Trä- och Möbelföretagen, TMF

Trä- och Möbelföretagen, TMF

Snickra ihop en bra framtid!

Sökes: Duktiga killar och tjejer med yrkesutbildning.
Finnes: Ett spännande yrkesliv där hantverk möter högteknologi.

Yrken som företagen efterfrågar
Du som väljer en träutbildning på gymnasiet får både en bra yrkesutbildning och möjlighet att läsa in högskolebehörighet för vidare studier. Det finns två gymnasieprogram som passar perfekt om du vill jobba inom trä- och möbelindustrin. Väljer du Industritekniska programmet kan du bland annat bli maskinsnickare och CNC-operatör, två yrken som företagen verkligen efterfrågar. Om du är kreativt lagd och vill arbeta i en mer småskalig produktion med dina händer, finns Hantverksprogrammet. I båda fallen har du stora möjligheter till anställning direkt efter studenten.

Hög trivsel och bra arbetsmiljö
Företagen inom trä- och möbelindustrin skapar allt från golvet du har under fötterna till stolen du sitter på och kanske rent av huset du bor i. Arbetsplatserna präglas av hög trivsel och god gemenskap. Vi satsar på bra arbetsmiljö och säkerhetstänkande.

Stort rekryteringsbehov
Nu söker vi nya duktiga medarbetare som vill hjälpa våra företag att växa och utvecklas i framtiden. Rekryteringsbehovet uppgår till 1000-1500 personer om året. Vi ser väldigt gärna att du blir en av dem!

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder bra arbetsvillkor och stora utvecklingsmöjligheter. Ingångslönen är cirka 20 000 kronor i månaden för dig som går igenom gymnasiet med goda studieresultat och gör bra ifrån dig under praktiken. Efter fem år i yrket har lönen sannolikt stigit till runt 24 000 kronor/månad. Förutom ett intressant arbete får du praktiska kunskaper som är användbara i vardagslivet, till exempel när du ska bygga och inreda ditt eget hem.

Utbildning samarbetar med näringslivet
Flera träutbildningar ingår i så kallade Teknikcollege, vilket garanterar ett nära samarbete med näringslivet och ökar dina chanser att få jobb.

Visa mer
Visa mindre