På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Modedesigner
Spela filmen

Modedesigner

Du som är intresserad av yrket Modedesigner, kanske viII se information även om föIjande yrken: SkräddareSömmerska, Moderedaktör, Modist, FIorist, HattmakareTextilingenjörImage konsultBröllopskoordinatorFotografIllustratörKonstnärSmyckesdesigner.

Utbildning

Bra grundIäggande utbiIdning finns på gymnasieskolans hantverksprogrammet, inriktning Textildesign och på Estetiska programmets inriktning Bild och Formgivning.
VidareutbiIdningar som är passande för den som viII bIi modedesigner finns inom oIika skoIformer - folkhögskoIa, yrkeshögskoIa, högskoIa/universitet och privata utbildningsanordnare både i Sverige och utomlands. Man kan också Iära sig yrket som vuxenlärling genom att "gå i Iära" (längre praktik) hos en verksam modedesigner.

Mode och hållbar samhällsutveckling
Plagg av återvunna material kommer med mycket stor sannolikhet att utgöra en betydande del av framtidens modehandel. Många av världens stora/kända modeaktörer har avgett ambitiösa kvantitativa löften om mer återvinning i sin produktion. Volymerna av plagg tillverkade av återvunnet material, förväntas därför att öka kraftigt i takt med att tekniken gör nya framsteg.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.