Tillskärarakademin Malmö

Tillskärarakademin Malmö ligger i det mysiga kulturkvarteret S:t Gertrud, här finns korsvirkeslängor och kullerstensgårdar från 1500-talet och är en inspirerande miljö för hantverk och skapande. Lokalen är belägen utmed kanalen på Norra Vallgatan, ett stenkast från Malmö Centralstation med närhet till både bussar och tåg. 

Tillskärarakademin Malmö är Sydsveriges enda skola inom området som erbjuder ett komplett utbud för alla, nybörjare som avancerade designers/mönsterkonstruktörer och håller hög kvalitet på utbildningarna. Vi förenar yrkeskunnande med visioner och skaparglädje och hjälper dig att bemästra hantverket. Här får du de bästa förutsättningarna för att lära dig hantverket från grunden och att växa i din professionella yrkesroll för en framtida karriär inom mode och design.

Vi erbjuder två konst- och kulturutbildningar, ett yh-program och en kort yh kurs med en fokus på mönsterkonstruktion, modeteckning, sömnad, produktutveckling, CLO3D, illustration, Photoshop och Illustrator kombinerat med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Kreativa utmaningar och ny teknik är det ett vinnande koncept för att möta arbetsmarknadens nya behov.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre