På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Silversmed

Silversmed

Silversmed är ett hantverksyrke där du arbetar både för hand med olika verktyg och med maskiner. Som silversmed arbetar du främst med större smidda bruksföremål som vaser, skålar, ljusstakar och bestick eller med smycken. Begreppet silversmed är inte kopplat till själva materialet silver utan till de tekniker som silversmeden använder sig av. Centralt i yrket är att arbeta med hammare för att forma metallen. 

Du kan exempelvis möta kunder som vill renovera sina ljusstakar eller serviser eller tillverka nya bruksföremål. Många silversmeder jobbar både med silversmide, guldsmide inom områdena konst och design. 

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas som en yrkesutgång på inriktningen Övriga hantverk på gymnasiets Hantverksprogrammet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux och passande påbyggnadsutbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan. Genom att gå som lärling kan det vara enklare att få en kundkrets eller en anställning. 

Personliga egenskaper

Detta arbete kräver konstnärlig förmåga och bra idéer. Som silversmed är det viktigt att ha en bra finmotorik och förmåga att tänka tredimensionellt, känsla för proportioner och färg, tålamod och fantasi. Du bör kunna förvandla idéer och tankar till tredimensionella skisser där genomskärning, fogar och fattningar tydligt framgår, samt att du har förståelse för vad som händer vid sammanfogning av olikformade delar.

Arbetsplats

Många smeder är egna företagare och bygger upp sin kundkrets med hjälp av hantverksmässigt utfört arbete och servicekänsla.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

söker säljare/ handsmed

Arbetsgivare / Ort: Queen Juveler / Södertälje
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 februari (22 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Queen juveler har 50 års guldmedserfarenhet

idag har Queen juveler utvecklats mycket och varje dag blir vi mer och mer kända i Stockholms område och utanför. därför känns det som om vi skulle behöva flera händer för att täcka kundflödet. därför söker vi mellan 2-3 personal som säljare och det är ett krav att dem ska kunna handarbeta smycken och hantera det (guldsmed/silversmed)... svenska språket är inget krav men personalen ska kunna helst flytande Engelska som ett grundspråk för att kunna kommunicera med både personal och kunder.

vi på Queen juveler ser fram emot nya och glada personal med en framgångsrik framtid.

mvh

Arbetsgivare
Queen Juveler
Järnagatan 1
15171 Södertälje
Ansökan
Ansök senast 20 februari (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker Guldsmeder till vår verkstad i Varberg

Arbetsgivare / Ort: Iduna AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 mars (1 månad 12 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Guldsmed

Om jobbet
Iduna driver idag 200 butiker i Sverige under namnen Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld. I koncernen ingår även Lyxxa, en specialbutik på Väla center samt 74 butiker i Finland under namnet Kultajousi.   Vi söker 2 Guldsmeder till vår verkstad i Varberg Vill du vara del av ett engagerat team som består av 15 guldsmeder och fattare? – Då har vi jobbet för dig.   I ljusa och fräscha lokaler med bra faciliteter jobbar du tillsammans med dina kollegor främst med reparationer, men även med att storleksändra nya ringar mm. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper och du ska vara tekniskt skicklig, serviceinriktad och stresstålig för att lyckas i jobbet. Vi erbjuder ”on the job training” för nyutexaminerade eller er med mindre erfarenhet av yrket. Men självklart ser vi tidigare erfarenhet som ett stort plus. Att du har ansvarskänsla och levererar med hög kvalité samt har en yrkesstolthet för hantverket tar vi för givet. Tjänsterna som är på heltid är tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.   Låter det intressant är Du välkommen med din ansökan där Du berättar om dina erfarenheter, resultat och vad Du kan bidra med till vår verksamhet.  Vi kallar löpande till intervju, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Golden Heights koncernen där Iduna AB ingår med butikskedjorna Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld är marknadsledare i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet utgörs av guld, silver och bijouterier med klockor och presentartiklar som komplement. Idag finns är IDUNA representerade över hela Sverige genom Guldfynd med 118 butiker, Hallbergs Guld med 32 butiker och Albrekts Guld med 36 butiker. Sedan 2015 ingår även Lyxxa på Väla Helsingborg i koncernen Golden Heights koncernen har ca 1465 anställda inklusive anställda på deltid. Omsättningen var 2020 ca 1.6 miljarder kronor. Koncernbolaget i Finland består av Kultajousi med 70 butiker samt Westerback och Alexander Tillander med vardera en butik.
Arbetsgivare
Iduna AB
Hemsida: http://www.iduna.se
Ansökan
Ansök senast 13 mars (1 månad 12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.