På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Tillskärare

Tillskärare

Tillskärare skär efter mönster ut delar till plagg i olika slags tyger. I konfektionsindustrin tillverkas alla sorters kläder. En tillskärares uppgift är att efter mönster skära ut delarna till kläderna.

Ofta konstruerar tillskäraren också mönstret med hjälp av datateknik. När mönstret är färdigt placeras de olika mönsterdelarna ut på tyget. Delarna skärs ut ur tyget med hjälp av en maskin som liknar en bandsåg.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Estetiska programmet, inriktning Bild och form samt Hantverksprogrammet, inriktningarna Textil design och Övriga hantverk.

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på yrkeshögskolan. Färdigutbildning ges vanligtvis på arbetsplatsen.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Tapetserare till Swedese Möbler AB

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup Nässjö AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Tillskärare
  • möbeltillverkning

Om jobbet
Swedese Möbler AB fortsätter växa och söker nu en medarbetare inom sömnad/tillskärning till verksamheten i Äng mellan Jönköping och Nässjö. Vill du jobba på ett väletablerat, genuint och framåtsträvande företag? Är du dessutom intresserad av sömnad och nu vill jobba med en variation av högkvalitativa produkter av olika svårighetsgrad? Då finns nu chansen för dig! 

Swedese Möbler AB är ett klassiskt svenskt möbelföretag med stark förankring i både hem och i offentlig miljö. Swedeses idé är den samma idag som för sjuttio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten. Företaget grundades 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist. Yngve var den tongivande i ledningen av Swedese ända fram till sin död 1988. Nuvarande ägare är Anna Johansson och Julio Patino. Huvudkontoret är beläget i Vaggeryd i Småland där även en av de två fabrikerna finns. Den andra fabriken finns i Äng mellan Jönköping och Nässjö. 


Dina arbetsuppgifter och din profil
På vår avdelning för sömnad och tillskärning jobbar vi med många olika möbelprodukter där svårighetsgraden av sömnad varierar. Du kommer främst jobba med sömnad/tillskäring av klädslar till våra stoppmöbler. I din roll kommer du arbeta med olika typer av material vilket innebär att olika tekniker kommer tillämpas och användas. Vi jobbar med kundspecifika materialval vilket ger en stor variation i de textilier, läder och konstläder vi arbetar med.

För att du ska trivas i denna roll ser vi att du har intresse av att arbeta praktiskt och har ett öga för detaljer. Det är givetvis meriterande om du har erfarenhet som sömmerska eller en lämplig utbildning inom området, alternativt har du viljan och intresset av att lära dig detta hantverk. Har du jobbat med möbler på annat sätt innan men nu är intresserad av att jobba med sömnad ser vi det som positivt.  Kvalitet är alltid ett ledord för oss i allt vi gör och där ser vi att du har samma inställning som oss.

Som person skulle du beskriva dig som noggrann, positiv och lättlärd. Du trivs att jobba självständigt samtidigt som du gillar att samarbeta med dina kollegor. Att du har förmåga att ta del av erfarenheter och kunskaper från dina kollegor är betydelsefullt. Du vill och vågar ta ansvar för ditt jobb och att du utför det med ett kvalitativt resultat. Du förstår och kan kommunicera på svenska och vidare har du körkort och tillgång till bil då de kollektiva pendlingsmöjligheterna är begränsade. 

Placeringsort: Äng mellan Jönköping och Nässjö
Arbetstid: Dagtid
Tillsättning: Snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du vara en del av en anrik möbeltillverkning där traditionellt hantverk och modern teknik går hand i hand? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi kan erbjuda dig ett praktiskt arbete där du får vara en del av att tillverka välkända produkter som säljs över hela världen. Vi är ett 30-tal medarbetare i Äng med olika bakgrund och erfarenhet och att trivas och må bra på arbetet är betydelsefullt för oss. Vi ser till människan och för oss är öppenhet och högt i tak viktiga delar för att vi alla ska trivas och lyckas tillsammans. 

Tjänsten innebär initialt en anställning i OnePartnerGroups konsultverksamhet som senare planeras övergå till en anställning hos Swedese. Som konsult hos oss får du en trygghet genom kollektivavtal och regelbunden kontakt med din konsultchef. Vi på OnePartnerGroup är enligt våra medarbetare en schysst och trygg arbetsgivare. Hos oss får du testa nya utmaningar och utmanas under trygga förhållanden.

Sista ansökningsdag är 29 oktober men vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Victor Gustafsson på telefonnummer 0704-249565 alt. [email protected]

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se

 
Arbetsgivare
OnePartnerGroup Nässjö AB
Hemsida: www.swedese.se
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.