På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Matematiker
Spela filmen

Matematiker

Matematiker använder sig av matematiska modeller och analysmetoder för att lösa problem. Genom prognoser och statistiska analyser, löser matematiker optimeringsproblem.

Matematisk kompetens behövs exempelvis för att planera flygrutter, mobiltelefonnät och lösa olika logistikproblem. Vid planeringen av medicinska försök eller statistiska undersökningar behövs matematiker, liksom vid analyser för att bestämma exempelvis försäkringspremier.

Matematiker kan utvärdera och använda de nuvarande beräkningsmodeller eller ta fram nya modeller.

Arbetsuppgifter för matematiker kan vara mycket varierande; det kan handla om alltifrån att utveckla matematiska modeller inom mobiltelefoni, aktievärdering, datorsäkerhet eller tomografi till att krocktesta bilar med hjälp av datorer.

Många matematiker arbetar som statistiker eller beräkningsmatematiker, på teknik- eller IT-företag, inom tillverkningsindustrin, bank eller försäkring. En del matematiker väljer att läsa vidare för  att bli forskare eller högskolelärare.

Utbildning

Gedigna matematikkunskaper tillsammans med färdigheter i programmering gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Flera olika kandidat- och masterprogram i matematik ges vid flera tekniska högskolor och universitet runt om i Sverige. Kandidatprogrammen är tre år långa och masterprogrammen, som är påbyggnadsprogram, är två år långa.

Grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program.

Grundkompetensutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Matematikernas arbetsmarknad är bred, växande och återfinns inom många branscher. Deras kompetens behövs inom bland annat industrin, energisektorn och finansvärlden. Sammantaget bedöms det vara mycket liten konkurrens om jobben för utbildade matematiker.

Arbetsplats

Matematiker finns på arbetsmarknadens alla sektorer och inom alla branscher. Arbetsområden där matematiker är efterfrågade är exempelvis informationssäkerhet, ingenjörsproblem i tillverkningsindustrin, försäkringspremieanalys, försöksplanering och statistikundersökningar.

Många matematiker är anställda av teknikföretag, läkemedelsföretag, bank- och försäkringsbolag, it-företag, tjänsteföretag, industri- och kemiföretag samt inom handeln.

Kunskaper inom beräkningsmatematik efterfrågas inom t ex bilindustri, skogssektorn, försäkrings- och bankväsendet och i många forskningsområden.

Kompetens inom matematisk statistik efterfrågas i första hand på SCB och inom bankväsendet samt på läkemedels- och försäkringsbolag.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

12 Lediga jobb

Forskningsingenjör i matematik

Arbetsgivare / Ort: Kungliga Tekniska Högskolan
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 September (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. Arbetsuppgifter Avdelningen för matematik vid Institutionen för matematik utlyser två tjänster som forskningsingenjör 2-4 månader Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning på grundläggande nivå. Även administrativa och utvecklingsuppgifter kan förekomma. Vi erbjuder - En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid - Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050 Kvalifikationer Krav - Avlagd examen på grundnivå eller avancerad nivå (högskoleutbildning) inom ämnet för anställningen eller motsvarande kompetens. Meriterande - För ämnesskickligheten är det mycket meriterande med en doktorsexamen i matematik eller motsvarande. - Mycket meriterande är också omfattande erfarenhet av och skicklighet i undervisning i matematik på grundläggande högskolenivå. - Vi förväntar oss att du har en god förmåga till självständigt arbete såväl som en god samarbetsförmåga. - Vi ser gärna att du har medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Fackliga representanter Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898.  Ansökan Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska innehålla: - CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. - Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. - Personligt brev, max 2 sidor långt Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time). Om anställningen  Tidsbegränsad anställning i upp till 4 månader, med tillträde enligt överenskommelse. Övrigt Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund. För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Arbetsgivare
Kungliga Tekniska Högskolan
Ansökan
Ansök senast 28 September (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Forskningsassistent

