På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Båtbyggare
Spela filmen

Båtbyggare

Båtbyggare är ett yrke med såväl gamla traditioner som nya metoder, material och industriella tekniker. Yrket kräver olika speciella kunskaper rörande varje material för sig och/eller i kombination med andra material.

Som båtbyggare bygger och reparerar man fritidsbåtar och i viss mån arbetsbåtar. Båtskroven kan vara byggda i trä. Att tillverka trädäck och annan överbyggnad i trä till plastbåtar är en annan vanlig uppgift. Man kan också tillverka de träformar som används för att gjuta skrovet till plastbåtar.

Jobbet ställer höga krav på hantverkskunskaper oavsett i vilka material man arbetar. Man blir väl förtrogen med handverktyg och med maskiner som sågar, hyvlar och slip- och borrmaskiner men också med moderna datorstyrda maskiner. I viss tillverkning kan svetskunskaper behövas.

En viktig del av arbetet är att veta vilka egenskaper olika material har och hur de uppför sig i olika situationer. En båt måste klara de krafter och påfrestningar som den är avsedd för.

Yrket ingår i Myh's (Myndighet för yrkeshögskolan) lista på de så kallade "smala yrken". Andra yrken som också räknas till kategorin "smala yrken" kan man hitta på myh's hemsida.

Utbildning

Utbildning till till båtbyggare finns inom gymnasieskolans 3-åriga hantverksprogram med inriktning finsnickeri, där ingår verktyg- och maskinkunskap, ritningsläsning, träteknik, plastteknik, installationsteknik, kunskap om form och konstruktion samt materialkunskap.

Det finns idag endast några få gymnasieskolor som erbjuder yrkesutgång Båtbyggare och utbildningen till båtbyggare på gymnasiet kan vara riksrekryterande.

Det kan också finnas hantverksutbildningar i båtbyggeri vid vissa folkhögskolor. Dessa omfattar ett till två år. Båtbyggare kan avlägga prov för gesäll- och mästarbrev.

I viss tillverkning kan svetskunskaper behövas.

Framtidsutsikter

Båtbyggare är en liten yrkesgrupp. Det är idag ett litet antal företag som arbetar med båttillverkning i Sverige. Båtförsäljningen, och därmed arbetstillfällena för båtbyggarna, påverkas av den ekonomiska konjunkturen och prisutvecklingen för båtar i jämförelse med andra kapitalvaror. Exporten har fått ökad betydelse.

Den tekniska utvecklingen går snabbt och datorstyrda maskiner blir allt vanligare. För att klara av att sköta dessa maskiner ställs allt större krav på båtbyggarens teoretiska och praktiska kunskaper.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

294 Lediga jobb

mångsidig plattsättare / murare

Arbetsgivare / Ort: Stefan Snickare Entreprenad AB / Skokloster
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Träarbetare/Snickare

Om jobbet

Stefan Snickare Entreprenad Ab är ett mindre bygg företag med mycket varierand arb uppgiffter.

Allt från form arm till köksmontage kakel klinker, stom resning. vi söker en plattsättare/murare som är noga och tycker om ordning och reda.

Kund kretsen är allt från privat till företagskunder där vi har en mycket hög kundnöjdhet. Vi arbetar i uppsala stockholms län .

Vi är ett bra gäng som trivs tillsammans och har roligt på jobbet

Arbetsgivare
Stefan Snickare Entreprenad AB
Fackelvägen 4
74695 Skokloster
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Erfaren snickare

Arbetsgivare / Ort: Bygg gänget i Stockholm AB / Täby
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Träarbetare/Snickare

Om jobbet

Bygg gänget i Stockholm AB söker 4 st självgående snickare/stenläggare.

Vi är ett växande byggföretag i Storstockholm. Vi arbetar med allt från totalentreprenader till mindre snickeriarbeten och stenläggningsarbeten. Vi söker 4 st självgående snickare/stenläggare för varierade arbetsuppgifter inom bygg. Det är allt från totalentreprenader till mindre snickeriarbeten och stenläggningsarbeten. Med positiv inställning och med en hög arbetsmoral tror vi på ett långt samarbete.

Du ska vara självgående med några års erfarenhet inom bygg, serviceinriktad, noggrann, ansvarstagande, problemlösare samt en lagspelare. Du ska kunna arbeta i lag på både mindre och större projekt, Du ska kunna läsa bygg ritningar, ha material och verktygs kännedom.

Anställning:

• 6 månaders provanställning med möjlighet till tillsvidareanställning.

Lön:

Enligt ök.

Krav:

• Du talar svenska eller engelska.

• 5 års erfarenhet inom yrket.

Skicka ditt cv och personliga brev till oss på [email protected]

Arbetsgivare
Bygg gänget i Stockholm AB
hörnåkersvägen 6a
18365 Täby
Hemsida: www.byggganget.se
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker en Arbetsledare med snickarerfarenhet till vårt härliga gäng!

Arbetsgivare / Ort: Australian Byggentreprenad AB / Hisings backa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Träarbetare/Snickare

Språk
Krav
  • Engelska
Meriterande
  • Svenska

Om jobbet

Om dig:

Vi på Australian Byggentreprenad söker nu du som är snickare och som vill ta kommando till vårt härliga team!

