Biostatistiker

Biostatistiker

Biostatistikers arbetar med molekylärbiologiska dataset (GWAS, exom-sekvensering, proteomics, metabolomics) som genereras inom populationsstudier och kliniska material, samt för storskaliga register. Som biostatistiker behöver du vanligtvis kunskaper i epidemiologi, bioinformatik och programmering för att kunna få anställning.

Utbildning

Högskoleutbildning, lägst kandidatprogram, 180 hp, som motsvarar 3 års heltidsstudier på högskolenivå, inom matematik, statistik och/eller programmering. Meriterande är även om du har en utbildning inom bioinformatik.

Arbetsplats

Arbetet sker ofta i samarbete med andra biostatistiker, både i Sverige och utomlands, som kan exempelvis vara placerade vid LUDC, vid Broad Institute i Boston och vid avdelningen för kardiologi i Lund.

Några exempel på arbetsplatser för dig som utbildar dig till biostatistiker är universitet, i första hand på Institutionen inom kliniska vetenskaper, läkemedels- och andra företag inom biologi / kemiområdet som bedriver nationella och internationella forskningsprojekt. 

Visa mer
Visa mindre

82 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.