Arbetsgivare / Ort: Uppsala Universitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor. Matematiska institutionen bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom ett brett spektrum av matematik, tillämpad matematik och statistik. Antalet anställda är cirka 120, varav 30 doktorander. Institutionen har tre forskningsprogram: analys- och sannolikhetsteori, algebra och geometri, tillämpad matematik och statistik. Forskningsprojektet: Forskningsassistenten kommer att arbeta med ett projekt med titeln Mobiltelefondata för samhälle och individuell integritet: Från konflikt till en synergi i analyser av transportflöden. Projektet involverar utveckling av verktyg för analys av mänsklig rörlighetsdata och använda denna analys för att bygga verktyg som kan balansera individuell integritet och samhällelig nytta. Arbetsuppgifter: Huvuduppgiften är utveckling av verktyg för analys av mobila enheters rörelser med hjälp av data. Vi arbetar tillsammans med forskningscentret för cybersäkerhet vid Tel Aviv University inrättat av Israel, premiärministerns kansli och Tel Aviv University. Forskningsassistenten kommer att utveckla programvara med öppen källkod för att lösa dynamiska trafikproblem med matematiska garantier för skydd av integritet. Forskningsassistenten kommer också att arbeta med att skriva forskningsartiklar och skapa dokumentation av verktygen och de underliggande Markov-kontrollprocessmodellerna.  Kvalifikationskrav: Forskningserfarenhet i form av publikationer som genomgått peer-review. Minst kandidatexamen i matematik eller relaterat område. En stark bakgrund inom programvaruutveckling med offentligt kod, särskilt i C++ och / eller Scala. Förmåga att läsa matematiska texter och implementera algoritmer på egen hand. Önskvärt/meriterande i övrigt: Vana med feltolerant distribuerad datoranvändning i omgivningen Apache Spark och funktionell programmering och skalbar geospatiala beräkningar är mycket önskvärt. Lön: Individuell lönesättning. Tillträde: 2020-10-01 eller enligt överenskommelse. Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i sex månader. Anställningens omfattning: 100% Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Raazesh Sainudiin, e-post [email protected] Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2020, UFV-PA 2020/3234. Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Arbetsgivare
Uppsala Universitet
Ansökan
Ansök senast 30 September (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mjukvaruutvecklare - Algoritmer

