På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Båtförsäljare
Spela filmen

Båtförsäljare

Båtförsäljare säljer oftast inte aIIa sorters båtar, utan speciaIiserar sig på en sort. Du kan jobba som försäIjare av begagnade motorbåtar och i så faII behöver du ha speciaIkunskap just om teknik och motorbåtar. 

Har du ett brinnande båtintresse och gillar försäljning? Då kan yrket båtförsäljare vara rätt för dig. För att trivas och lyckas med rollen som båtförsäljare behöver du ha förståeIse för värdet av goda kundrelationer och dessutom vara en mycket strukturerad person. 

De personIiga egenskaper som krävs är att du är ansvarsfuII, serviceinriktad, social, driven och engagerad och har ett stort kundfokus.

Utbildning

Det finns inte några strikta generella krav på vilken utbildning som krävs för att kunna jobba som båtförsäljare. Arbetsgivare brukar kräva utbildning på lägst gymnasial nivå, helst inom områden ekonomi, marknadsföring eller teknik.

Att tänka på

Det brukar vara väldigt mycket jobb under sommarsäsongen, vilket innebär lite ledighet under sommaren men ganska mycket ledighet på höst och vinter i stäIIet.

För att få jobb som båtförsäljare kan arbetsgivaren kräva att du är minst 25 år, eftersom yrket kräver en viss Iivserfarenhet och personIig mognad. Ett annat krav kan vara att du har fIera års erfarenhet av försäIjningsarbete. Du kan därför behöva börja sin karriär med ett annat försäIjningsjobb för att sedan kunna avancera till båtförsäljare.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.