På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Smed

Smed

Smed är ett begrepp som egentligen täcker flertalet av olika yrken, t ex konstsmed, bronssmed, guldsmed, silversmed och industrismed.

Smeder i industrin eller på mindre smidesverkstäder och byggen tillverkar olika detaljer i metaller såsom i t ex rostfritt stål, svartjärn och aluminium.

En fullt kompetent smed är litet av en "tusenkonstnär" och behärskar oftast flera olika svetstekniker, olika material och har visst konstruktionskunnande samt klarar att räkna på kurvor och vinklar.

En konstsmed är formgivare och arbetar med konsthantverk. De tillverkar bland annat ljuskronor, grindar, skulpturer och inredningsdetaljer. En del konstsmeder är specialiserade på att tillverka vackra knivar eller andra eggverktyg.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Industritekniska programmet samt på Hantverksprogrammet, inriktning Övriga hantverk.

Det kanske vanligaste sättet att bli smed är att börja som lärling och utbilda sig inom ett företag. Efterhand får man mer komplicerade uppgifter. Som smed blir det alltmer nödvändigt att ha europalicens för svetsning. Det är vanligtvis arbetsgivaren som anmäler sin personal till sådana utbildningar, som tar mellan fyra dagar till fyra veckor beroende på förkunskaper.

Kortare utbildningar finns vid folkhögskolor och i privat regi. Utbildning kan också finnas inom yrkeshögskola.

Möjlighet finns att avlägga gesäll- och mästarprov. Kraven är utbildning och yrkeserfarenhet.

Personliga egenskaper

Konstsmeder är vanligen intresserade även av att teckna och har ofta även andra konstnärliga intressen.

Arbetsplats

En smed kan arbeta på smidesverkstäder med hantverksmässig tillverkning, med montage och tillverkning på byggen och i industrin. Smeder arbetar också inom verkstads- och byggnadssmide, stålverk och plåtslagerier.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Smed

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-09-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggnadssmed

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker just nu en byggnadssmed till en av våra kunder i Krylbo. Du kommer att arbeta som byggnadssmed där arbetsuppgifterna kommer vara reparationer och svetsning. Start: Omgående Arbetstid: Dagtid Din profil Vi söker dig som tidigare har arbetat som svetsare och kan läsa byggnadsritningar. Meriterande: Körkort B Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vi behöver en juvel fattare som har erfarenhet samt vill lära sig

Arbetsgivare / Ort: Stockholmsguldsmed AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Smed

Om jobbet

Vi skulle behöva en diamond fattare

juvel fattare som har erfarenhet eller lite erfarenhet .

vi kan lära upp han eller hon.

vi behöver en guldsmed med .


Vi skulle behöva arbetare med stöd hjälp

Vårt företag skulle behöva hjölpen nu I corona tiden.


Arbetsgivare
Stockholmsguldsmed AB
Drakenbergsgatan 47
11741 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Byggnadssmed

Arbetsgivare / Ort: M J Contractor AB / UPPLANDS VÄSBY
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Smed

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

MJ Contractor AB genomför bygg-, mark- och anläggningsarbeten i Stockholms län och grundades 1993 av Mikael Johansson som äger och leder företaget.

Vi är mycket måna om våra goda relationer med beställare och kunder och tror på att en bra dialog ger bättre resultat. Vårt mål är att så kostnadseffektivt som möjligt och på bästa sätt utföra projektet tillsammans med dig som kund.

Du skall kunna arbeta självständigt med dina uppgifter samt att du skall kunna läsa ritningar.

Vi ser gärna att du har licenser för svetts detta är dock inget krav.

Att vara flexibel och tillmötesgående ser vi som en självklarhet och givetvis också att du trivs med dina arbetsuppgifter!

Företaget utför smides arbeten i all utsträckning och vi utvecklar och tillsammans med våra kunders behov!

Du skall trivas att arbeta i högt tempo och även kunna ha flera projekt igång.

Om du då känner dig bekväm med arbetsbeskrivningen så sök till oss!

Arbetsgivare
M J Contractor AB
TRUCKVÄGEN 6
19452 UPPLANDS VÄSBY
Hemsida: http://www.mjcontractor.se
Ansökan
Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Finsmed

Arbetsgivare / Ort: A Lundgren Smide AB / BROMMA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Smed

Färdigheter
Krav
 • Smide
Meriterande
 • EN 287-1
 • 111 MMB
 • Metallbågsvetsning
 • EN 287-1
 • 141 TIG-svetsning
 • MIG-svetsning
 • EN 287-1
 • 135 MAG-svetsning
 • EN 287-1
 • 136 MAG-svetsning med rörelektrod
 • Metallkonstruktionsmontage
 • Utbildningsbevis enligt TLP 10 för truckförare
 • Svarvning
 • konventionell maskin
 • Fräsning
 • konventionell maskin
 • Bockning
 • konventionell maskin
 • Ritningsläsning

Om jobbet

Just nu söker vi dig som kan finsmide för arbete i Stockholm. Ett roligt arbete där du får jobba i många olika typer av projekt med goda utvecklingsmöjligheter. Så ta chansen och sök en ny utmaning! Vi har flera #jobbjustnu att erbjuda som finsmed, byggnadssmed och montör för tjänster i Stockholm och Norrköping. Dessutom söker vi projektledare som kan glas, byggnadsplåt och/eller smide.


Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara tillverkning av exklusiva smidesprodukter och metallglaspartier. Du får en ritning på en produkt som du ska tillverka. Det kan vara allt från räcken och inredningsdetaljer till att klä glas- och dörrpartier i olika material. Jobbet innebär allt från svetsning till att svarva, borra, klippa och bocka. Du jobbar i olika metaller såsom rostfritt stål, aluminium, mässing och koppar.


Vem är du?

Du har några års erfarenhet av finsmide och är självgående när det gäller tillverkning, svetsning och ritningsläsning. Vidare är du van att arbeta med olika material och har ett viss konstruktionskunnande. Du är van att hantera vanligt förekommande verkstadsmaskiner såsom sax, kantpress och kapmaskin. I det dagliga arbetet tar du ansvar för din och andras hälsa och säkerhet. Du behärskar svenska och/eller engelska flytande i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.


Det är meriterande om du:

 • har giltiga svetscertifikat
 • heta arbeten
 • liftutbildning
 • HLR


Vi värdesätter personliga egenskaper och inställning till arbetet högre än utbildning och arbetslivserfarenhet. För att du ska trivas hos oss ska du tycka om att lösa problem och vara en doer. Du tar egna initiativ, gillar ansvar, kan samarbeta och är lyhörd.


Vi erbjuder dig

Hos oss får du en varierande vardag där varje projekt är unikt. Du får en ständig chans att utvecklas. Vi erbjuder mobiltelefon, ett generöst friskvårdsbidrag, massage och rikskuponger. Varje år åker vi på teamresor och ordnar gemensamma aktiviteter för att främja en god gemenskap. Lundgrens är delaktiga i välgörenhetsprojektet Eezer – MC-ambulanser för minskad mödradödlighet. Vi följer bl.a. med på utvecklingsresor till Afrika där vi får möjlighet att vara med och göra skillnad på plats.


Arbetstid

Heltid.


Lön

Månadslön.


Kollektivavtal

F metall teknikavtalet.


Tillträde

Omgående eller enligt överenskommelse.


Ansökan

Skriv några rader om dig och varför du vill arbeta hos oss. Du kan fylla i formuläret eller maila [email protected] Bifoga gärna ansökan och CV. Märk din ansökan Finsmed. Intervjuer sker löpande och processen avslutas när vi hittat rätt personer.


Att arbeta på Lundgrens

Att arbeta hos Lundgrens innebär arbete i många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att nå bästa resultat och överträffa kundens förväntningar. Det kräver team med en stark gemenskap och en kultur som präglas av engagemang, intresse, tekniskt kunnande och samarbete. Visionen är att Lundgrens ska bli ett ställe för skickliga människor inom olika områden att samarbeta på. Målet är att alla ska kunna styra sin vardag och påverka sin utveckling och arbetssituation.


Har du frågor kring tjänsten?

Då är du välkommen att kontakta

Johanna Lundgren, HR/Personalchef, tel 08-684 118 27

Arbetsgivare
A Lundgren Smide AB
Tornväktargränd 8
16859 BROMMA
Hemsida: www.lundgrenab.se
Ansökan
Ansök senast 31 October (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Smed till Hults Bruk!

Arbetsgivare / Ort: Pema People AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 March (5 månader 2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Smed

Om jobbet
VÅRT ERBJUDANDE Är du en person som trivs i en händelserik arbetsmiljö, där ditt arbete gör skillnad? Då kan vi ha jobbet för dig! Vi erbjuder goda karriärmöjligheter i miljö med spännande utmaningar och en arbetsplats som erbjuder varierade arbetsuppgifter. Framgång skapas av våra innovativa och duktiga medarbetare där deras nyfikenhet och professionella kompetenser skapar mervärde för våra kunder. ARBETSBESKRIVNING - Arbetet utförs vid smidespressar. - Du formar yxan från ett upphettat råämne till färdig produkt. - Se gärna filmen via länk DINA KVALIFIKATIONER - Vi tror att du har ett stort intresse av hantverk och kanske någon erfarenhet av att arbeta med stål. - Du måste ha bra koordinationsförmåga samt bra fysik då arbetet stundtals är - tungt. - Du fungerar bra i grupp men trivs även med att arbeta självständigt. - Tidigare erfarenhet av tillverkningsindustrin. - Goda referenser. - Vi ser gärna att du har körkort samt tillgång till egen bil, då det inte är säkert att det finns kollektivtrafik att tillgå. MERITERANDE - Truckkort - Smide DIN PROFIL För att lyckas och trivas i rollen så tror vi att du: - som person är du praktiskt lagd, händig, arbetsvillig och nyfiken av dig. - har viljan att utvecklas och vara en god ambassadör för Pema People. - är ansvarsfull har god känsla för detaljer. - har en hög servicenivå. - är strukturerad och noggrann då arbetet innehåller flera, ibland komplicerade, moment. - är självständig i din roll kommer du ha kontakt med flera olika personer dagligen vilket kräver att du är en person med ett socialt intresse. OM OSS På Pema People är vi övertygade: Personalen är vår viktigaste resurs. Vårt starkaste argument. En unik möjlighet för våra kunder. I kombination med nytänkande, flexibilitet och lyhördhet för kundens behov resulterar den filosofin i bemannings- och personallösningar som verkligen gör skillnad. Både idag och i morgon. ANSÖKAN Är du den vi söker? Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontaktuppgifter hittar du längre ned. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan sker genom att du registrerar dig nedan. Bifoga CV och personligt brev. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Pema People AB
Hemsida: https://www.pemapeople.se/
Ansökan
Ansök senast 27 March (5 månader 2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.