På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Träarbetare
Spela filmen

Träarbetare

Träarbetare arbetar med nybyggnationer, ombyggnationer och renoveringar av hus men också med anläggningsarbete som exempelvis brobygge. Arbetsuppgifterna kan variera mellan att till exempel konstruera bärande konstruktioner, formar för betonggjutning, inredning och montera gipsskivor.

På en byggarbetsplats finns många träarbeten som måste utföras. Det kan handla om nyproduktion, ombyggnation eller renovering av olika typer av byggnader.

Formsättning av exempelvis valv, väggar och pelare inför betonggjutning är en vanlig uppgift för träarbetare. Dessa arbetsuppgifter förekommer vid exempelvis brobyggnad, träarbetarna arbetar inte bara med husbyggen. När det gäller husbyggen monterar träarbetaren dörrar, fönster, skåp och andra snickerier.

Resa mellanväggar, spika tak och montera väggbeklädnader, till exempel gipsskivor, spånskivor eller panel är också vanliga arbetsuppgifter. Ibland specialiserar sig träarbetare på ett område men oftast arbetar man med alla förekommande uppgifter.

Träarbetare utgår nästan alltid från en ritning och ritningsläsning är därför en viktig del av jobbet. Ibland stöter träarbetaren på problem och behöver använda fantasi och skaparförmåga för att lösa uppgiften.

När nya hus byggs handlar jobbet mycket om att montera färdiga byggdelar, till exempel färdiga väggar. Även inredningsdetaljerna levereras färdiga till byggplatsen och ska monteras. Vid ombyggnader och renoveringar tillverkas ibland vissa detaljer på plats. Detta ställer ofta särskilda krav på hantverkskunskaper och på att känna till äldre byggnadstekniker.

Då det är vanligt förekommande med bygg- och slipdamm samt isoleringsmaterial är det viktigt att man är noga med andningsskydd. Läs gärna mer om detta på sidan - Centrum för arbets- och miljömedicin!

Utbildning

Utbildning till träarbetare finns inom gymnasieskolan på bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning husbyggnad.

Efter gymnasieutbildningen söker man lärlingsanställning i ett företag. Efter cirka två år som lärling gör man ett yrkesteoretiskt prov. När det blivit godkänt, får man sitt yrkesbevis.

Det kan också finnas möjlighet att få hela utbildningen genom företagsförlagd utbildning, det vill säga anställning som traditionell lärling. Då läser man in den teoretiska delen av utbildningen på distans via Byggnadsindustrins Yrkesnämnd, BYN.

Ett annat sätt att utbilda sig är via godkända utbildningsgivare, BYN har mer information om dessa.

Körkort kan krävas för att få anställning. Ibland jobbar man på höga höjder.

Arbetet är mindre lämpligt för personer med astma eller liknande luftvägssjukdomar.

Arbetsplats

Många av arbetsuppgifterna utförs självständigt men på större arbetsplatser ingår träarbetare i arbetslag med flera andra yrkesgrupper, exempelvis betongarbetare. Det är viktigt att kunna samarbeta med sina kollegor och med andra yrkesgrupper.

Träarbetare arbetar ofta utomhus och ibland på höga höjder. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande. Det förekommer tunga lyft men utvecklingen går mot att träarbetare tar hjälp av kranar och andra hjälpmedel. När ett byggprojekt är avslutat flyttar träarbetaren till ett annat, vilket innebär att man byter arbetsplats relativt ofta.

Industrier med många yrkesmöjligheter där träarbetare/trätekniker kan vara verksamma inom är bland annat sågverk, hyvlerier och handelsbrädgårdar.

Det är vanligt med resor till och från jobbet och ibland bor träarbetaren också tillfälligt utanför hemorten.

Visa mer
Visa mindre

412 Lediga jobb

Snickare försäkringsskador

Arbetsgivare / Ort: HRB Service AB / skogås
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Yrkesbevis
  • träarbetare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

HRB fortsätter att växa med fler affärer och nya medarbetare. Vi växer snabbt, med god ekonomi och nöjda medarbetare. Vi har bestämt oss för att vara de mest effektiva och trevliga på marknaden – vi vill göra alla våra kunder, beställare och anställda nöjda!

Sedan 2021 är HRB en del av Metrolit. Metrolit har varit på en framgångsresa under de senaste 35 åren, med många återkommande kunder genom åren och bara svarta siffror. Tillsammans bildar HRB och Metrolit en stark plattform inom försäkringsskador, service och ROT. Vi erbjuder kunder och medarbetare stabilitet, kunskap, utvecklingsmöjligheter och vårt engagemang!

Du kan läsa mer om HRB Service/Riv & Sanering/Installation/Rörteknik här: www.hrbgruppen.se

- Vi söker dig med kompetens som skall platsa med dina framtida kollegor

- Vi ser att du är driven och inriktad på att leverera god standard på ditt hantverk, både du och vi ska känna stolthet i resultatet.

- Känsla för att "lösa problemet" och att tro på sin kunskap. Att göra fel är helt okej och man ska alltid fråga om hjälp när det uppkommer frågetecken.

- B-körkort är ett krav!

- Svensktalande är ett krav!

