På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bilförsäljare
Spela filmen

Bilförsäljare

En bilförsäljare säljer nya och begagnade bilar till privatpersoner eller företag.

Som bilförsäljare måste du lyssna på och sätta sig in i kundens behov. För att ge riktig information behöver du även kunna en hel del om bilarna som säljs. Kunden kan till exempel vilja veta vilka prestanda bilen har, hur mycket bensin den förbrukar eller hur säker bilen är. Bilförsäljarna ska även kunna informera kunden om regler för miljöbilar samt om försäkringsvillkor, serviceavtal och finansieringsmöjligheter.

Bilförsäljare söker upp eller blir uppsökta av kunden och börjar vanligen med att demonstrera bilen och låta kunden provköra den. Sedan förhandlar bilförsäljaren priset med kunden. Detta är särskilt viktigt när det gäller begagnade bilar, då kunden ofta vill pruta.

Det är ytterst viktigt att säljaren agerar varumärkesstärkande. Det innebär att säljaren på olika sätt ska försöka öka förtroendet och helhetsintrycket för de produkter och tjänster som är till försäljning.

Utbildning

Det finns olika vägar du kan gå för att bli bilförsäljare. Du kan till exempel utbilda sig inom gymnasieskolan på Handels- och administrationsprogrammet, inriktning Handel och service. Det är ofta en merit att du har kunskaper om bilar. Sådan utbildning kan du få på olika sätt, ett exempel är Fordons- och transportprogrammet på gymnasiet eller att du har ett allmänt intresse för bilar.

Den som har erfarenhet av annan försäljning, och helst också vissa kunskaper om bilar, kan anställas av en bilfirma och läras upp i företaget. B-körkort ställs ofta som ett krav för att få anställning.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen bedömer att det blir ganska hård konkurrens om de lediga jobben som bilförsäljare under de kommande åren. Branscher söker dock fler kvinnor som vill arbeta med bilförsäljning och då kan det naturligtvis vara en fördel om du är kvinna, som gillar försäljning och bilar.

Personliga egenskaper

Som alla säljjobb är arbetet som bilförsäljare fyllt av kontakter. Du ska ge god service och vara på gott humör, även om du kanske är stressad ibland. Eftersom bilar är dyra och kunden är mån om att göra ett bra köp behöver du få kunden att känna förtroende och lita på att de köper en bra bil.

Arbetsplats

Bilförsäljare kan jobba på både stora och små bilförsäljningsfirmor.

Visste du att...?

... Midsommarhelgen är, enligt många experter, den värsta trafik-helgen på hela året. Med störst risk för långa trafikköer på vägarna och mycket förhöjd risk för trafikolyckor pga många bilar på vägarna samtidigt. Många förare är dessutom alkohol- eller drogpåverkade eller så är de för trötta för att kunna köra bil på ett säkert sätt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

54 Lediga jobb

Nu söker vi en säljare

Arbetsgivare / Ort: Kareby Bil AB / KAREBY
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Bilförsäljare

Om jobbet

Nu söker vi en Säljare då vi behöver förstärka vårt säljteam med ytterligare en person i vår anläggning i Kungälv för att möta framtiden med våra varumärken Mitsubishi, Fiat, Jeep, Alfa Romeo & Knaus husbilar. Du kommer att jobba i fräscha lokaler med trevliga kollegor där vi håller ett högt tempo och gillar att göra affär

Du som söker behöver inte ha någon erfarenhet från bilförsäljning eller från bilbranschen, då du får utbildning på plats, men vi ser gärna att du har säljerfarenhet samt ett bil/husbils intresse. Viktigt är att du bidrar i vårt team med en go och positiv anda. B-körkort. Tillträde snarast!

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Kareby Bil AB
PRÄSTVÄGEN 105
44293 KAREBY
Hemsida: www.karebybil.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Personbilssäljare

Arbetsgivare / Ort: Din Bil Sverige AB / HISINGS BACKA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 22 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Är du intresserad av att arbeta i ett växande företag med goda utvecklingsmöjligheter? Är du samtidigt driven, engagerad och har en stark känsla för affärer? Då kan det vara dig vi söker! Just nu söker vi en person som stärker upp vårt team på säljsidan!

Hos oss får du tryggheten i att vara en del av ett stort företag med kollektivavtal i en kultur som präglas av Driv, Integritet och Hållbarhet. Vi erbjuder förmåner i form av uppskattade personalrabatter och ett generöst friskvårdsbidrag eftersom vi värnar om våra anställdas hälsa. Du får dessutom möjligheten att jobba i en verksamhet med skickliga kollegor och god stämning.

Tjänstebeskrivning

Rollen som personbilsförsäljare hos oss innebär försäljning av både nya och begagnade personbilar. Ditt huvudansvar blir att bearbeta både befintliga samt potentiella privat- och företagskunder. Du kommer att ansvara för genomförandet av affärsprocessen med högsta kvalitet. Du drivs av att överträffa kundens förväntningar samt att göra det lilla extra för att tillgodose kundens behov.

Arbetsuppgifterna för tjänsten innefattar bland annat att demonstrera bilar, offerera, skapa order, leveransbevaka samt leverera bilen till kund med högsta kundnöjdhet i fokus. Tillsammans med dina kollegor sköter du bilhallen, hanterar annonsering av bilar på nätet samt prisskyltar.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har några års erfarenhet av försäljning i en roll där du är van vid att bemöta kunder samt bygga goda relationer. Har du erfarenhet från uppsökande försäljning är det meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad och har en stark känsla för att göra affärer. För att lyckas i rollen behöver du besitta förmågan att självständigt organisera ditt dagliga arbete och du trivs i en roll med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Du har lätt för att kommunicera och bygga relationer på olika nivåer och du är prestigelös samt tycker om att verka i team. Goda försäljningsresultat samt kundnöjdhet i världsklass är en självklar strävan för oss och vi tror att du delar den inställningen!