Arbetsgivare / Ort: Syntronic AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 October (7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
Syntronic är ett ledande designhus specialiserade inom avancerad produkt- och systemutveckling, produktion och eftermarknadstjänster. Våra kunder och partners är några av världens mest teknikintensiva företag och organisationer och återfinns inom branscher som telekom, medicinteknik, fordons-, försvars- och verkstadsindustrin. Våra kontor finns i Gävle, Göteborg, Linköping, Lund, Kumla, Sandviken, Stockholm, Kuala Lumpur, Penang, Beijing, Chengdu, Nanjing, Tianjin, Hong Kong, Jakarta, Ottawa, Tokyo och Santa Clara. Algoritmutvecklare med industrierfarenhet   Nu söker vi Algoritmutvecklare som vill vara med och utveckla tekniska lösningar till spännande projekt och samtidigt bidra till vidareutveckling av vår algoritmgrupp.   Viktiga områden för oss är sensorfusion, simulering/beräkning, maskininlärning, reglerteknik och datorseende. Med tillämpad matematik som utgångspunkt blir gränserna mellan dessa områden inte knivskarpa.   Arbetsuppgifter   Som Algoritmutvecklare ingår du i vår algoritmgrupp som fungerar som en kompetenshubb inom Syntronic mot avancerad tillämpad matematik, statistik och algoritmer. Vi värderar att gruppens medlemmar har en bred verktygslåda med metoder för att möjliggöra rationella och innovativa crossover-lösningar genom fusion av olika tekniker. Här ingår också multidisciplinärt teamarbete som ger dig bredare förståelse för tekniska system, även hårdvara.   Tillsammans med dina kollegor skall du vara med och utveckla algoritmgruppen inom kompetensutveckling, teknikförstudier, kundförfrågningar/uppdrag samt handledning av exjobb.   Som Algoritmutvecklare är din roll att hitta innovativa lösningar inom områden som simulering/modellering, data science, signalbehandling för att möta våra kunders krav men kompetensutveckling av gruppen där du delar med dig av dina erfarenheter från projekt, produkter, arbetssätt och teknik är minst lika viktigt.    Vi söker dig som:   - Är civilingenjör eller teknisk doktor inom Teknisk Fysik, Tillämpad Matematik, Elektro, Data, Automation eller motsvarande - Genomfört kommersiella projekt inom modellering/simulering, data science eller signalbehandling som algoritmutvecklare - Goda programmeringskunskaper i Python - Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.   Det är meriterande om du har erfarenhet av programmering i C++, inbyggda system och/eller har erfarenhet inom fordons- eller medicinteknikbranschen.   Personliga egenskaper   Som person värderar du struktur, planering samt ordning och reda utan att förlora din kreativa sida. Du är samarbetsvillig, social och kommunikativ och bidrar med energi och driv till arbetsplatsen där du ständigt arbetar för att utvecklas och komma framåt. Du har ett genuint teknikintresse och lockas av att arbeta för ett teknikintensivt bolag som hela tiden utvecklas.   Vi erbjuder   Hos oss får du möjlighet att utvecklas tillsammans med engagerade och duktiga medarbetare. Vi är ett globalt team på 1300 ingenjörer som arbetar inom flera olika affärsområden med spännande och utmanande projekt i en internationell miljö. Trevlig arbetsmiljö, balans i livet och god hälsa bland våra medarbetare är viktigt för oss. Därför får du tillgång till flextid, friskvårdsbidrag, förmånsportalen Benify, ett bra försäkringspaket med pensionsavsättning samt möjligheten att teckna ett förmånligt försäkringspaket gällande privatvård.   Ansökan   Vi ser fram emot ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du vill arbeta hos oss. Skicka ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval dock senast 2 oktober. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.    Läs mer om hur vi arbetar i och med COVID-19: https://www.syntronic.com/uppdatering-kring-covid-19-for-vara-kandidater/   Vill du veta mer om Syntronic? Välkommen till https://www.syntronic.com/.    Inför rekryteringsarbetet har Syntronic tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt och bestämt kontakt med mediasäljare och säljare av rekryteringstjänster.   Kontaktperson   Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Josefine Bergqvist på [email protected]   För att kvalitetssäkra Syntronics rekryteringsprocess samt möjliggöra god kommunikation med alla kandidater ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via vårt system och inte via e-post.
Arbetsgivare
Syntronic AB
Ansökan
Ansök senast 2 October (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Teknisk kryptoanalytiker

Arbetsgivare / Ort: Försvarets Radioanstalt
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 October (16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en kreativ teknisk kryptoanalytiker till avdelningen för Cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Ditt uppdrag Som Teknisk kryptoanalytiker hör du till avdelningen för Cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen. Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska utmaningar. Som Teknisk kryptoanalytiker är du med och skapar och utvecklar underrättelseförmågor till underrättelserapportering. I din roll ingår du i en grupp som arbetar med kryptoverksamhetens produktion. Du implementerar matematiska och kryptologiska metoder, utvecklar tjänster och övervakar produktionen. I arbetet ingår även analys och bearbetning för att möjliggöra, utveckla och förädla dataflöden. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området. Resor i tjänsten kan förekomma såväl inom Sverige som internationellt. Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, matematik och IT-säkerhet, där vi tar tillvara varandras idéer och aktivt hjälps åt för att tillsammans nå resultat. Förutom samarbetet med din enhet så samverkar du med övriga delar av avdelningen för Cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten.  Du kan Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis cybersäkerhet, datateknik, datalogi, kryptologi, matematik eller fysik. Alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Rollen kräver att du har goda kunskaper i programmering. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av och kunskap inom Python, C, C++, Linux, mjukvarudesign, nätverksanalys och protokollanalys. Kunskaper om relationsdatabaser, grafdatabaser, Elasticsearch eller liknande är meriterande. I övrigt har du mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska och vi ser det som meriterande om du har goda kunskaper i ytterligare språk. Du är Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och har förmågan att ta initiativ att omvandla dina idéer till aktiviteter för att uppnå resultat. Vi värdesätter att du med hjälp av din sakkunnighet, problemlösande analysförmåga och kreativitet hittar svar på komplexa problem. För att trivas i rollen är det en förutsättning att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Vi söker dig som är uthållig och kan förbli motiverad och effektiv i både med- och motgångar och fortsätter att arbeta på tills resultat nås. Då tjänsten innefattar samarbete och samverkan med andra enheter och andra delar av myndigheten söker vi efter dig som har en god samarbetsförmåga och är tillmötesgående i ditt bemötande.  Om FRA FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem. Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Mer information Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Eva Bredin på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer. Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-10-11. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Försvarets Radioanstalt
Hemsida: http://www.fra.se
Ansökan
Ansök senast 11 October (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Adjungerad universitetslektor i berärkningsmatematik

