På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Möbelsnickare
Spela filmen

Möbelsnickare

Är du intresserad av möbler? Vill du jobba inom ett hantverksyrke? Då kan möbelsnickare vara rätt yrke för just dig!

Möbelsnickare är ett hantverksyrke där du arbetar med verktyg och maskiner av olika slag.

En möbelsnickare arbetar med att tillverka möbler som kunden har specialbeställt eller möbler i små serier. Det är ett hantverksyrke och på möbelsnickaren ställs andra krav än vid serietillverkning. Möbelsnickare kan vara med hela vägen från att göra ritningarna till att sätta ihop den färdiga möbeln.

En ganska vanlig uppgift för möbelsnickare är att reparera gamla möbler. För att göra det behöver du ofta kunskaper i gammaldags hantverkstekniker.

Om du har jobbat i några år eller gått en yrkeshögskoleutbildning kan du bli en specialsnickare. Som specialsnickare behärskar du en stor bredd av arbetsuppgifter och kan även konstruera produkter. Ofta är du specialiserad som möbelsnickare, inredningssnickare m.m.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Hantverksprogrammet, inriktning finsnickeri samt Industritekniska programmet, inriktning produkt- och maskinteknik.

De kurser som ingår i programmen kan också finnas inom komvux.

Det finns också möbelsnickarutbildningar vid fristående skolor för dig som vill arbeta med mer hantverksmässig tillverkning av möbler. Utbildningarna bygger på att du har kunskaper i träteknik. Kontrollera kraven för respektive utbildning med utbildningsanordnaren.

Lämplig utbildning kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Möbelsnickare kan avlägga prov för gesäll- och mästarbrev.

Personliga egenskaper

I det här jobbet måste du ha känsla för färg och form. Du måste vara noggrann och tycka om att jobba länge med samma sak.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Är du en möbel/inredningssnickare och vill arbeta på en kreativ och spännan

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Möbelsnickare

Om jobbet
Är du en möbel/inredningssnickare och vill arbeta på en kreativ och spännande arbetsplats? Varmt välkommen med din ansökan! Om företaget Ett företag där trivsel och arbetsmiljö är viktigt. Beläget norr om Kalmar. Arbetsuppgifter Detta är ett hantverksarbete där du i dagligen arbetar med verktyg och maskiner av olika slag. Du har ett bra handlag och tycker om att arbeta med det skapande som tillverkning och montering erbjuder. Formell kompetens Krav: -Gymnasial utbildning inom trä- eller plåtteknik och/eller erfarenhet av möbelsnickeri Meriterande: -Utbildning inom Teknik & Teknisk industri Personliga egenskaper Vi tror att du som söker har ett stort intresse och motivation för att skapa möbler av hög kvalitet. Du ställer höga krav på dig själv och dina medarbetare. Du är en lagspelare som vet att samarbete skapar bästa resultat. Som person är du driven, lättlärd och gillar utmaningar. Du är även noggrann, ansvarstagande och kvalitetsmedveten. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringssort: Visstid/Heltid/Dagtid Tillträdesdag Enligt överenskommelse Information Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Lernia är vägen framåt Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft. Läs gärna mer om oss på https://www.lernia.se/
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 31 October (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.