På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Illustratör
Spela filmen

Illustratör

Ofta är illustratören specialiserad på att göra en viss typ av illustrationer. Det kan vara till böcker och tidningar, serieteckningar, animerad film med mera.

Kraven skiftar beroende på ämne, gäller det till exempel bilmotorer behövs tydliga och tekniskt korrekta avbildningar av motorer. Illustratörer med sådan specialisering kallas tekniska illustratörer. Om uppdraget gäller att komponera en illustration till ett bokomslag ställs helt andra krav. 

Några illustratörer arbetar som modetecknare och tecknar kläder och skor för annonser och modetidningar. Serietecknare tecknar serier och en del illustratörer gör politiska skämtteckningar åt tidningar, vilket kallas för en karikatyrist.

En annan typ av illustratör är animatör. De gör tecknade filmer som används i olika sammanhang, till exempel inom reklam, utbildning och underhållning. För- och eftertexter till filmer, liksom vinjetter till TV-program, görs ofta av animatörer. Du kan också arbeta som graphic recorder, vilket innebär att du deltar på en föreläsning eller ett möte och genom att visualisera kommunikationen med illustration förenklar du kommunikationen. 

Utbildning

Det finns ingen obligatorisk utbildning för illustratörer, men de flesta har någon form av konstnärlig utbildning. 

Utbildningar i grafisk design och illustration ges vid högskolor, universitet, inom Yrkeshögskolan och vid fristående skolor.

På gymnasiet rekommenderas antingen Estetiska programmet, inriktning Bild och formgivning eller Hantverksprogrammet.

Arbetsplats

Illustratörer jobbar oftast på uppdrag av tidningar, förlag, reklambyråer eller andra företag.

Det är vanligt att illustratörer arbetar som egna företagare. Som frilansande illustratör ansvarar du för alla moment i arbetet, sälja in uppdrag, planera arbetet, köpa in material, göra illustrationerna och fakturera för arbetet.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Content Creator & Multidesigner till Pool

Arbetsgivare / Ort: UU Brand & Recruit AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 oktober (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Illustratör

Om jobbet
På Surbrunnsgatan 33 i Stockholm hittar du Pool. Vi är byrån med den outtröttliga viljan att leverera meningsfulla upplevelser till våra kunder och deras kunder. Det är en dynamisk mötesplats med stor mångfald av människor som alla bidrar och påverkar byrån framåt. Nu söker vi en Content Creator & Multidesigner som fritt navigerar mellan grafiskt, content och rörligt. Du älskar att tänka nytt, testa nya tekniker och som strävar ständigt mot att skapa känsloladdade upplevelser för dina kunder. När du får en brief eller uppdrag från kund ser du direkt hur en idé kan ta form i olika kanaler och format. Och du kan även producera de flesta (om inte alla) delar. Din roll på Pool är att bidra med idéer och produktion samt ditt superinnovativa, supermoderna och trendspanande tänk så att vi alltid tänker nya kanaler, tekniker och verktyg i våra lösningar. Om rollen Du navigerar enkelt och brett mellan olika tekniker och framförallt lär du dig snabbt, kanske genom en kurs, några YouTube-tutorials eller varför inte genom att testa dig fram? Du ser värdet i att vara mångfacetterad i verktyg och tekniker - på så sätt kan du ju leverera en helhetslösning för dina kunder. Hos oss jobbar du tätt med det kreativa teamet, från den konceptuella idé-fasen där du framförallt tänker hur lösningen kan tas ut, till att producera själva materialet. När du skriver, skapar och producerar tänker du per automatik på kanalanpassning och spridning. Du är en superperson, minst sagt. Nästan så extraordinär att vi undrar om du verkligen finns på riktigt. Men det vet vi med säkerhet att du gör! Några av de hantverk du hanterar (eller tänker "det där lär jag mig på en månad"): - Att skriva content. - Ta ut lösningar i bilder. - Klippa film och göra casefilmer. - Rörlig och animerad bild, exempelvis 3D, animation eller motion graphics. - Adobe Creative Suite; InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects, Premier Pro, m.m. Ansökan 1. Vem är du? Vi söker framförallt rätt person, inte nödvändigtvis den som vunnit flest priser eller har ett perfekt CV. Vi ser gärna att du berättar om dig själv på det sätt som passar dig bäst. Om det är i text, varsågod. Om det är grafiskt, rörligt, film eller något så innovativt att vi knappt ens själva tänkt på det, kör på! 2. Vad kan du? Lösningar eller jobb som du tidigare har gjort eller drömmer om att få göra. Vilka tekniker, kanaler, program eller verktyg du hanterar. 3. Erfarenhet? Var du har jobbat tidigare och vilka kunder du arbetat med. Skicka in din ansökan via knappen nedan. Du kan bifoga allt från PDF till film eller länkar i nästa steg. Din ansökan får gärna bestå av flera delar (exempelvis ett CV i PDF plus en film via en länk). Har frågor eller har svårt att ladda upp något, hör av dig till Lina på vår rekryteringspartner UrbanUrban: [email protected] Vi sköter urval löpande tills vi hittat rätt person så vänta inte med din ansökan. Hoppas vi hörs!
Arbetsgivare
UU Brand & Recruit AB
Hemsida: http://urbanurban.se
Ansökan
Ansök senast 7 oktober (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.