På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Svetsare
Spela filmen

Svetsare

Som svetsare kan du jobba med olika svetsmetoder och med många olika material inom flera olika branscher. Svets och sammanfogning förekommer i allt från tillverkning av avancerad medicinsk utrustning till husbyggnad.

Som svetsare fogar du samman metalldelar med hjälp av olika svetsmetoder. Du arbetar med tillverkning, montering eller reparation av metallprodukter eller stålkonstruktioner.

Du måste ha god kännedom om olika metallers egenskaper och uppbyggnad. Vidare behöver en svetsare ha kunskaper inom olika svetsmetoder såsom metallbågs-, MIG/MAG- TIG och/eller gassvetsning.

Arbetet som svetsare kan innebära allt från rutinbetonad skötsel av en automatisk svetsmaskin till krävande specialsvetsning av rörledningar och tryckkärl.

Utbildning

I gymnasieskolan finns utbildning till svetsare inom det Industritekniska programmets inriktning Svetsteknik. Svetsutbildning ges också som kommunal Komvux och som arbetsmarknadsutbildning.

Lämplig utbildning kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Många skolor, gymnasieskolor såväl som inom vuxenutbildningen och arbetsmarknadsutbildningen utbildar Internationella svetsare. Det är en internationellt erkänd praktisk och teoretisk utbildning med hög kvalitet där det ingår att eleven lägger ett flertal prov enligt standard EN 287.

Det kan även vara möjligt att få svetsutbildning genom kortare kurser som anordnas av företag som tillverkar och säljer svetsutrustning.

Arbetsplats

Svetsning utförs exempelvis inom tillverkningsindustrin, vid broanläggningar, husbyggen, vid installation av rörsystem inom processindustrin eller vid smidesarbete.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

383 Lediga jobb

Vi söker erfaren svetsare till kund i Habo

Arbetsgivare / Ort: Adecco Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Svetsare
 • manuell

Om jobbet
OM TJÄNSTENNu söker vi efter både rostfri och svart svetsare där du kommer arbeta med TIG, MIG/MAG. Det är varierande projekt inom svetsning, allt från prototyper och små serier, samt projekt som är skräddarsydda för kunden. OM DIGDu som söker ser vi har en teknisk bakgrund, genom utbildning eller erfarenhet. Du är van att arbeta självständigt från ritning till färdig produkt. TIG och MIG/MAG är något du är van med sedan tidigare arbetslivserfarenhet som svetsare. Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten, praktiskt lagd och trivs både med att arbeta självständigt som i grupp, med god samarbetsförmåga. God svenska i tal och skrift. Truck och traverskort är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift. Körkort och tillgång till bil är ett krav för tjänsten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Detta är ett konsultuppdrag, man får en anställning i Adecco Sweden. OM ADECCOTjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde. KONTAKTPERSONHar du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: [email protected] Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: [email protected] alt. via tel: 08 - 598 980 10. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Adecco Sweden AB
Hemsida: http://www.adecco.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Manuell svetsare

Arbetsgivare / Ort: ProfilSläpet AB / MOTALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Allmänna svetskunskaper

Om jobbet

Manuell svetsare Mig/Mag sökes för varierande arbetsuppgifter med olika stålkonstruktioner även monterings och allmänna verkstadsuppgifter förekommer.Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi söker dig som är lättlärd med stor drivkraft och kan arbeta både på egen hand och i grupp. En positiv attityd med stort engagemang, problemlösare, kvalitetsmedveten och ansvarsfull är egenskaper vi värdesätter. Du känner dig hemma i verkstadsmiljö och behärskar svenska i tal och skrift. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs och levererar kvalitet med kompetens och effektivitet.

Arbetsgivare
ProfilSläpet AB
Västra Stenbyvägen 2
59193 MOTALA
Hemsida: www.profilslapet.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Svetsare

Arbetsgivare / Ort: Wikan Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Svetsare
 • manuell