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs Universitet
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 October (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Institutionen för matematiska vetenskaper vid Göteborgs universitet och Chalmers söker en adjungerad universitetslektor på deltid (20%) i beräkningsmatematik. Arbetsuppgifterna består av utveckling och analys av numeriska metoder för att lösa: partiella differentialekvationer med snabbt varierande icke-periodiska data, problem med inbäddade ytor med hög ledningsförmåga samt problem med osäkerhet i data. Implementation i sker i det öppna biblioteket GRIDLOD. Tillämpningsområden är design av kompositmaterial, simulering av flöde i marken samt av röntgenutrusning för medicinska ändamål. Anställning som adjungerad lärare syftar till att universitetet ska kunna bedriva undervisning och forskning med grund i sådan erfarenhet och skicklighet som inte kan förvärvas enbart inom ramen för anställning vid universitet. En adjungerad lärare ska ha sin huvudsakliga verksamhet utanför högskoleväsendet. Denna anställning som adjungerad lärare ska därför i förväg vara godkänd av din huvudarbetsgivare och förutsätter att finansiering av anställningen och kostnader inom den är överenskomna mellan arbetsgivarna innan tillsättning. För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav och för att söka tjänsten se den fullständiga annonsen på www.gu.se. Ansök via https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar   Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Arbetsgivare
Göteborgs Universitet
Hemsida: http://www.gu.se/
Ansökan
Ansök senast 12 October (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Junior Gaming Mathematician

Arbetsgivare / Ort: Relax Tech Sweden AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 October (21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Engelska

Om jobbet

Relax Gaming is a game studio and content aggregation platform for the casino (iGaming) industry. We were founded in 2010 with the goal of simplifying B2B content creation and distribution for the rapidly evolving online landscape. Relax Gaming now provides access to a roster of 280+ casino games and a diverse range of proprietary products, including Poker, Bingo, and its recently launched slot portfolio.


Our games and those of our selected third-party suppliers are distributed globally to some of the biggest online casino names in regulated markets. We aim for technical excellence and have a passion for business simplicity. That’s why we have grown rapidly and now have more than 190 Relaxers working in our offices all over Europe.


If you want to be part of an exciting and growing team, Relax Gaming is a great opportunity as we are going places. Join a creative, innovative, and passionate team in A New Gaming Era. Join us as our new Junior Gaming Mathematician!


Job Summary:

You will work with our fantastic team of Gaming Mathematicians, Product Owners, Developers, and Artists to shape new game products with the aim of producing the very best games on the market. You will develop maths models, perform simulations, and build and work with tools for improvements. You will be involved in games right from the start all the way to delivery to the customers.


Your profile:

We think that you are a mathematician with an interest in programming, or a programmer with an interest in mathematics, who has recently graduated. As our future Gaming Mathematician, you ideally have a passion for games, in any form. You should however have an interest in understanding how mathematical models relate to and translate into player behavior and what appeals to the end-users and have a good understanding of probability theory and statistics.


You are inquisitive, detail-oriented and most of all have a passion for delivering the very highest gaming experience possible


Requirements:

 • Bachelor’s Degree in Mathematics, Computer Science, Statistics or a related field
 • Basic Java knowledge or good general programming skills
 • Fluency in English


As a person, you will need:

 • A natural talent for problem-solving
 • An excellent eye for detail
 • An interest in player behavior and what triggers emotional response
 • The ability to work autonomously as well as a part of a team
 • The ability to work with deadlines in a fast-paced environment


Bonus points for…

 • Knowledge in gambling mathematics
 • Relevant slot-gaming experience
 • Experience in the gaming industry or related technical field


Location and Nice to Know:

Relax Gaming Group has offices in Malta, Estonia, Sweden, Finland, Serbia, and Gibraltar.


