På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Textilekonom

Textilekonom

Textilekonomer har arbetsuppgifter som inköp, försäljning och produktutveckling på detaljhandels- och modeföretag inom textil- och moderelaterade näringslivet.

Som textilekonom deltar du i hela processen, från den konstnärliga idén till färdig design, olika etapper inom produktion, inköp och marknadsföring. Varje del i den textila värdekedjan med dess ekonomiska, estetiska, tekniska och miljömässiga frågeställningar är en komplicerad värld som dessutom är världsomfattande. Som textilekonom är du den förenande länken under hela processen.

Textilekonomer kan arbeta inom textil- och modeindustrin med marknadsföring, försäljning, inköp och/eller affärsutveckling på företag inom textil och mode. Du kan också satsa på vidarestudier, främst inom områdena textil management, fashion management och marknadsföring.

Utbildning

Textilekonomer utbildas främst på Textilekonomutbildningen, som är ett treårigt högskoleprogram, men du kan också utbilda dig till ekonom på Ekonomiprogrammet eller till Civilekonom och skaffa dig kunskaper inom mode/textil vid sidan av sina ekonomistudier.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

262 Lediga jobb

Inköpadministratör

Arbetsgivare / Ort: Svea Renewable Solar AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Inköpare

Om jobbet
Om rollen I rollen som inköpsadministratör (operativ inköpare) har du en koordinerande roll med många kontaktytor inom och utanför företaget. Du arbetar dagligen för att säkerställa inköp för både interna och externa kunders behov. Primära kanaler för inköpsanmodan är Microsoft Business Central, e-post och SalesForce, vilka du kontinuerligt bevakar för att agera när behov uppstår. Rollen avser att anskaffa varor och tjänster till rätt kvalitet och till bästa kostnad för företaget. Primära arbetsuppgifter innefattar: - Orderläggning av både externa och interna inköp - Bevaka ordererkännanden - Leveransbevakning från leverantörer - Granska leverantörsfakturor - Registrera försäljningsordrar - Utleveranser av försäljningsordrar och artikeljournaler - Registrera inleveranser av inköpsordrar - Säkerställa lämpliga lagernivåer och genomföra förändringar i samråd med inköpschef - Registervård av inköpsartiklar och artikelstrukturer i affärssystem - Aktivt verka för kontinuerlig förbättring av organisationens inköpsprocesser För att trivas i den här rollen ser vi gärna att du har 1-2 års praktisk erfarenhet av inköp samt gärna ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå. Goda kunskaper i Officepaketet och Microsoft Business Central är mycket meriterande. Engelska i tal och skrift då det är vårt koncernspråk. Som person är du noggrann, stresstålig, kommunikativ och strukturerad med god administrativ förmåga. Du trivs i en snabbrörlig miljö och har lätt för att samarbeta. Om Oss Svea Solar är en av Europas största aktörer inom solenergi med en vision att vara den ledande kraften i Europa i omställningen till ett 100% förnybart energisystem. Solcellsmarknaden är en starkt växande bransch med ytterst goda framtidsutsikter, där vi på Svea Solar erbjuder ett komplett ekosystem av produkter från solceller, batterier, laddboxar till bilar samt el-avtal som gör våra kunder självförsörjande. För oss är det viktigt att det är roligt att gå till jobbet varje dag. Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak och en utvecklande vardag där du som anställd får chansen att vara med och påverka. Du kan förvänta dig en ung, rolig och innovativ arbetsmiljö där alla strävar mot ett gemensamt mål - att nå ett hållbart samhälle. En modig och ödmjuk gemenskap genomsyrar hela organisationen. Intresserad? Vi använder oss av Veriferas kontrollverktyg för att säkerställa att de aktuella kandidaterna inte har en bakgrund som är oförenlig med Svea Solars värdegrund. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas ASAP så sök hellre nu på en gång än att vänta några dagar. Ta chansen nu och var med och led utvecklingen mot ett förnybart Sverige med Svea Solar. Skicka gärna in ditt CV samt personligt brev. Vi önskar att du i ditt personliga brev skriver just varför du skulle passa in i denna roll. Vi tar endast emot ansökningar via hemsidan. Varmt välkommen att söka! Read more about Svea Solar: https://sveasolar.com/se/
Arbetsgivare
Svea Renewable Solar AB
Hemsida: https://sveasolar.com/se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Operativ inköpare i Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Har du erfarenhet som operativ inköpare och är tillgänglig omgående? Är du kommunikativ samt självgående? Då har vi på Randstad ett spännande uppdrag för dig hos vår kund i Helsingborg.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

Ansvarsområden

Som operativ inköpare hos en av våra kunder kommer du i huvudsak ansvara för att hantera inköpsorder, ordererkännande samt bevaka och följa upp leveranser. I arbetet ingår även kontakt med internationella leverantörer. 

