Båtförsäljare
Spela filmen

Båtförsäljare

Båtförsäljare säljer oftast inte alla sorters båtar, utan specialiserar sig på en sort. Du kan jobba som försäljare av begagnade motorbåtar och i så fall behöver du ha specialkunskap just om teknik och motorbåtar. 

Har du ett brinnande båtintresse och gillar försäljning? Då kan yrket båtförsäljare vara rätt för dig.

Utbildning

Det finns inte några strikta generella krav på vilken utbildning som krävs för att kunna jobba som båtförsäljare. Arbetsgivare brukar kräva utbildning på lägst gymnasial nivå, helst inom områden ekonomi, marknadsföring eller teknik.

För att få jobb som båtförsäljare kan arbetsgivaren kräva att du är minst 25 år, eftersom yrket kräver en viss livserfarenhet och personlig mognad. Ett annat krav kan vara att du har flera års erfarenhet av försäljningsarbete.

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas med rollen som båtförsäljare behöver du ha förståelse för värdet av goda kundrelationer och dessutom vara en mycket strukturerad person. 

De personliga egenskaper som krävs är att du är ansvarsfull, serviceinriktad, social, driven och engagerad och har ett stort kundfokus.

Arbetsplats

Det brukar vara väldigt mycket jobb under sommarsäsongen.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.