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid din personlighet. Urval sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansökan:

Känner du att detta stämmer in på dig är du välkommen med din ansökan senast 22 september. Din Bil Sverige genomför enligt gällande rekryteringsprocess i samtliga rekryteringar en kontroll av CV/Meritförteckning, vitsord och vandelsprövning innan anställning.

För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta: [email protected]

Välkommen med din ansökan!


Arbetsgivare
Din Bil Sverige AB
Transportgatan 57B
42246 HISINGS BACKA
Hemsida: https://jobbahos.dinbil.se/
Ansökan
Ansök senast 22 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bilförsäljare

Arbetsgivare / Ort: Onlinebilvård i Kungälv AB / Kungälv
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Bilförsäljare

Språk
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Vi söker en driven och självgående säljare till vårt bilcenter. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande tidigare. Någon typ av försäljning samt har ett intresse för bilar.

I dina arbetsuppgifter ingår att sälja på plats, svara i telefon och mailförfrågningar. Skriva kontrakt, ta kort och göra annonser på bilar till försäljning. Alltid se till att bilarna är fräscha.

B körkort är ett krav samt svenska i tal och skrift. Övriga språk meriterande.

Du skall vara lyhörd, stresstålig och ha ett ordningssinne. God datorkunskap.

Vi söker någon som kan börja omgående. Tjänsten är på minst 50%. Bra om man kan jobba mer vid behov.


Vi har öppet alla dagar i veckan.

Arbetsgivare
Onlinebilvård i Kungälv AB
Teknikergatan 6
44234 Kungälv
Ansökan
Ansök senast 23 september (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Säljare Ford Danderyd

Arbetsgivare / Ort: I.A. Hedin Bil AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 24 september (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bilförsäljare

Om jobbet
Om rollen Som en del av vår satsning framåt söker vi efter en driven och engagerad personbilsäljare. Du kommer att arbeta med bilaffärer på hög nivå med försäljning av både begagnade och nya bilar – hela cykeln från inbyte till avtalsskrivning. Du guidar din kund genom våra produkter, provkörningar samt ger information om tillbehör och finansieringslösningar. I din roll är det viktigt att bemöta kunder, skapa affärskontakter och säkerställa högsta möjliga kundnöjdhet. Din profil Vi söker Dig som är driven och tar initiativ till affärer och som alltid har affärsmöjligheter i åtanke. Som säljare är du förtroendeingivande, disciplinerad och social. Ett krav är att du har minst ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med försäljning av bilar. Vi förutsätter att du har ett högt driv och att du har kunskaper om hur man bearbetar och vårdar kundrelationer. Du är en självständig person, men har också lätt för att samarbeta. Viktigast är att du har ett brinnande intresse för att göra affärer! B-körkort fodras. Vi erbjuder Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag, goda förtjänstmöjligheter och självständigt arbete i en region med goda förutsättningar. Sysselsättningsgraden är heltid och tjänsten innebär 6 månaders provanställning. Vi arbetar med både fast samt prestationsbaserad lön. Välkommen med din ansökan! Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
I.A. Hedin Bil AB (publ)
Hemsida: www.hedinbil.se
Ansökan
Ansök senast 24 september (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

bilförsäljare

Arbetsgivare / Ort: Skånes Bilpark AB / Löddeköpinge
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 25 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Vi växer och söker nu fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en erfaren Säljare. Vill du ha en utmanande miljö där du kan utvecklas? Som Säljare på Begagnat arbetar du självständigt med försäljning av våra begagnade bilar. Dina arbetsuppgifter innefattar hela bilägandet, d.v.s. bilköpet men även finansiering, service- och verkstadstjänster och inte minst uppföljning och bearbetning av nya och befintliga kunder. Du sköter hela säljprocessen från första kontakt till uppföljning efter leverans och säkerställer kundens upplevelse hos oss.

Vem är du?

Som person ser du alltid kundens behov som en självklar utgångspunkt. Du är social, positiv, uthållig och gör det som krävs för att varje kund ska bli nöjd. Egenskaper som vi värdesätter är ett starkt driv, entusiasm, förmåga att ta egna initiativ för arbetsuppgiften samt en god människokännedom.

Vad kan du?

Du har längre erfarenhet av kundorienterade roller och är en trygg säljare. Har du tidigare arbetat med bilförsäljning ser vi det som meriterande. Att se nya möjligheter och pröva nya vägar till lyckad försäljning och arbetssätt är en naturlig del av din personlighet. Du behöver dessutom ha förmågan att skapa en helhetslösning för kunden och kunna leverera en kundupplevelse i världsklass. B-körkort är ett krav. Vi erbjuder Ett spännande arbete som ger stimulans och där du kan vara med och påverka. Vårt mål är att Skånes Bilpark AB ska vara en arbetsplats fylld av samarbete och glädje. Vi är olika men vi har samma mål – och alla ska trivas!

Om anställningen

Anställningen är vid behov med möjlighet för heltidsarbete. Vårt behov är för närvarande i Löddeköpinge.

Arbetsgivare
Skånes Bilpark AB
Lokalvägen 6
24642 Löddeköpinge
Ansökan
Ansök senast 25 september (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.