På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Schatullmakare

Schatullmakare

Schatullmakare var under 1700-talet en benämning på möbelsnickare, ibland även benämning på ebenister. Ebenist, är ett ord från franska ébéniste, är en sorts finsnickare. I slutet av 1700-talet hade ebenisterna en egen förening i Stockholm, Stockholms ebenistsocietet, eftersom de inte fick vara med i snickarnas förening.

Schatull är ett litet skrin, ofta i elegant utförande, som till exempel kan användas för att förvara smycken, brev eller bestick i. Schatull kan ibland vara en funktionell inredningsdetalj, till exempel för matbestick eller bordssilver. Ordet Schatull kan härledas till italienska ordet "scatola", som betyder "liten låda" eller "dosa".

ldag är det ett litet konsthantverksyrke.

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas under inriktningen Övriga hantverk på Hantverksprogrammet på gymnasiet.

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux.

Färdigutbildning ges vanligtvis på arbetsplatsen. Passande påbyggnadsutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att lyckas i yrket måste du öga för färg- och form och vara en duktig trähantverkare, du måste även vara mycket noggrann och ha stort tålamod, då det är mycket noga med alla små detaljer.

Visa mer
Visa mindre

59 Lediga jobb

Möbelsnickare

Arbetsgivare / Ort: JESSVE snickeri och Bygg AB / MALMÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Inredningssnickare/Specialsnickare

Om jobbet

Till vår företag söker vi nu en inredningssnickare eller Specialsnickare för möbler och kök . Du har erfarenhet att jobba med de traditionella och moderna snickare verktyg , maskiner och metoder som används i möbelsnickeri. Att kunna CNC maskin är ett krav. Du kommer att ta fram mallar och prototyper för inredningsdetaljer som vi designar, där du sedan har ansvaret för montering och tillverkning av dessa, Du kommer att erbjudas anställning i ett år med möjlighet till en förlängning som tillsvidare.

Att kunna kommunicera med tal och skrift på engelska eller arabiska är ett krav.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven på annonsen.

Ni är välkomna med era CV och personligt brev.

Arbetsgivare
JESSVE snickeri och Bygg AB
Baragatan 3
21228 MALMÖ
Hemsida: www.jessve.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Målare / Snickare med fokus på monteringsjobb hos Qvesarum

Arbetsgivare / Ort: Gigstep AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Qvesarum växer hela tiden och nu behöver service- och monteringsteamet kompletteras med just dig! Jobbet omfattar såväl efterservice och montering som iordningställande av snickeriprodukter på Qvesarums anläggning i Slogstorp. Ditt kompetensområde omfattar därför såväl glasning, penselmålning samt snickerijobb. Du har exempelvis inga problem med att hantera en överhandsfräs för att fräsa ur för gånjärn i en karm. I arbetet ingår montering av fönster, dörrar och orangerier samt även efterservice på dessa. Du har gedigen snickar- och målarkompetens. Arbetet är mycket omväxlande, till stor del kommer du befinna dig hemma hos Qvesarums kunder. En god social förmåga och samarbetsförmåga med såväl kund som kundens huvudentreprenör efterfrågas därför. I efterservice ingår allt från att byta låskista som kärvar till att knäcka ett gångjärn, alternativt slipa ner och måla ett helt fönsterparti som har fått omild behandling under frakten dit. Din svenska är flytande i så väl tal som skrift och du har B-körkort. - Butiken med tillhörande showroom ligger 20 minuter nordost om Lund i Slogstorp. - Du arbetar måndag - fredag 07-16. - Kollegorna på Qvesarum drivs av passion för hantverk och service. Det vill vi att du också gör för att alltid ge det lilla extra. Teamet på Qvesarum (https://www.qvesarum.se/) ser fram emot att jobba tillsammans med dig! Qvesarum startade år 2000 och är idag ett av de branschledande företagen i Sverige när det kommer till produktsegmentet specialanpassade ”high end” byggprodukter. Vi är ca 25 anställda i Sverige och har ett helägt dotterbolag i Indonesien med ca 100 anställda. Qvesarum har haft en tillväxt på ca 30% per år de sista 5 åren och omsatte år 2020 54 MSEK. Utvecklingen är fortsatt expansiv. Våra kunder finns i hela Sverige och även till viss del i övriga Norden.
Arbetsgivare
Gigstep AB
Hemsida: https://www.gigstep.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Teakläggare

