På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Svetsare
Spela filmen

Svetsare

Som svetsare kan du jobba med olika svetsmetoder och med många olika material inom flera olika branscher. Svets och sammanfogning förekommer i allt från tillverkning av avancerad medicinsk utrustning till husbyggnad.

Som svetsare fogar du samman metalldelar med hjälp av olika svetsmetoder. Du arbetar med tillverkning, montering eller reparation av metallprodukter eller stålkonstruktioner.

Du måste ha god kännedom om olika metallers egenskaper och uppbyggnad. Vidare behöver en svetsare ha kunskaper inom olika svetsmetoder såsom metallbågs-, MIG/MAG- TIG och/eller gassvetsning.

Arbetet som svetsare kan innebära allt från rutinbetonad skötsel av en automatisk svetsmaskin till krävande specialsvetsning av rörledningar och tryckkärl.

Utbildning

I gymnasieskolan finns utbildning till svetsare inom det Industritekniska programmets inriktning Svetsteknik. Svetsutbildning ges också som kommunal Komvux och som arbetsmarknadsutbildning.

Lämplig utbildning kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Många skolor, gymnasieskolor såväl som inom vuxenutbildningen och arbetsmarknadsutbildningen utbildar Internationella svetsare. Det är en internationellt erkänd praktisk och teoretisk utbildning med hög kvalitet där det ingår att eleven lägger ett flertal prov enligt standard EN 287.

Det kan även vara möjligt att få svetsutbildning genom kortare kurser som anordnas av företag som tillverkar och säljer svetsutrustning.

Arbetsplats

Svetsning utförs exempelvis inom tillverkningsindustrin, vid broanläggningar, husbyggen, vid installation av rörsystem inom processindustrin eller vid smidesarbete.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

244 Lediga jobb

SSAB - Svetsare till plåtverkstaden

Arbetsgivare / Ort: SSAB Emea AB / Borlänge
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Svetsare
  • manuell

Om jobbet

Vill du jobba med underhåll, inriktning svets och plåtslageri? Har du utbildning eller erfarenhet av svetsarbete inom verkstads- eller processindustrin? Är du ansvarstagande och driven person med förmågan att arbeta såväl individuellt som i grupp? Då kanske du är vår nästa kollega? Välkommen med din ansökan redan idag! Omfattning heltid. Arbetstid dagtid. Placeringsort Borlänge.

Om tjänsten

Som svetsare på underhålls plåtslagarverkstad arbetar du med svets- och plåtslageriarbete, renoveringar av utrustning mot de olika produktionsenheterna inom hela SSAB Borlänge. Till exempel förekommer lagning av truckar, lyftutrustning och reservdelar. Även nytillverkning av reservdelar förekommer i det dagliga arbetet. Arbetsuppgifterna är både omväxlande och självständiga då du planerar ditt arbete i vårt orderhanteringssytem IFS, därefter ansvarar du för att driva samt avsluta dina egna arbeten. Förbättringsarbete är ett etablerat arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har plåt- och svetsutbildning på lägst gymnasienivå, alternativt så har du lång och dokumenterad erfarenhet av svetsarbete inom verkstads- eller processindustrin. Du ska kunna hantera flera svetsmetoder, olika material samt läsa och förstå ritningar. Vi ser gärna att du har en eller flera gällande svetsarprövningar.

Allt arbete rapporteras och dokumenteras i vårt datasystem IFS, varför datorvana är viktigt.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du har förmågan att ta ansvar för ditt arbete. På SSAB har vi ett grupporganiserat arbetssätt vilket ställer krav på din samarbetsförmåga. Din och arbetsgruppens uppgift är att självständigt driva arbetsprocessen från planering till utförande och uppföljning och du bör därför vara initiativtagande, flexibel och prestigelös som person.

Vi erbjuder

Ett självständigt jobb med goda utvecklingsmöjligheter där du får verka i en processindustri med höga kvalitetskrav, säkerhet och tydligt servicefokus.

Sista ansökningsdag

3 Augusti 2021

Med hänsyn till semesterperioden kommer återkoppling till kandidater att ske efter att sista ansökningsdag passerat.

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna

Magnus Lindholm, Chef Beredning, tfn 0243-715 72

Facklig information lämnas av IF Metall, som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.

Arbetsgivare
SSAB Emea AB
Borlänge
78184 Borlänge
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Svetsare, jobb just nu

Arbetsgivare / Ort: Kjellners Svets & Montage AB / Norrköping
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Svetsare
  • manuell

Om jobbet

Söker en person med svets erfarenhet samt att man även kan göra div annat.

Vi reparerar containers och lastförankrar båtar i flera hamnar. Utför även andra saker åt kunder.