Om jobbet
Nu söker vi svetsare till KISAB för långsiktig anställning! Om företaget KISAB är ett modernt verkstadsföretag i Kristianstad inriktat på svetsning, maskinbearbetning och legotillverkning. De flesta av våra kunder återfinns i process-, massa- och livsmedelsindustrin i södra Sverige. Företaget grundades 1981 och har i dag 21 anställda. Vi är underleverantörer till kärnkraftsindustrin och MAX IV-laboratoriet i Lund. Vi är också mycket stolta över att vara leverantör till kärnpartikelfysiklaboratoriet CERN i Schweiz. Vi söker nu en erfaren svetsare till KISAB i Kristianstad med goda kunskaper av svetsning. Det mesta arbetet sker i vår verkstad i Kristianstad men även en del jobb ute hos våra kunder förekommer. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal. Dina arbetsuppgifter Du kommer svetsa med MIG/MAG och TIG i diverse material där tillverkningen sker efter ritningar. Förutom svetsning så ingår även diverse verkstadsuppgifter som klippning, bockning, valsning och montage. Din bakgrund/Dina egenskaper Du ska ha goda kunskaper av svetsning, trivas att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor. Du behärskar ritningar samt har allmän vana av verkstadssysslor. Utbildning inom truck och travers ses meriterande men är inget krav. Information och kontakt Arbetstiden är förlagd till dagtid. Tjänsten är en hyrrekrytering via Wikan Personal som förväntas övergår i fast anställning på KISAB efter sex månader. Tillsättning sker efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval, så skicka gärna din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är 27/10. Vid frågor kring denna tjänst, vänligen kontakta Andreas Håkansson på 044–5906507. Om Wikan Personal Wikan Personal är din personliga och lokala arbetsgivare i bemanningsbranschen. Vårt breda kontaktnät hjälper dig som har rätt inställning och kompetens, till arbete. Vi verkar i flera olika branscher, vilket öppnar många dörrar för dig i jakten på nästa jobb. Vi lägger fokus på vår personal, deras välmående och utveckling. Vi kan personal. Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se
Arbetsgivare
Wikan Personal AB
Hemsida: http://www.wikan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Svetsare/verkstadsarbetare

Arbetsgivare / Ort: FMR Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Svetsare
 • manuell

Om jobbet
FMR är specialister på rekrytering och bemanning inom industri-, teknik- och bygg/fastighetsbranschen på både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vi förmedlar personal på såväl assistent-, specialist- som chefsnivå och har varit verksamma i närmare 20 år. Som helhetsleverantör av HR-tjänster erbjuder vi rekrytering, second opinion, bemanning och outplacement. Läs mer på www.fmr.nu. För kund söker vi en svetsare/verkstadsarbetare till en större mekanisk verkstad i Torslanda. Vi söker en allround verkstadsarbetare med inriktning framför allt inom svetsning. Inledningsvis inhyrning i 6 månader och därefter övertag. Som verkstadsarbetare arbetar du med svetsningsmetoder som TIG, MIG och MAG och andra verkstadsarbeten. Vi söker dig som har utbildning inom området och några års erfarenhet som verkstadsarbetare med kunskaper inom olika svetsmetoder och andra verkstadsarbeten som skärande bearbetning mm. Du har mätkunskap och som gillar att arbeta med blandade arbetsuppgifter. Du har stort dataintresse och har kunskaper att hämta ritningar i olika program. Vana vid olika affärssystem. Du är noggrann, utvecklingsintresserad och har lätt för att samarbeta. Här har du möjlighet att utvecklas i ditt arbete och kompetens i en mycket trivsam företagsmiljö. Låter detta intressant sök då jobbet snarast! Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan! Har du frågor är du välkommen att ringa Krister Eliasson på FMR Rekrytering och bemanning AB, tel. 0707-899606.
Arbetsgivare
FMR Rekrytering & Bemanning AB
Hemsida: https://www.fmr.nu/lediga-jobb/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Produktionsmedarbetare som kan svetsning och plåtarbete sökes till Norge

Arbetsgivare / Ort: WORKNORDIC GROUP AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet


Latech as grundades 2004 i Moskenes kommun. Vi tillverkar lättare utrustning för fiskeindustrin. Nu har vi en ny modern verkstadsbyggnad som förväntas stå klar i början på november 2021. Detta på grund utav ökad produktion och fler anställda. Vi har under åren stadigt ökat i omsättning och är ett företag i stark tillväxt.


Vi värderar våra anställdas välmående och säkerhet högt. Om du trivs omgiven av storslagen natur så är detta den rätta arbetsplatsen för dig.

Nu är vi på jakt efter nya duktiga produktionsarbetare till vår verksamhet.

Om tjänsten:

Du önskar att arbeta som produktionsarbetare och har erfarenhet av svetsning och plåtarbete. Om du sedan tidigare inte har erfarenhet så lär vi gärna upp dig.


Personliga egenskaper:

 • Du besitter stor yrkesstolthet
 • Du tar ansvar och arbetar självständigt
 • Du visar initiativ, engagemang och är pålitlig
 • Du är ordningsam och strukturerad

Lön och uppstart enligt överenskommelse

https://www.facebook.com/Latech-As-185099138278316/?ref=page_internal

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
WORKNORDIC GROUP AB
Hemsida: shorturl.at/fsvI1
Ansökan
Ansök senast 28 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.