This role will be based in Malmö or Stockholm.


Relax is at a very exciting stage as a company and we are expecting substantial growth in the future. Nevertheless, we will always cherish our informal and flexible core atmosphere where self-initiative, taking pride in what you do and ambition to deliver the best results are key components. For the right person, there are endless opportunities for an amazing personal growth experience. Read more about us from here.


Ready to join us? Apply right away.


We handle all applications confidentially.

Arbetsgivare
Relax Tech Sweden AB
Hjulhamnsgatan 5A
21134 Malmö
Ansökan
Ansök senast 16 October (21 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Quantitative Analyst

Arbetsgivare / Ort: Kambi Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 October (1 månad 1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
Kambi is a leading B2B provider of premium sports betting services for online and retail gambling operators. Our mission is to create the world’s leading sports betting experience, from front-end user interface to customer intelligence, risk management and odds compiling. With offices in Stockholm, Uppsala, London, Malta, Bucharest, Philadelphia and Sydney together with 800 passionate and highly skilled people, we live and breathe sports betting. We are looking for a highly motivated and experienced Quantitative Analyst with great attention to detail and good sense for probability to join our cross-functional team. The main responsibility of the group for quantitative analysis is to design, implement, evaluate, maintain, and improve core functionality in automating operational processes. This entails mathematical modeling in diverse contexts, including predictive probabilistic models for pricing the sports book. The group interacts and collaborates with several of the company's departments, where you will have the opportunity to take a key role working in cross-functional teams. You will be joining a team based in central Stockholm and will report to the Head of Quantitative Analytics. Main responsibilities: • Support and work in close collaboration with trading, risk and other areas of the business by providing algorithmic solutions • Responsible for the end-to-end process of algorithm development, from inception to deployment as well as maintenance • Analysis and interpretation of data to produce meaningful information, in particular changes in patterns and trends • Communicate results and ideas to stakeholders Skills and experience: • An academic degree in a quantitative discipline (computer science, mathematics, physics, etc.) • Previous experience in a similar role designing predictive models for real-world business problems • Advanced knowledge of stochastic processes, mathematical methods and probability theory • Proficiency with C/C++ • Experience using statistical computer languages (R and/or Python) to manipulate data and draw insights from large data sets • Experience with SQL, cloud computing (Google, AWS) or knowledge about sports is a plus What’s in it for you? • Opportunity to work in a successful and fast-growing company • A role within an expanding, ambitious department • Personal development support • A fun and flexible working culture If you are interested, please apply with your CV and cover letter.
Arbetsgivare
Kambi Sweden AB
Ansökan
Ansök senast 26 October (1 månad 1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Postdoktor matematik: slumpmässiga, optimala punktkonfigurationer i planet

Arbetsgivare / Ort: Kungliga Tekniska Högskolan
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 November (1 månad 22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. Arbetsuppgifter Postdoktorn ska verka under överseende av och i samarbete med professor Hedenmalm med siktet mot att fördjupa förståelsen av Coulombgas i planet samt även relaterade determinantprocesser. Erhållna resultat ska publiceras i vetenskapligt erkända matematiska tidskrifter. Utöver forskningsverksamheten förväntas postdoktorn delta i grundutbildningen till 20%. Vi erbjuder - En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid - Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö - Internationell arbetsplats. - Miljön på KTH inkluderar även en aktiv verksamhet mot slumpmatristeori och stokastisk Löwner-evolution (SLE). https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050 Kvalifikationer Som person är du motiverad att samarbeta med dina kollegor, och gemensamt söka lösningar på vetenskapliga frågeställningar. Vi ser gärna att du har dokumenterat intresse för slumpgasmodeller, alternativt kompetens inom matematisk analys som kan användas för att analysera dessa modeller. Här kan vi nämna exempelvis förståelse av asymptotiska analysen av reproducerande kärnor. Särskilt meriterande är förståelse av de metoder som använts för att analysera energioptimalitet för gitterkonfigurationer i vissa dimensioner.  Krav - Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet, vänlige ange om sådant skäl föreligger i ditt CV). Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Meriterande - Vetenskaplig skicklighet. - Pedagogisk förmåga. - Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet. - Samarbetsförmåga. - Självständighet. Fackliga representanter Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898.  Ansökan Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska innehålla:  - CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. - Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. - Kortfattad redogörelse (max 2 s.) för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier - Gärna rekommendationsbrev.  Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).  Om anställningen Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år. En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation. Övrigt Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund. För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Arbetsgivare
Kungliga Tekniska Högskolan
Ansökan
Ansök senast 16 November (1 månad 22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Postdoktor i Grafiska Modeller, Algebraisk Statistik eller Kausalitet