Vi strävar efter att leverera det mest effektiva arbetet och samtidigt behålla god kvalitet på resultatet. Vi vill alltså säkerställa att Du kan utföra ett professionellt arbete med hållbara och stiliga resultat, även att Du är medveten om det!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker: Snickare som har erfarenhet av försäkringsjobb, vilket också innebär mycket känsla för kundkontakt och service. Återuppbyggnad av allt från stora vattenskador till mindre inbrottsskador, hos privatpersoner samt företag. Arbetsområdet är Stockholm. Kundkontakt - boka och planera med kollegor/andra partners.

Arbetsplats

Vi har kontor på både norra Stockholm och södra Stockholm och utför jobb runt om i hela Storstockholm.

Arbetsgivare
HRB Service AB
Lyftkransvägen 3
14250 skogås
Hemsida: https://www.hrbservice.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Byggnadssnickare

Arbetsgivare / Ort: 08 Nälsta Renovering AB / Vällingby
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Träarbetare/Snickare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

08 Nälsta Renovering AB är ett växande byggföretag.

Vi erbjuder tjänster för privatpersoner och företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar inom Bygg & El.

Så som köksrenovering, badrumsrenovering, målning, golvläggning, altan, träpanelbyte, takrenovering, innervägg, attefallshus, övrigt snickeri och elinstallation.

Vi utför totalrenovering.


Företaget bildades 2021 och är idag bestående av certifierade byggnadsingenjör, elektriker, snickare samt samarbetspartner. Vi utför byggarbeten över hela Stockholmsområdet och även längre bort beroende på uppdrag.


Vi är ständigt på jakt efter duktiga byggnadsarbetare som vill växa med oss!

Arbetsgivare
08 Nälsta Renovering AB
Markvägen 41
16271 Vällingby
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Carlskrona Construction söker snickare omgående

Arbetsgivare / Ort: Carlskrona Construction AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Carlskrona Construction har lång erfarenhet av olika typer av bygg­ & snickeriprojekt. Vi arbetar i många olika typer av projekt, allt ifrån små byggnationer till större total­entreprenader och nybyggnation. Vi är med hela vägen från idé till verklighet. Genom att ha en bred kompetens och flexibla medarbetare kan vi möta kundens önskemål på alla plan.

Nu har du chansen att bli en del av ett härligt, drivet gäng!

Vi söker flera engagerade snickare till vår verksamhet i Blekinge. Vi söker dig som vill arbeta i en omväxlande roll med olika projekt, nära kunderna och i samarbete med våra underentreprenörer.

Vi är ett mindre, privatägt bolag med stark anknytning till Blekinge, är du rätt person kommer du få stor frihet och eget ansvar över din arbetsvardag. På sikt kan också rollen innefatta visst arbetsledaransvar.

Du ska självklart ha goda kunskaper som träarbetare och vara trygg i din yrkesroll. För oss är kunden nummer ett därför är det viktigt att har god förmåga att skapa och bibehålla bra relationer med både kunder, kollegor och våra underentreprenörer.

Vi förutsätter att du är noggrann och ansvarsfull i ditt arbete. Du är också självständig, ordningsam och initiativrik med en självklar förmåga till gott samarbete. Du talar flytande svenska, har B-körkort samt yrkesbevis.

Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Ansök med CV och gärna ett personligt brev senast den 12 november via [email protected]


Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att ringa VD och rekryterande chef Nicklas Karlsson på telefon 0733-93 25 64.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsgivare
Carlskrona Construction AB
Hemsida: www.carlskronaconstruction.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Mångsidig Snickare

Arbetsgivare / Ort: Stefan Snickare Entreprenad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Träarbetare/Snickare

Om jobbet

Stefan Snickare Entreprenad är ett mindre

företag med mycket varierande arb uppgifter. Allt från form,arm till köksmontage , mur och puts arbeten.

VI har även en mycket hög nöjd kund procent och därför är det viktigt att den sökande har stor kunskap samt ett stort hjärta för sitt yrke.

Även hög social kompetens för möten med varierande kund underlag.

Vi arbetar i Uppsala Stockholm samt dess kringliggande områden med både gamla hus samt nyproduktion.

Vi är ett mycket samman svetsat gäng som hjälper varandra och har kul tillsammans.

Välkommen till ett glatt gäng som sätter kunden i centrum.


Arbetsgivare
Stefan Snickare Entreprenad AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Snickare med Yrkesbevis!

Arbetsgivare / Ort: Service E.M.J Entreprenad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
EMJ söker nu för kunds räkning en snickare med yrkesbevis! Vår samarbetspartner har funnits sedan 2004 och arbetar idag inom ROT. Du kommer att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter inom ROT. Det är därför viktigt att du har bred kunskap inom snickeriarbete och har god materialkännedom. Kravprofil: - Yrkesbevis som snickare - Minimum 3 års dokumenterad erfarenhet inom ROT - Kan jobba efter ritning - Bosatt i Stockholm - Obehindrad svenska i tal och skrift - Körkort Vi kommer att tillsätta tjänsten löpande så skicka in dina ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Service E.M.J Entreprenad AB
Hemsida: http://emjservice.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.