Arbetstider

Heltid under 6 månader med goda möjligheter till anställning hos kund efter inhyrningsperiod. Arbetstid: Mån-fre 08.00-17.00.

Kvalifikationer

  • Arbetserfarenhet av liknande arbetsuppgifter 
  • Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal & skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av IFS affärssystem. Som person tror vi att du är självgående och har en god kommunikationsförmåga, driv och besitter en vilja att ständigt förbättra och utveckla, med noggrannhet samt ordning och reda. Du är förtroendeingivande och duktig på att bygga och utveckla relationer. Du gillar ett högt tempo och att leverera i tid till rätt kvalitet. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

2021-06-20, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Olivia Josefsson, konsultchef, [email protected]

Om företaget

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Senior inköpare till inköpsenheten

Arbetsgivare / Ort: Nacka kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Inköpare

Om jobbet
Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Ambitionen uppnås genom att Nacka ska vara bland de 10 procent bästa i kommunala jämförelser och kommunens verksamheter ska vara bland de 25 procent mest kostnadseffektiva kommunerna i landet per område. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad. Vill du vara med att driva inköpsprojekt tillsammans med oss? Nu har du möjligheten att få utvecklas inom inköpsområdet tillsammans med ett härligt gäng i Nacka Kommun. Inköpsenheten ansvarar för att driva inköpsprojekt tillsammans med verksamheten i enlighet med kommunens inköpsprocess. Nacka arbetar kategoristyrt och har flera stora, spännande upphandlingar och projekt framför oss, så nu söker vi dig som vill vara med på vår utvecklingsresa för att skapa framtidens Nacka. Läs gärna mer här: https://www.nacka.se/medarbetare/enheter/inkopsenheten/om-enheten/ Ditt uppdrag I rollen som inköpare arbetar du kategoribaserat och stödjs vid behov av en affärsanalytiker samt en affärsjurist. Du kommer arbeta med att genomföra inköpsprojekt inom flera områden i nära samverkan med verksamheterna, där du får en central roll för att driva inköpsprocessen samt de kommersiella aspekterna av den affär kommunen gör. Komplexiteten i projekten kommer att variera, vilket kräver att du har erfarenhet och bredd samt att du är drivande och strukturerad i ditt konsultativa arbetssätt. För rätt profil kan även ett kategoriansvar för en enskild kategori ingå. Du kommer att jobba projektorienterat tillsammans med ansvariga chefer, projektledare och andra medarbetare inom kommunen samt att ansvara för dina projekt. I stora drag så arbetar du med allt från kravspecifikation till att driva upphandlingar, samt delta i leverans- och uppföljningsprocesserna för att säkerställa att Nacka gör kommersiellt bra affärer i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU). I rollen ingår även att arbeta med att identifiera ökade värden, samt utveckla och driva affärsmässigheten och de kommersiella aspekterna ute i verksamheten inom ramen för leverantörsuppföljning. Som inköpare blir du en del av inköpsenheten, som är ett härligt, positivt team på 16 personer med höga ambitioner. Din närmsta chef blir inköpschef Sebastian Nordgren, som har gedigen erfarenhet av inköpsverksamhet både i privat och offentlig sektor. Din profil Vi söker dig som motiveras av att arbeta i en politiskt styrd organisation och stimuleras av mångfalden i både frågeställningar och metoder för att kunna bidra till kommunens affärer. Du har med största sannolikhet arbetat med inköp i minst 5 år i privat och/eller offentlig sektor och vill nu ta chansen att få vara en del i att bygga och skapa framtidens Nacka För att lyckas ser vi gärna att du har ett genuint intresse för inköparens roll som affärspartner och fortlöpande håller dig uppdaterad om konjunkturläget och leverantörsmarknaden inom dina områden. Det är ett krav att du har goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och relevant akademisk utbildning. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är målinriktad, kommunikativ och har hög egen drivkraft. För att trivas i rollen bör du ha fallenhet för att bygga relationer och eftersom du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt, är det viktigt att du tycker om att samarbeta, är serviceinriktad och gärna delar med dig av din kunskap. Vi önskar att du som söker är tillräckligt senior för att känna dig trygg med att arbeta självständigt och driva samt utveckla dina projekt. Vi erbjuder Vi erbjuder dig att få vara med på en spännande resa, där du får möjlighet att arbeta i en bred självständig roll med stora, utmanande projekt. Som inköpare har du en chans att få vara med och påverka och bidra till framtidens Nacka. Här får du arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. Blir du vår nya kollega så erbjuder vi dig: gym i huset, friskvårdsersättning, förmånscykelserbjudande samt möjlighet att växla semesterersättning mot fler semesterdagar. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus i öppna, ljusa lokaler, granne med Nacka forum och 15 min med buss från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg. Anställningsvillkor Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sök gärna innan sista ansökningsdag 20 juni 2021, urval och intervjuer sker löpande. Kontaktuppgifter till våra fackliga ombud hittar du här: https://www.nacka.se/medarbetare/din-anstallning/arbetsmiljo-och-rehabilitering2/samverkan-och-fackliga-fragor/fackforbund/ Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Nacka kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Relationsskapande Inköpare av indirekt material

Arbetsgivare / Ort: Unik Resurs i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Inköpare

Om jobbet
Företagspresentation Brinner du för att arbeta med Inköpsfrågor och utveckla dina kategoriområden? Har du erfarenhet av och god förmåga att skapa bra samt långsiktiga leverantörsrelationer? Då kan du vara den vi söker! Till en av våra kunder, ett företag verksamma inom automotive, söker vi nu en Inköpare av indirekt material. Det här är inledningsvis ett konsultuppdrag via Unik Resurs på 6 månader med god möjlighet till förlängning alternativt anställning hos kunden efter avslutat uppdrag. Arbetsuppgifter och ansvarsområden Som Inköpare i den här rollen har du ett kategoriansvar för IT & resor. Du har ansvaret för dina områden i förhandlingar om offerter från inledande fas till beställning. Du utvecklar strategiskt viktiga leverantörer, upprätthåller leverantörsprestanda och kontakter för att kunna identifiera de leverantörer som passar bäst för verksamheten. Vidare har du en viktig roll avseende att utveckla, implementera och underhålla våra processer, standarder och system för verksamhetens inköpsfunktion av indirekt material och tjänster. Du ansvarar också för administration och skapa struktur inom dina kategoriområden. Din profil Vi tror att du söker nya, spännande utmaningar inom inköp för att utveckla din befintliga kunskap inom inköpsområdet. Vidare söker vi dig som: - Har en eftergymnasial utbildning, troligtvis inom inköp, teknik eller ekonomi. - Har arbetslivserfarenhet inom inköp där du självständigt haft kontakt och förhandlat avtal med leverantörer. - Har god förmåga att utrycka dig flytande i både tal och skrift på svenska samt engelska. - Har god systemvana. - Vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet av inköp av indirekt material. Du trivs i en miljö som präglas av ständig inlärning och utveckling där du får god möjlighet att använda dina färdigheter inom analys och problemlösning. Du är en skicklig kommunikatör och har god förmåga att etablera långvariga relationer, både med leverantörer men också internt. Ansök redan idag! Ansökan Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV. Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare; Elin Gladh och nås på 076-945 34 35 eller på [email protected] Väl mött! Unik Resurs Välkommen till Unik Resurs! Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag. Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil. Lycka till!
Arbetsgivare
Unik Resurs i Sverige AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Swepac söker inköpare med fokus leverantörskvalitet

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup Ljungby AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Inköpare

Om jobbet
Om kundföretaget
Swepac AB är ett helsvenskt företag som utvecklar och tillverkar maskiner för jord och asfaltspackning samt maskiner och utrustning för betongbearbetning. Företaget är marknadsledande i Norden och fokuserar på en vidare internationell expansion. Swepac har lång erfarenhet av maskintillverkning där utvecklings- och designarbetet styrs mot produkter med genomtänkt funktion, hög kvalitet, god ergonomi och omtanke om både miljö och arbetsmiljö. Swepac befinner sig i en kraftig expansionsfas och omsätter idag drygt 130 mkr. Swepac arbetar för en jämnare könsfördelning, så gärna kvinnliga sökande till tjänsten. 

För ytterligare information om Swepac se hemsida, www.swepac.com

Dina arbetsuppgifter
Swepac söker nu en operativ inköpare som tillsammans med kollegor på inköpsavdelningen ska driva de löpande inköpen och arbeta med leverantörer för att säkerställa effektivitet och kvalitet i komponentflödet till produktionen. I rollen ingår bevakning av leveranser av företagets inköp, hålla en god och tät dialog med leverantörerna, proaktivt arbeta för att höja Swepacs leverantörers prestanda gällande leveransprecision och kvalitet. Som en naturlig del i din roll kommer du att utföra leverantörsvärderingar och utföra mottagningskontroller samt agera i kvalitetsärenden. 

Din profil
Vi ser dig som har en teknisk gymnasieutbildning eller liknande förvärvade kunskaper och har sedan tidigare erfarenhet av operativt inköp där du proaktivt arbetat med leverantörsutveckling avseende kvalitet och leveransprecision. Som person är du positiv, noggrann och tycker om att ha en god kontakt med leverantörer. En viktig egenskap i denna roll är eget driv men också samarbetsförmåga med kollegor. 

Ansökan 
Sista ansökningsdatum är den 20 juni 2021, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då löpande urval tillämpas. Swepac har i denna rekryteringen valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepatnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Alexander Hansson. Vi tar ej emot ansökningar via mail.

 
Arbetsgivare
OnePartnerGroup Ljungby AB
Hemsida: www.swepac.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.