Arbetsgivare / Ort: Kungliga Tekniska Högskolan
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 November (1 månad 29 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. Arbetsuppgifter Postdoktorstjänsten är inriktad mot forskning kring grafiska modeller, algebraisk statistik och/eller kausalitet. Av särskilt intresse är frågor relaterade till kausalitetsinferens, strukturell inlärning, och underliggande algebraisk, geometrisk och kombinatorisk struktur. Tjänsten är en tidsbegränsad ettårig heltidstjänst, med möjlighet till förlängning. Startdatum är 1 augusti 2021 eller ett överenskommet datum (antingen tidigare eller senare). Postdoktorn ska vara medlem i den nya avdelning till Matematik för Data och AI på KTH, en snabbt växande grupp som arbetar inom de matematiska grunderna för AI och datavetenskap. I finansieringen ingår stöd för resor. Tjänsten är finansierad av Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP). Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program, WASP, är Sveriges största enskilda forskningsprogram i modern tid. Programmet skapar en plattform för akademisk forskning och utbildning i nära samarbete med ledande svensk teknikintensiv industri. Forskningen innefattar artificiell intelligens och autonoma system som verkar i samarbete med människor och som anpassar sig till sin omgivning med hjälp av sensorer, information och kunskap och skapar intelligenta system av system. WASPs vision är excellent forskning och kompetens inom artificiell intelligens, autonoma system och mjukvara till gagn för svensk industri. Läs mer:https://wasp-sweden.org/. Postdoktorn ska vara medlem i MATH/AI-programmet på WASP där det finns ett brett utbud av möjligheter att interagera med andra forskare och samt industriföreträdar inom AI, ML och statistik. Vi erbjuder - En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid - Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö - En interaktiv och stor grupp unga forskare som är intresserade av matematiska grundvalar för AI och data. - En internationell arbetsplats. https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050 Kvalifikationer Krav Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet, vänlige ange om sådant skäl föreligger i ditt CV). Vi söker en kandidat som under de senaste tre åren avslutat sin forskarutbildning inom matematik, matematisk statistik, eller nära angränsande ämnesområde. Den sökande ska ha en stark bakgrund inom något av följande områden: grafiska modeller, algebraisk statistik, kausalitet, statistik, grafteori, kombinatorik. Kandidaten bör vara en mycket motiverad forskare som kan jobba så väl ensam som tillsammans med andra forskare Meriterande Stor vikt kommer att läggas vid vetenskaplig skicklighet, personliga egenskaper och personlig lämplighet. Meriterande är även samarbetsförmåga, självständighet, pedagogisk förmåga samt medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet Fackliga representanter Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898. Ansökan Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. - CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. - Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. - Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång. - Forskningsdeklaration (max 2 sidor lång). - Två rekommendationsbrev skickas till [email protected] med ämne ``Postdoc Letter of Recommendation: Graphical Models, Algebraic Statistics, and Causality.’’ Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). Om anställningen Anställningen gäller i ett år med möjlighet till förlängning. En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation. Övrigt Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund. För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Arbetsgivare
Kungliga Tekniska Högskolan
Ansökan
Ansök senast 23 November (1 månad 29 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Postdoktor i Kombinatorik

Arbetsgivare / Ort: Kungliga Tekniska Högskolan
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 November (1 månad 29 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Matematiker

