På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Pälssömmerska

Pälssömmerska

Pälssömmerskan arbetar med att sy och ändra pälsar. Jobbet som pälssömmerska är sömnadsarbete i samband med tillverkning av pälsartiklar av olika slag. Det kan till exempel röra sig om tillverkning av pälsjackor, pälskragar eller pälsmössor.

Utbildning

En bra grundutbildning ges på gymnasieskolans Hantverksprogrammet, inriktning Textil design alternativt Övriga hantverk eller bli gymnasial Lärling och läsa alla yrkeskurser i en körsnärs ateljé eller på en annan arbetsplats där pälssömmerskor arbetar.

Som vuxen kan man utbilda sig till pälssömmerska genom att gå som lärling hos en verksam pälssömmerska.

Passande utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan eller hos privata utbildningsanordnare.

Framtidsutsikter

Yrkesgruppen är i Sverige liten, därför att det är mycket svårt att försörja sig enbart som pälssömmerska. Ofta kombinerar man därför med att samtidigt arbeta även inom ett annat yrke.

Personliga egenskaper

Yrket passar för dig som är noggrann och händig.

Arbetsplats

Du kan antingen arbeta inom pälsvaruindustrin eller sy åt en körsnär i en mindre ateljé.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Produktionsmedarbetare till Remake

Arbetsgivare / Ort: Stadsmissionen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ateljésömmerska

Om jobbet
Remake Sthlm är Stockholms Stadsmissions modevarumärke och drivs som ett socialt företag med arbetsintegration som mål och bidrar genom sin verksamhet till Stockholms Stadsmissions vision ”Ett mänskligare samhälle för alla”. Produktion och design sker i vår ateljé i Farsta Strand. Materialet vi använder kommer från gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmission. Kom och jobba med oss i ateljén och var med och producera vår Remake-kollektion. Vi söker nu en medarbetare till vår produktion! Som produktionsmedarbetare är du med i produktionen av våra Remake-kollektioner. Där ingår produktionssömnad, att utifrån givna modeller vara delaktig i produktionen av våra Remake-plagg vilket bland annat innefattar tvätt, klippning, och sömnad. Du ingår i ett team på sex personer och rapporterar till enhetschef för Remake. - Minst ett års erfarenhet av plaggproduktion - Behärskar det svenska språket i tal och skrift - Erfarenhet av att arbeta mot kvantitativa mål För att lyckas i rollen är du självgående och drivs av att lösa problem. Du tycker om att samarbeta och är en riktig lagspelare. Du delar vår värdegrund och vill arbeta för ett mänskligare samhälle. Övrigt: Tillsvidare med sex månaders provanställning. Arbetstiden är förlagd mån-fre kl.08-17. Tillträde enligt överenskommelse, gärna omgående Under rekryteringsprocessen kan arbetsprover komma att efterfrågas Välkommen in med din ansökan! Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället. Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.
Arbetsgivare
Stadsmissionen
Hemsida: https://www.stadsmissionen.se/
Ansökan
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.