrerar dig nedan. Bifoga CV och personligt brev. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Pema People AB
Hemsida: http://www.pemapeople.se
Ansökan
Ansök senast 17 October (23 dagar kvar)

Ansök här

CNC-operatör, svarvare, sökes till vår kund i Mora

Arbetsgivare / Ort: Konsultia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 October (24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Svarvare

Om jobbet
Om kundföretaget Vi söker nu CNC-operatörer för kommande uppdrag. Du kommer att vara anställd hos oss på Konsultia och arbeta ute hos vår kund. Dina arbetsuppgifter Du kommer arbeta i CNC-styrda maskiner där du med noggrannhet förbereder och övervakar den maskin du ansvarar för. Sedan kontrollerar du att utfört arbete lever upp till kvalitetskraven. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att programmera, ställa och övervaka maskinerna. Mer information om tjänsten ges vid ett eventuellt intervjutillfälle. Ange gärna i ditt CV eller personliga brev vilka CNC-maskiner du har erfarenhet av, och även andra specifika kompetenser du har. Skiftgång kan förekomma. Din profil Vi söker dig som är utbildad CNC-operatör och som har något/några års yrkeserfarenhet inom svarvning. För oss är din personlighet viktig. Vi söker dig som vill jobba utifrån våra värderingar genom att vara ansvarsfull, engagerad, kundfokuserad och utstråla arbetsglädje. Vidare har du ett eget driv och jobbar bra både i grupp och på egen hand. En positiv attityd, lättlärd och engagerad är egenskaper som vi värderar högt. Som person är du även ansvarsfull och kvalitetsmedveten, i ditt arbete är du en problemlösare som ser möjligheter och gillar utmaningar. Övrig information Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdag så tveka inte med att skicka in din ansökan. B-körtkort och tillgång till bil är ett krav. Hälsoundersökning kommer ske innan anställning. Om oss FÖR SVENSK INDUSTRI FRAMÅT En stor del av framgångssagan Sverige möjliggjordes av industriföretagens framfart under 1900-talet. Arbetstillfällen skapades, skatteintäkter genererades och många bolag tog sig ut på en global marknad. Det vill vi ska fortsätta. Idag är industrin mer konkurrensutsatt än någonsin och förändringstakten ställer allt högre krav på kompetensförsörjning och produktion i balans. Genom våra bemanningslösningar hjälper vi våra kunder att navigera och stärka sin konkurrenskraft. Vi vilar på övertygelsen att engagerade människor gör skillnad. Vårt värderingsdrivna förhållningssätt och våra schyssta villkor attraherar de bästa medarbetarna. Konsultia är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och har kollektivavtal. Du har marknadsmässig lön, reglerad semester, rätt till sjuklön, pension och försäkringar. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag och tillgång till företagshälsovård. Företaget är kvalitéts- miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001. Konsultia har kontor i Piteå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Bollnäs och Borlänge. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.konsultia.se
Arbetsgivare
Konsultia AB
Hemsida: http://www.konsultia.se/
Ansökan
Ansök senast 18 October (24 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.