Om jobbet
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. Arbetsuppgifter Dessa postdoktorstjänster är inriktade mot forskning kring geometrisk, algebraisk och enumerativ kombinatorik och/eller diskret och konvex geometri. Det finns två tjänster: en med Katharina Jochemko som forskningsledare och en med Liam Solus som forskningsledare. Tjänsterna kräv inte separat ansökningar. Var och en av tjänsterna är en tidsbegränsad ettårig heltidstjänst, med möjlighet till förlängning. Startdatum är 1 augusti 2021 eller ett överenskommet datum (antingen tidigare eller senare). Tjänsterna är finansierade av Vetenskapsrådet och tjänsterna är 20% undervisning (ungefär en andra nivå kurs varje år). Vi erbjuder - En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid - Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö - En internationell arbetsplats. https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050 Kvalifikationer Krav Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen inom matematik eller nära angränsande ämnesområde, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet, vänlige ange om sådant skäl föreligger i ditt CV). Den sökande ska ha en stark bakgrund inom något av följande områden: algebraisk och enumerativ kombinatorik, eller diskret och konvex geometri. Kandidaten bör vara en mycket motiverad forskare som kan jobba så väl ensam som tillsammans med andra forskare Meriterande Stor vikt kommer att läggas vid vetenskaplig skicklighet, personliga egenskaper och personlig lämplighet. Meriterande är även samarbetsförmåga, självständighet, pedagogisk förmåga och medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet Fackliga representanter Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898. Ansökan Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska innehålla: - CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. - Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. - Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång. - Forskningsdeklaration (max 2 sidor lång). - Två rekommendationsbrev skickas till [email protected] med ämne ``Postdoc Letter of Recommendation: Combinatorics.’’ Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). Om anställningen Anställningen gäller i ett år med möjlighet till förlängning. En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation. Övrigt Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund. För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Arbetsgivare
Kungliga Tekniska Högskolan
Ansökan
Ansök senast 23 November (1 månad 29 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Game Mathematician

Arbetsgivare / Ort: JFTW Game Development AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 December (2 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Engelska

Om jobbet

We are looking for a mathemagician to join our crew of passionate game creators. You will be involved in creating and building casino games, from the initial embryo of an idea all the way to the final product. You will be responsible for developing mathematical models of the games and for tweaking them to create the best gaming experience possible. You will help transforming the mathematical model into a game, and assist in ensuring that the game follows the model exactly.


Main Responsibilities:

 • You will own the mathematical side of creating casino games, which includes;
 • Coming up with ideas for games and discussing and molding those as well as ideas from others.
 • Creating mathematical models of the game ideas.
 • Tweaking and developing the models to improve the games further.
 • Communicating the models and assisting in converting them to proper, awesome games.


Skills and Qualifications:

 • Be able to work as part of a team as well as individually
 • Fluent in English


We value:

 • Solid interest in games in general, and casino games in particular
 • Experience from the casino game industry.All applicants must be eligible to work in Sweden.


Arbetsgivare
JFTW Game Development AB
Norra Allégatan 5
41301 Göteborg
Ansökan
Ansök senast 10 December (2 månader 15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Game Mathematician

Arbetsgivare / Ort: JFTW Game Development AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 December (2 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Engelska

Om jobbet

We are looking for a mathemagician to join our crew of passionate game creators. You will be involved in creating and building casino games, from the initial embryo of an idea all the way to the final product. You will be responsible for developing mathematical models of the games and for tweaking them to create the best gaming experience possible. You will help transforming the mathematical model into a game, and assist in ensuring that the game follows the model exactly.


Main Responsibilities:

 • You will own the mathematical side of creating casino games, which includes;
 • Coming up with ideas for games and discussing and molding those as well as ideas from others.
 • Creating mathematical models of the game ideas.
 • Tweaking and developing the models to improve the games further.
 • Communicating the models and assisting in converting them to proper, awesome games.


Skills and Qualifications:

 • Be able to work as part of a team as well as individually
 • Fluent in English


We value:

 • Solid interest in games in general, and casino games in particular
 • Experience from the casino game industry.All applicants must be eligible to work in Sweden.


Arbetsgivare
JFTW Game Development AB
Sankt Eriksgatan 63B
11234 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 10 December (2 månader 15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.