Svenska i tal och skrift är ett krav

Arbetsgivare
Kjellners Svets & Montage AB
Hanholmsvägen 70
60238 Norrköping
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Avancerad montör till Volvo Cars Research & Development

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-06-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Svetsare
  • manuell

Om jobbet
På Research & Development blir du en nyckelperson som bidrar till Volvo Cars nästa generation nyskapande lyxbilar. Tillsammans med kollegor över hela världen kommer du och ditt team att utveckla innovativ bilteknik som sätter människan i centrum – allt för att göra livet mindre komplicerat och mer njutbart för våra kunder. Delar du vår passion för människor, miljön och vår starka vilja att skapa en unik körupplevelse? I så fall är Research and Development platsen där du kan nå framgång. Pilot Plant är en komplett förseriefabrik som bygger fysiska provobjekt för produkt-och processverifiering. Som medarbetare hos oss får du vara med på tidigt stadium och arbeta med företagets kommande produkter. A-Byggnation är en utvecklingsverkstad som bygger fysiska prototypkarosser och delsammansättningar. Här produceras bilar som i ett senare skede skall gå till testavdelningen. Nu söker Lernia Bemanning tillsammans med Volvo Cars en driven medarbetare som kan förstärka teamet ytterligare. Din bakgrund • B-körkort • Godkänt i följande gymnasieämnen: Matematik a/1, Samhällskunskap a/1, Svenska/svenska som andraspråk a/1 och Engelska a/5 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att sammanställa karossen genom bl.a. svetsning.Vi ser gärna att du som söker har monteringsvana och/eller svetskunskaper. Personliga egenskaper Vi söker dig som har ett brinnande intresse för teknik. Du ställer höga krav på kvalitet och tillämpar ett strukturerat arbetssätt med ett utpräglat säkerhetstänk. Du är öppen för förändringar då arbetet ofta är händelsestyrt och ställer krav på flexibilitet. Vi söker dig som genom egna initiativ och aktiviteter vill arbeta mot gemensamma mål. Vi ser det som en självklarhet att du är lyhörd med förmågan att samarbeta på ett kommunikativt sätt. Välkommen med din ansökan! Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort • Visstidsanställning • Dagtid 06:30-15:12 • Projektstart v 44 (projektet varar i 8 veckor) • Göteborg Kontakt Har du några frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Clara Holmberg [email protected] Lernia är vägen framåt Lernia bemanning har i över 20 år varit en partner till en av Göteborgs största fordonstillverkare. Vi söker engagerade och tekniskt kunniga medarbetare. Lernia arbetar brett inom olika kompetensområden och arbetar ständigt med nästa generations talanger. Bygg din karriär med Lernia. Vi har en stolt historia inom teknik som bygger på samarbete och mångfald. Det finns många bemanningsföretag på marknaden, men endast ett Lernia. Som statligt ägt bolag är vi styrda av värderingar som i varje skede spelar in i hur vi arbetar. Vi litar på att du alltid gör ditt yttersta, så kan du lita på att vi gör vad vi kan för att vårt samarbete ska fungera så väl som möjligt. Det är din nyfiken och passion som gör oss!
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

En av våra kunder behöver förstärkning av svetsare!

Arbetsgivare / Ort: Veldi Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Svetsare
  • manuell

Om jobbet
Vad vi erbjuder Du kommer starta som inhyrd med goda möjligheter till att bli övertagen av kund. Dina arbetsuppgifter Du kommer att arbeta som svetsare av större konstruktioner. Svetsmetoderna är 135/136 viss kapning av material ingår i arbetsuppgifterna. Truck och travers är något du kommer använda i tjänsten. Arbetstiderna är dagtid. Arbetsplatsen är i Tranås. Din profil Vi ser gärna att du som söker har några års vana av svetsning av större konstruktioner. Du bör också vara duktig på ritningsläsning och svetsbeteckningar då detta är ett krav för dessa konstruktioner. För denna tjänst krävs att du kan behärska svetsmetoderna 135/136 och om du tidigare arbetat med svetsmetod 138 är det meriterande. Svetsarprövning är meriterande. Att vara noggrann och initiativtagande är personliga egenskaper som är bra att ha för denna tjänst då det kräver att du kan arbeta självständigt. Ett krav är att du förstår och kan prata, förstå svenska och läsa svenska instruktioner. Om företaget Företaget arbetar med att hantera specialprojekt inom kvalificerad plåtbearbetning så som laserskärning, kapning, klippning, kantpressning, stansning och svetsning. Vi är en komplett leverantör som ombesörjer ytbehandlingar av olika slag. Om oss Veldi Bemanning AB ingår i koncernen Strigo AB som är en kompetenskoncern inriktat på vuxnas utveckling i livet. Veldi Kompetens har idag verksamheter inom utbildningar, rekrytering och bemanning vilka alla växer snabbt, och med grund i ovan omställning har vi siktet inställt på att starta upp nya verksamheter inom kompetensförsörjning. Vi hjälper er att rekrytera, hyra in personal eller kompetensutveckla er egen organisation. Med vår erfarenhet och vårt breda kontaktnät inom industribranschen, finns vi till hands med kompetensförsörjning som ärt matchad mot just det specifika behovet.
Arbetsgivare
Veldi Bemanning AB
Hemsida: https://www.veldikompetens.se/
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Svetsare

Arbetsgivare / Ort: Blomberg & Stensson AB / Katrineholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Svetsare
  • manuell

Om jobbet

Svetsare sökes,

Arbete på Blomberg & Stensson har stor variation där kunskap i Mig/mag svetsning samt tigsvetsning i är önskvärt.

Finns olika svetslicenser är detta meriterande.

Arbetsgivare
Blomberg & Stensson AB
Vingåkersvägen 73
64139 Katrineholm
Hemsida: http://www.blomberg-stensson.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.