Kosmolog
Spela filmen

Kosmolog

Kosmologi är läran om universums storskaliga byggnad, uppkomst och utveckling. En av de ledande inriktningar inom Kosmologi är Teoretisk kosmologi och de som sysslar med det kallas ofta för teoretiska kosmologer.

En kosmolog är en naturvetare med specialisering mot fysik och astronomi med fördjupning i de astronomiska observationer och fysikaliska teorier som har lett till den bilden människor idag har av vårt kosmos.

Kosmologer studerar begrepp och företeelser såsom hubblekonstanten, rödförskjutning, universums expansion, big bang, kosmologiska principen, kosmisk bakgrundsstrålning, materia, antimateria, galaxbildning, mörk materia, kosmisk inflation.

Utbildning

Många av de vetenskapliga skrifter som man som kosmolog måste ta del av är på engelska, därför är det viktigt att behärska engelska mycket väl i både tal och skrift.

En bra grund får du bl a på gymnasiets Naturvetenskapsprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  24 Lediga jobb som kosmolog

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.