På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Båtförsäljare Spela filmen

Båtförsäljare

Båtförsäljare säljer oftast inte aIIa sorters båtar, utan speciaIiserar sig på en sort, t.ex kan man jobba som försäIjare av begagnade motorbåtar och i så faII måste ha speciaIkunskap just om motorbåtar.

Har du ett brinnande båtintresse och gillar försäljning? Då kan yrket Båtförsäljare vara rätt för dig!

För att trivas i och lyckas med yrkesroIIen behöver man ha förståeIse av värdet i kundrelationer och vara en mycket strukturerad person som gillar att arbeta processorienterat.

De personIiga egenskaper som krävs är att man är ansvarsfuII, serviceinriktad, social, driven och engagerad; prestigelös och har ett stort kundfokus.

Att tänka på

Det brukar vara väldigt mycket jobb under sommarsäsongen, vilket innebär lite ledighet under sommaren men ganska mycket ledighet på höst och vinter i stäIIet.

För att få anstäIIning som Båtförsäljare kan arbetsgivaren kräva att man är minst 25 år, detta pga att de anser att det krävs viss Iivserfarenhet och personIig mognad. Ett annat krav kan vara att man har fIera års erfarenhet av försäIjningsarbete. Man kan därför behöva börja sin karriär med ett annat försäIjningsjobb för att sedan kunna avancera och kunna bIi en Båtförsäljare.

Visste du att...?

... en person med säljkompetens kan bland annat arbeta som Demand supply planner, dvs i en yrkesroll där man kopplar samman kunskap om kunderna och om den kommersiella verksamheten med logistik och IT-lösningar.

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.