På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Gördelmakare

Gördelmakare

Gördelmakare är en hantverkare som färdigställer bälten, remmar och seldon av vanligtvis läder, genom att komplettera dem med spännen eller annat "beslag" som ofta är av koppar, kopparlegering, gulmetall, brons eller mässing. I arbete kan även förgyllande av spännen och annat beslag ingå.

Gördelmakare kan också ibland kallas för bältare, gördlare eller gelbgjutare, men det kan finnas vissa små detaljer som skiljer dessa yrkeskategorier åt - gördelmakaren har ursprungligen ofta använt sig av plåtar som råmaterial, medan gelbgjutaren har gjutit sina föremål. Gelbgjutaren kan även tillverka andra föremål än spännen och beslag, tex knappar och ljusstakar.

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas på Hantverksprogrammet, inriktningen Övriga hantverk.

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux.

Färdigutbildning ges vanligtvis på arbetsplatsen. Passande påbyggnadsutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Yrket är i Sverige mycket litet, det finns få verksamma gördelmakare och det kan vara svårt att försörja sig endast som gördelmakare, utan man kan behöva kombinera med ett annat arbete.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Sadelmakare/ortopedtekniker till TeamOlmed Barn & Ungdom i Solna

Arbetsgivare / Ort: Össur Nordic AB / Solna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Sadelmakare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vill du hjälpa människor till ett rörligare liv?

TeamOlmed är ett av Sveriges största ortopedtekniska företag med verksamhet i nio regioner och med över 400 anställda. Vi på TeamOlmed har som vision att vara det främsta ortopedtekniska bolaget med de mest nöjda kunderna och medarbetarna. Vårat fokus och det vi arbetar med är att hjälpa människor till ett rörligare och bättre liv genom att tillverka, anpassa och förse patienter med ortopedtekniska hjälpmedel. Vår ambition är att resultatet ska överträffa våra offentliga och privata uppdrags-givares högt ställda krav; vi erbjuder en hög tillgänglighet, ett evidensbaserat arbetssätt och ett omsorgsfullt bemötande. TeamOlmed ägs av det isländska företaget Össur, ett globalt framgångsrikt företag med tillverkning av ortopedtekniska produkter.

Vi söker nu en Sadelmakare/ortopedtekniker till TeamOlmeds klinik Barn & Ungdom i Solna som i dagsläget består av cirka 70 medarbetare. Vi är en högspecialiserad utvecklings- och tillverkningsklinik för ortopedtekniska hjälpmedel till barn och unga vuxna, och är en av de största klinikerna i landet. Vår verksamhet är uppdelad i tre olika områden; produktion, kundservice och klinisk verksamhet. Du kommer att tillhöra produktion som i dagsläget består av cirka 24 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Som sadelmakare/ortopedtekniker kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att tillverka ortopedtekniska hjälpmedel som ortoser, skor och proteser. Du kommer att arbeta varierat med olika typer av material så som läder, skinn och filt. Som sadelmakare/ortopedtekniker arbetar du både självständigt och i team. Vi arbetar löpande med att utveckla vår verksamhet, det kan vara allt från vårt sortiment till att förbättra våra processer, vilket du också kommer vara delaktig i.

Vem vi söker

Vi söker dig som har ett intresse för hantverksyrket och tycker det är roligt att arbeta med händerna. Du trivs med högt tempo och att jobba mot deadlines. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande ifall du har arbetat med hantverk sedan tidigare.

Som person ser vi att du är noggrann, lösningsorienterad och kommunikativ. Du trivs att arbeta både självständigt såväl som i team. Du är mån om att ge bästa möjliga service samt att tillverka hjälpmedel med hög kvalité. För att trivas hos TeamOlmed är det viktigt att du tycker om samarbete, variation, flexibilitet och att du gillar att arbeta i en miljö/organisation som är i ständig utveckling.

Vi erbjuder

Som sadelmakare/ortopedtekniker kommer du att arbeta i en värderingstyrd verksamhet som kännetecknas av starkt fokus och högt engagemang för att hjälpa människor med funktionshinder till ett rörligare liv. Vi som klinik är stolta över att vara flexibla, kreativa och ansvarstagande. TeamOlmed ligger långt fram i den digitala processen och har infört alltmer effektiva arbetssätt. Du kommer att arbeta tillsammans med ett tight gäng kunniga och engagerade kollegor som gillar att ha kul på jobbet. Du erbjuds dessutom en gedigen introduktion i rollen samt kontinuerlig vidareutbildning inom yrkesområdet.

Anställningen

Heltid, tillsvidare. Start omgående eller enligt överenskommelse. TeamOlmed har kollektivavtal.

Vid eventuella frågor om tjänsten vänligen kontakta Produktionschef Henrik Båth 073-092 92 36.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar via Össurs hemsida, vänligen klicka på länken för att komma vidare: https://ossur.wd3.myworkdayjobs.com/OssurCareersGlobal/job/Solna-SE-TeamOlmed/Sadelmakare-ortopedtekniker-TeamOlmed-Barn---Ungdom-Solna_REQ-1769

Om du redan är anställd hos TeamOlmed ber vi dig att ansöka internt via Workday. Du hittar jobbet genom att logga in i Workday och klicka på ikonen ”Karriär”.

Sista ansökningsdatum är 2021-09-30. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsgivare
Össur Nordic AB
Jungfrudansen 23
17151 Solna
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Produktion av läderhandtag

Arbetsgivare / Ort: Inspirum Design AB / Skogås
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Sadelmakare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Inspirum Design Ab är ett företag i inredningsbranschen med fokus på beslag. Våra kunder är möbeltillverkare, inredare, köksbutiker och byggföretag.

Vi söker nu en medarbetare till vår produktion av läderhandtag med placering i Länna industriområde strax söder om Stockholm.

Du skall vara:

  • van med hantverk av små detaljer samt kvalitetsmedveten.
  • fokuserad på att skapa en effektiv produktion.
  • självdrivande och lösningsorienterad då verksamheten är i ständig utveckling.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • bearbetning av läder med hjälp av maskiner för skärfling, stansning, falsning, remskärning och kantbearbetning. Du skall ansvara för inställningar av maskiner varför det är viktigt att du har erfarenhet av att jobba med maskiner för läderbearbetning och lädersömnad. Vi har en helt ny maskinpark.
  • limning och färgning av bearbetat läder mot beslag, vilket ställer krav på fingerfärdighet och känsla för hantverk. En hel del läderlindning förekommer också.
  • Övriga arbetsuppgifter kan förekomma inom lager och produktion.

Vi jobbar 40 timmars vecka och arbetstiderna är måndag till fredag från 08.00 till 16.30.

Du kommer att få genomföra arbetsprov. Anställningen startas som provanställning.

Sista ansökningsdag är 17 oktober men vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din CV med fotografi redan idag.

Du skall kunna kommunicera bra på svenska i tal och skrift.

Körkort och tillgång till bil är meriterande.

Arbetsgivare
Inspirum Design AB
Lyftkransvägen 7 A Lokal 21
14250 Skogås
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.