Arbetsgivare / Ort: SYG AB / Henån
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Inredningssnickare/Specialsnickare

Språk
Meriterande
  • Engelska
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker nu en duktig teakläggare till vårt team av duktiga båtbyggare. Du har tidigare erfarenhet av båtbyggeri och är noggrann och gillar att ta eget ansvar. Förutom att lägga teakdäck kommer andra arbetsuppgifter inom båtbyggeri att förekomma. Vi är ett mindre varv som bygger varje båt till en kund med diverse anpassningar. I dagsläget har vi över ett år uppbokat i produktionen.

Arbetsgivare
SYG AB
Kungsviken 722
47399 Henån
Hemsida: www.swedenyachtsgroup.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Butiksmontör för kortare uppdrag sökes omgende till Uppsala

Arbetsgivare / Ort: Palm & Partners Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Job description Om kunden Vi söker engagerade och positiva montörer för kort uppdrag i Uppsala Om oss Arbetet hos oss på Palm & Partners ska genomsyras av engagemang, expertis och resultat. Vi erbjuder dig chansen till personligutveckling, ett socialt sammanhang samt en kompetensfördjupning inom en rad olika yrken och branscher. Våra uppdrag är oftast av långsiktig karaktär och merparten av anställningarna leder till tillsvidaretjänst antingen hos oss eller våra kunder. Vi ser det som att vår viktigaste uppgift är att generera ett positivt resultat för våra medarbetare och kunder. Till din hjälp har du en erfaren konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag och i din utveckling. Självklart är vi ett auktoriserat Bemanningsföretag och vi har kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Arbetsbeskrivning Arbetet innebär montering av butiksinredning. Dina uppgifter innebär att montera väggar, hyllor, kylar, belysning, och kassadiskar etc. Erfarenhet Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet från monteringsarbete, byggjobb, serviceyrken och/eller tidigare arbete i butik och förstår värdet av att möta kunder med hög servicegrad. Du har ett tekniskt intresse, tycker om hantverksarbete eller andra praktiska uppgifter. Du behöver ha förmåga att läsa ritningar, samt att vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom ellära. Du som är intresserad behöver inneha B-körkort. Liftkort för skylift är meriterande. Personliga kvalifikationer Vi ser att du som söker är en social, arbetsam och positiv person som är händigt lagd och tycker om fysiskt arbete. Du värdesätter noggrannhet och vill genom ditt arbete skapa goda resultat i ditt team. Det är viktigt att du är en lagspelare och trivs i ett tätt samarbete med andra men samtidigt driver dig själv. För att klara arbetsuppgifterna behövs god fysik och god uthållighet då arbetsdagarna är långa. Arbetet är i huvudsak förlagt måndag - fredag under ungefär 4 veckor, och arbetet sker i Uppsala. Lön och anställningsvillkor Enligt avtal. Anställningen omfattar kort uppdrag - heltid. Startdatum 2021-09-20 Uppdragslängd Ca 1 månad
Arbetsgivare
Palm & Partners Bemanning AB
Hemsida: http://www.palmpartners.se/
Ansökan
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Inredningssnickare/ Maskinsnickare

Arbetsgivare / Ort: Frame. Special Snickerier / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Inredningssnickare/Specialsnickare

Om jobbet

Tillverkning-produktion av div specialinredningar från ritning/skiss till färdig slutprodukt; kök-och garderobsinredningar, inredningar till restaurang och kontor, mässor och utställningar. Kunna göra ritningsunderlag CAD utifrån skisser och måttagningar. Lägga in och programmera cnc-fräs för bearbetning.

Kunskap om ytbehandlingar.

Arbetsgivare
Frame. Special Snickerier
Varholmsgatan 3
41474 GÖTEBORG
Hemsida: www.framespecialsnickeri.se
Ansökan
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.