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet och som jobbar självständigt. Du arbetar bra i team och är duktig på att lösa problem. Har du ett yrkesbevis som snickare är det starkt meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning.

Du som söker bör vara både svensk- och engelsktalande då stor del av våra konversationer är på engelska.


Om oss:

Vi är ett spännande byggföretag med internationell känsla och arbetar med en mängd olika projekt inom entreprenad, nybyggnation samt mot den privata sektorn. För rätt person finns möjligheter att växa inom organisationen för eventuella ledarroller. Vill du vara en del i vårt härliga team och samtidigt utveckla dina färdigheter, skicka oss din ansökan redan idag!


Vad kan vi erbjuda dig?

Vi tror att det är de anställda som skapar en framgångsrik organisation och därför strävar vi alltid efter att skapa den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare. Vi är kollektivanslutna och betalar avtalsenliga löner och för rätt sökande finns det möjlighet till firmabil. Vi letar efter någon som kan börja arbeta omgående.

Skicka ditt personliga brev och CV till [email protected], tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista datum. #jobbjustnu


About you:

We at Australian Byggentreprenad are looking for a new Carpenter/teamleader to join our organization. We are looking for someone with at least 5 years of experience and who work independently. You work well in teams and are good at solving problems. If you have a professional certificate as a carpenter, it is a strong qualification. You should be both Swedish- and English-speaking as much of our conversations are in English.


About us:

We are an exciting construction company with an international feeling and work on a wide variety of projects. For the right person there are opportunities to grow within the organization to possible management and team leader roles. So if you are looking to work within a fun environment while also developing your skills, send us your application!


What can we offer you?

We believe that it is the employees who create a successful organization and therefore we always strive to create the best workplace for our employees. For the right candidate a work car will be provided and salaries are paid according to the union we are signed with. We are looking for someone who can start immediately.

Send your cover letter and CV to [email protected] and we will contact you as soon as possible. We look forward to hearing from you!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Australian Byggentreprenad AB
Aröds Industriväg 60
42243 Hisings backa
Hemsida: https://www.australianbygg.se/
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Snickare Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Renimar AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Träarbetare/Snickare

Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Är du utbildad snickare eller har erfarenhet inom yrket då har vi tjänsten för dig!

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Snickare kommer du att arbeta med renoveringar och ombyggnationer av diverse byggprojekt. Allt ifrån rivning och håltagning till återuppbyggnad och nyinstallationer kommer att ingå i dina arbetsuppgifter som du kommer att utföra tillsammans med dina kollegor.

Du kommer att få ett mycket varierat arbete där du utför bla. takbyten, fönster och dörr byte, gipssättning, fasadsreparationer och tillbyggnader m.m. Det kommer att bli arbeten både utomhus och inomhus.

Din profil

Vi söker dig som med din samarbetsförmåga och fokus på kvalité och vill fortsätta utvecklas och hjälpa företaget och kollegor att göra detsamma.

Att du förstår och kan göra dig förstådd på svenska eller engelska är ett krav då du har kundkontakter varje dag.


Skallkrav:

* Svenska eller Engelska i tal och skrift

* Erfarenhet

Meriterande:

* Yrkesbevis inom Snickeri

* Körkort B


Villkor

Startdatum: Omgående

Placeringsort: Göteborg

Arbetstider: 7-16

Omfattning: 100%


ÄR DU INTRESSERAD?

Vi rekryterar löpande så mejla din ansökan så snart som möjligt. Ansökan innehållande CV och personligt brev till [email protected] . Märk din ansökan “arbetsförmedlingen snickare"

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Arbetsgivare
Renimar AB
Hemsida: www.renimar.se
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Byggarbetare

Arbetsgivare / Ort: Adecco Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Träarbetare/Snickare

Om jobbet
Nu söker Adeccos kund i Arvidsjaur en byggarbetare. Om tjänsten Som byggarbetare kommer du att arbeta med ett projekt som redan är påbörjat och ska vara färdigställt under oktober månad. Arbetsuppgifterna består av resning av väggar, tak, isolering, fönsterinsättning och andra allmänna byggarbetsuppgifter. Arbetsplatsen ligger i Arvidsjaur och startar i början av augusti. Tjänsten som byggarbetare är ett konsultuppdrag med start i augusti fram till mitten av oktober. Om dig Vi söker dig som har byggutbildning eller likvärdigt. Ett krav är att du har YKB samt B-körkort. Du bör ha erfarenhet inom byggbranschen och tycka att det är roligt att jobba i team. Om det behövs så kan boende ordnas av vår kund. Vidare ser vi gärna att du är självgående och kan ta egna beslut. Viktigt för tjänsten är: - Erfarenhet som byggarbetare - Känna att din delaktighet är viktig för arbetslaget - Att du är självgående Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Kontaktuppgifter Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: HansOlov Gustavsson via Adecco, 070-277 66 75 Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected] Välkommen med din ansökan! Sökord Byggarbetare, Arvidsjaur, Adecco
Arbetsgivare
Adecco Sweden AB
Hemsida: http://www.adecco.se/
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.