På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Pälssömmerska

Pälssömmerska

Pälssömmerskan arbetar med att sy och ändra pälsar. Jobbet som pälssömmerska är sömnadsarbete i samband med tillverkning av pälsartiklar av olika slag. Det kan till exempel röra sig om tillverkning av pälsjackor, pälskragar eller pälsmössor.

Utbildning

En bra grundutbildning ges på gymnasieskolans Hantverksprogrammet, inriktning Textil design alternativt Övriga hantverk eller bli gymnasial Lärling och läsa alla yrkeskurser i en körsnärs ateljé eller på en annan arbetsplats där pälssömmerskor arbetar.

Som vuxen kan man utbilda sig till pälssömmerska genom att gå som lärling hos en verksam pälssömmerska.

Passande utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan eller hos privata utbildningsanordnare.

Framtidsutsikter

Yrkesgruppen är i Sverige liten, därför att det är mycket svårt att försörja sig enbart som pälssömmerska. Ofta kombinerar man därför med att samtidigt arbeta även inom ett annat yrke.

Personliga egenskaper

Yrket passar för dig som är noggrann och händig.

Arbetsplats

Du kan antingen arbeta inom pälsvaruindustrin eller sy åt en körsnär i en mindre ateljé.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Industrisömmerska

Arbetsgivare / Ort: Maxkompetens Konsult AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skinnsömmerska

Om jobbet
Industrisömmerska I samarbete med en av våra kunder i Kristianstad rekryterar vi nu en Sömmerska med erfarenhet av industrisömnad. Här tillverkas spännande produkter med höga krav på noggrannhet och sömnadsskicklighet. Vi söker dig som har ett genuint intresse för sömnad och som har erfarenhet från olika sömnadstyper såsom en- och tvånålssömnad samt overlock. Du trivs med att arbeta i en tillverkande miljö och nära dina kollegor i ett mindre team. Du är effektiv och noggrann i ditt sätt att arbeta. Som person är du ödmjuk, har god samarbetsförmåga och du bidrar till att skapa en god stämning i arbetsgruppen. Du kommer att få arbeta med tillverkning av mycket spännande produkter och dina utvecklingsmöjligheter inom sömnad är stora. Vi ser mycket fram emot din ansökan via vår hemsida, www.maxkompetens.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Josefin Kokko Ekholm på 044-781 45 05. Vi behöver din ansökan snarast, sista ansökningsdag är den 30/12 2020 2019.
Arbetsgivare
Maxkompetens Konsult AB
Ansökan
Ansök senast 20 January (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ansvarig Kostymateljen High Chaparral 2021

Arbetsgivare / Ort: Brännehylte Handels AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ateljésömmerska

Om jobbet
Beskrivning High Chaparral är en temapark olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen, som du sent kommer att glömma. När du stiger in genom portarna till vår värld, lämnar du verkligheten (som du känner till den) för en stund. Nu söker vi dig som vill bli en del av äventyret på High Chaparral 2021. High Chaparral är en teatertemapark med vilda västerntema för barnfamiljer. För att vår park ska kunna fungera behöver vi duktiga och engagerade medarbetare som kan serva våra gäster med allt som förekommer i vår verksamhet. Alltifrån butiker, mat, boende, upplevelser, kläder och städ. Vi är en av de mest tematiserade parkerna i Europa och alla som arbetar hos oss bär tidsenliga kläder som passar just deras arbetsplats. Genom vår ateljé passerar all personal varje säsong för att få låna sina arbetskläder. Våra parkmedarbetare, alla från skådespelare till butikspersonal är klädda i historisk kostym. Alla plagg produceras av oss. Du behöver ett öga för detaljer och stor känsla för service utöver dina sömnads och påklädnadsvanor. Att jobba på High Chaparral är ett äventyr i sig, vi anordnar diverse personalaktiviteter för att sammansvetsa alla medarbetare. Kvalifikationer Vi söker dig som vill anta utmaningen och ansvara för Sveriges häftigaste (vildaste) kostymateljé. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att jobba med historisk sömnad, då helst slutet av 1800-talets Amerika. Erfarenhet inom kostym eller teaterkostym är givetvis även det meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet eller utbildning av arbetsledning. Du som får denna tjänst kommer få en erfarenhet svår att mäta, med stor möjlighet att växa och utvecklas på denna arbetsplats. Stor vikt läggs vid din sociala kompetens och servicekänsla. High Chaparral förväntar sig att alla som jobbar hos oss är beredda att ge det där lilla extra för våra besökare och kollegor. Alla är lika viktiga hos oss! Sista ansökningsdag är 31 januari 2021.   Skapa en ett eget inlogg och sök tjänsten i vårt rekryteringsverktyg: https://highchaparral.varbi.com/what:job/jobID:372391/?lang=se      
Arbetsgivare
Brännehylte Handels AB
Ansökan
Ansök senast 31 January (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.