Tycho Braheskolan

Tycho Braheskolan ligger centralt i Helsingborg. Runt skolan finns flera sköna ställen där du och dina kompisar kan träffas, här finns parker och gräsmattor där ni kan hänga när det är fint väder, sedan har vi skolbiblioteket och elevcaféet där ni kan ses över en fika. Skolans elevkår har Sveriges största elevkårsrum, med massor av action: biljard, pingis, och ett antal kommittéer!

På Tycho Braheskolan har vi fullt fokus på lärande inom naturvetenskap och teknik. Här får du de bästa möjligheterna att utvecklas och lära. Du får helt enkelt redskapen och förutsättningarna för att möta framtiden som en stjärna.

Här får du de bästa möjligheterna att utvecklas och lära. Du får helt enkelt redskapen och förutsättningarna för att möta framtiden som en stjärna.

Teknikprogrammet är certifierat inom Teknikcollege. Det innebär att vår utbildning har granskats och kvalitetssäkrats utifrån tio kvalitetskriterier som teknik- och industriföretag har tagit fram.

Här får du tillgång till nya och välutrustade laborationssalar där du lär genom att också testa och göra. Vi har etablerade kontakter med högskolor, universitet och branschorganisationer för att du ska få ännu fler viktiga och spännande inslag i din utbildning. Du vill göra något bra av din gymnasietid.

Vi har en tydlig akademisk prägel och ställer höga krav på ditt personliga engagemang i lärandet, för vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid hos oss. Därför har du full uppbackning av lärare med djupa ämneskunskaper, som tar fram det bästa lärandet för dig.

Den kunskap och erfarenhet du får med dig från Tycho Braheskolan bär du med dig hela livet. Vi har din framtid i sikte.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Tycho Braheskolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Tycho Braheskolan. Tycho Braheskolan hör av sig inom kort!