På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ytbehandlare

Ytbehandlare

Nästan alla produkter måste ytbehandlas, målas, lackas eller oljas. Många metallprodukter ytbehandlas för att få rätt hårdhet och slitstyrka. Arbetet är många gånger starkt automatiserad och det är ytbehandlarens uppgift att sköta och övervaka processen.

Ytbehandlare sköter utrustningen och bland annat blandar lack och färg. Man kan dock ibland behöva arbeta för hand och utföra vissa arbetsmoment med hjälp av en sprutpistol.

Det finns olika metoder för att ytbehandla olika metallprodukter. Att doppa dem i bad av olika slag är en metod. Det kan till exempel vara en del till en bil som måste ha en stark yta och inte får rosta. Förenklat kan man säga att bitarna hängs på krok eller spänns innan de doppas i olika behandlingsbad, oftast bestående av syror. Detta görs för att det nya ytskiktet ska fästa ordentligt. Sedan läggs ett skikt av till exempel krom eller nickel på.

Arbetet som ytbehandlare kan vara kombinerat med andra uppgifter inom verkstaden.

Ytbehandlare kan också kallas till exempel anodiserare, förkromare eller förnicklare, beroende på vilken typ av process det gäller. 

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Industritekniska programmet. Vidareutbildning kan ges på arbetsplatsen eller hos en privat utbildningsanordnare.

Framtidsutsikter

Personliga egenskaper

Arbetsplats

Övrigt OBS! För detta fält måste du lägga in en egen rubrik (med teckenformat Rubrik 2).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Ytbehandlare

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fordonslackerare

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu för långsiktigt uppdrag en Lackerare/ytbehandlare till en av våra kunder i Laxå. Arbetet innebär förarbeten och lackering av stora fordonsdetaljer. Start: Omgående eller enligt överenskommelse. Arbetstider: Dagtid. Tjänsten kan leda till anställning hos företaget. Din profil Vi söker dig med tidigare arbetslivserfarenhet inom fordonslackering, gärna med kompetens våtlack 2-komponent.. Utbildning på lägst gymnasienivå inom lackering. B-körkort Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 31 October (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ytbehandlare

Arbetsgivare / Ort: Bulten Hallstahammar AB / HALLSTAHAMMAR
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 November (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Mätteknik
  • Ritningsläsning
  • Truckvana

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Bulten grundades år 1873 och har sedan dess utvecklats till att bli en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin. Idag har vi omkring 1400 medarbetare världen över och huvudkontor i Göteborg. Vårt erbjudande sträcker sig från ett brett utbud av standardprodukter till specialtillverkade fästelement som vi anpassar efter kundspecifika behov. Med vårt Full Service Provider-koncept kan våra kunder välja att överlåta helhetsansvaret för fästelement till oss, vilket innebär att vi står för utveckling, försörjning, logistik och service, eller välja delar av det. Aktien (BULTEN) är noterad på Nasdaq Stockholm.

VD och koncernchef: Anders Nyström

Antal anställda (FTE): cirka 1 400

Omsättning 2019: cirka 3 093 MSEK


Vi lägger särskilt stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och ordningssinne samt att du kan arbeta både självständigt och i grupp.


Du har lätt för att lära, för maskinen och tekniken lär du dig tillsammans med din mentor men har du redan specialkompetens inom verkstadsindustrin eller ytbehandling är det en merit.


Har du en teknisk utbildning så som Industriprogrammet eller fordonsmekainsk utbildning samt några års erfarenhet av industriarbete är det meriterande Truckkort behövs för dessa tjänster men det går att ordna på plats.


Erfarenheter av Lean filosofin är meriterande


Arbetet innebär bland annat omställning, övervakning och tillsyn och skötsel av maskiner som ytbehandlar fästelement till fordonsindustrin.


Operatören ställer om maskinen efter givna rutiner och ritningar själv eller tillsammans med tekniker.


Operatören fyller även på material med truck och flyttar bort färdigt gods med ledstaplare , laddar även i vissa maskiner in gods i ugnar för väteutrdrivning.


En viktig del av arbetet är att mäta enligt processkontrollplan tex skikttjocklek och skiktvikt. Måtten rapporteras vidare till databaser för uppföljning.


Tillsammans arbetar teamet aktivt i förbättringsarbetet mot uppsatta mål genom att minska slöserier.

Arbetsgivare
Bulten Hallstahammar AB
INDUSTRIGATAN
73427 HALLSTAHAMMAR
Ansökan
Ansök senast 11 November (15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.