På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Teknisk illustratör Spela filmen

Teknisk illustratör

Är du intresserad av att utvecklas i en spännande och föränderlig bransch, lockas av digital illustration och brinner för att göra saker användbara och lockande genom speltänk (gamification)? Då kan detta yrket vara helt rätt för dig!

På en alltmer globaliserad och digitaliserad marknad är bilder, animationer och berättelser mycket effektiva sätt att förklara hur produkter och tjänster fungerar. 

En teknikillustratör lyssnar på kunder, analyserar behov och skapar budskap som återberättas visuellt:  så tydligt, enkelt och attraktivt som möjligt. 

Teknikillustratörers arbetsuppgifter kan bestå i att hjälpa ledningsgrupper att fatta de rätta besluten, att hjälpa marknads- och försäljningsavdelningar att lyckas bättre, hjälpa kunder att förstå och använda produkter på rätt sätt, hjälpa montörer att montera på rätt sätt, hjälpa servicepersonal att ge bättre service och hjälpa besökare att hitta rätt.

Du skapar bilder och budskap som förenklar, förklarar och säljer. Tekniska illustratörer jobbar ofta på teknikinformationsföretag, på byråer, på marknadsavdelningar på teknikföretag eller driver "eget" /egna företag/ som konsulter eller som en "egen firma". 

Teknikillustratörer tar (med hjälp av text, bild och film) fram information som bäst passar olika målgrupper. De förenklar, förklarar och marknadsför genom visuella berättelser som gör vardagen enklare för människor/konsumenter.

För att trivas i yrkesrollen som teknikillustratör, behöver man helst vara en person som fascineras av samspelet mellan bilder och texter, marknadsföring och storytelling, e-learning och pedagogik, produktion och effektivare arbete. Vidare behöver man ha en vilja att utvecklas digitalt, visuellt och professionellt.

Som teknisk illustratör som ofta kallas för teknikillustratör, är du med och gör världen begriplig för många människor.

Utbildning

Passande utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. Bra förberedande gymnasiala utbildningar finns framför allt på gymnasieskolans Estetiska och Teknikprogrammet. Motsvarande förberedande gymnasiala utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux, vuxenutbildningen.

Länktips

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.