På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Optiker

Optiker

En optiker är specialist på synen, ögats normala och sjukliga förändringar, samt på att upptäcka, mäta och korrigera synfel. I Sverige tillhör yrket optiker ett av de så kallade Legitimationsyrken.

Som legitimerad optiker gör du synundersökningar och provar ut synhjälpmedel som glasögon och kontaktlinser samt synförstorande hjälpmedel för synsvaga. Det kan även röra sig om trötthet vid läsning eller huvudvärk.

Som optiker undersöker du kundens ögon, kontrollerar hur ögonen fungerar och om de är friska. Om du upptäcker någon sjuklig förändring i ögat är du skyldig att remittera kunden vidare till läkare, vanligen ögonspecialist. Du för patientjournal över varje kund där du skriver upp viktiga fakta om kundens synfel. Du måste också skriva synintyg om kunden begär det.

Utbildning

Utbildning för optiker finns inom högskolan vid flera lärosäten. Utbildningen omfattar tre års heltidsstudier, 180 hp. Efter utbildningen finns det även möjlighet till vidareutbildning inom området.

Utbildningen leder fram till en yrkesexamen som optiker. Den ger även behörighet för att prova ut kontaktlinser. Efter utbildningen kan man ansöka om legitimation som optiker hos Socialstyrelsen. Du kan läsa kurser i optometri - som är en vidareutbildning för optiker, ögonsjuksköteskor och ortoptister.

Framtidsutsikter

På fem års sikt kommer det troligen fortsätta att vara liten konkurrens om jobben. Nyetableringar av optikbutiker i många städer ger större valmöjligheter att söka nya jobb, vilket ökar rörligheten, framför allt bland erfarna optiker.

Efterfrågan på synundersökningar förväntas ligga på samma nivå som idag. Men det kan bli fler arbetstillfällen inom ögonsjukvården och det kan ge en ökad efterfrågan på optiker på sikt. Det finns också en tendens till att optikbutiker utökar sina öppettider och anställer då fler på deltid.

Visa mer
Visa mindre

123 Lediga jobb

Kontaktlinsoptiker - Nyköping

Arbetsgivare / Ort: Synoptik Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-03-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Gillar du att ständigt utvecklas i din roll som optiker? Vad bra! Vi på Synoptik lägger stor vikt vid vidareutbildning av våra optiker. Kanske är du vår nästa medarbetare? Nu söker vi en optiker till vår butik i Nyköping där du välkomnas till en grupp som består av en butikschef, optikerassistenter samt andra optiker. Som optiker hos Synoptik erbjuder vi dig en spännande arbetsplats med möjligheten att påverka din vardag och din egen utveckling. Du arbetar i första hand med syn- och linsundersökningar med variation av arbete i butik. Vi söker dig som vill hjälpa människor att hitta den bästa lösningen utifrån just den personens behov. På Synoptik har du som optiker i snitt 30 minuter till varje synundersökning där mätningar och förarbete ofta utförs av dina kollegor ute i butiken. Ni som team arbetar tillsammans för att skapa goda kundrelationer och uppnå butikens försäljningsmål. Vi på Synoptik erbjuder  •    Möjligheten till en individuell och yrkesmässig utveckling t.ex. via Synoptiks treåriga utbildningsplan för optiker som genererar minst 36 CET poäng på tre år. •    Möjlighet att arbeta med ett brett produktutbud av hög kvalitet. •    En del i ett internationellt framgångsrikt företag med fokus på ögonhälsa och som alltid sätter kunden främst. •    Ett företag som bryr sig om andra genom att årligen bidrar med pengar till forskning och aktivt jobbar med välgörenhet. •    Regelbundet kunskapsutbyte mellan våra butiker och kollegor. •    Friskvårdsbidrag, tjänstepension och många andra fina förmåner. Som anställd hos oss har du även den unika möjligheten att följa med på en av våra biståndsresor med Optiker utan Gränser och bidra på plats. Din bakgrund Vi söker dig som är utbildad optiker med kontaktlinsbehörighet. På Synoptik lägger vi stor vikt vid vår kvalitetsnorm och därför tror vi att du är kvalitetsmedveten samt att du kan förmedla din kliniska kompentens till både kollegor och kunder. Då ditt arbete innebär mycket kundkontakt tror vi även att du är kommunikativ och att du agerar serviceinriktat i alla lägen med målet att erbjuda en helhetslösning till våra kunder. Som optiker hos Synoptik är man en del av sitt säljteam och känner glädje i att skapa lyckosamma kundmöten och jobba mot uppsatta mål. Sök tjänsten redan idag! Anställningen är tillsvidare och på heltid, alternativt deltid, med tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Har du frågor kring tjänsten eller hur det är att arbeta på Synoptik är du välkommen att kontakta vår butikschef Sandra Karlsson - 0155-21 07 25. Välkommen till oss!
Arbetsgivare
Synoptik Sweden AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Legitimerad Optiker till Smarteyes - Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Optik Smart Eyes AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Optiker

Om jobbet
Är du legitimerad optiker och vill vara en del i ett expansivt företag där du tillsammans med dina kollegor är med och utvecklar verksamheten? Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Då är detta en tjänst för dig!   Vårt erbjudande Förändring, enkelhet och omtanke är våra ledord som utgör grunden i vårt arbete och bygger vår härliga kultur. Smarteyes erbjuder en arbetsplats där delaktighet och samarbete har en betydande roll i det dagligen. För oss på Smarteyes är du som medarbetare vår viktigaste tillgång och du kommer att ha stora möjligheter att påverka och utveckla din arbetsplats. Ditt uppdrag Vi på Smarteyes söker nu en legitimerad optiker till våra butiker i Stockholm. Du kommer att utgå från vår butik på Kungsgatan men även se hela Stockholm med dess butiker som din arbetsplats. Som optiker är dina främsta arbetsuppgifter att undersöka kundernas syn, ge råd och upplysningar, utfärda intyg samt färdigställa, tillhandahålla och lämna ut optiska synhjälpmedel. Våra synundersökningar är 30 minuter långa för att ge dig möjlighet till att skapa goda kundrelationer. Vidare kommer du att vara med och ansvara för butikens dagliga drift och vara behjälplig mot kunder.  Vad vi söker  Som person är du bra på att samarbeta och kommunicera på ett inbjudande, omtänksamt och tydligt sätt med både kunder och kollegor. Du är ansvarstagande, resultatorienterad, serviceinriktad och tycker om att skapa kundrelationer. Du är vidare stilintresserad och tycker om att ständigt utvecklas, både individuellt och i team. Din formella kompetens är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet. Om Smarteyes För femte året i rad ligger Smarteyes i topp på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser, vilket även gör att vi tilldelats en plats i Hall of Fame! 2020 kom vi på en fantastisk 3:e plats i kategorin stora organisationer, vilket är ett kvitto på att vi har en stark kultur med nöjda och engagerade medarbetare. Smarteyes är sedan 2007 en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor som även finns och expanderar i Danmark och Tyskland. Vi erbjuder god kvalitet, egendesignade bågar med högteknologiska glas samt kontaktlinser från Cooper Vision och Alcon. Genom effektiva inköp, smart tillverkning och distribution gör vi god skandinavisk design tillgängliga för alla. Vår ambition är att genom vårt nytänkande, vara den mest rekommenderade optikern Läs mer om oss på www.smarteyes.se Start: Enligt överenskommelse Omfattning: Deltid eller heltid, enligt överenskommelse Ort: Stockholm Lön: Enligt överenskommelse Kontaktperson: Johanna Strömlund, [email protected]
Arbetsgivare
Optik Smart Eyes AB
Hemsida: http://www.smarteyes.se
Ansökan
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Optiker assistent operation

Arbetsgivare / Ort: Pfc Clinic AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 juni (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Optiker

Om jobbet

Proforma Clinic i Stockholm är Sveriges största privatägda klinik med kombinerad inriktning på plastikkirurgi och refraktiv ögonkirurgi. Arbetet bedrivs i nyrenoverade och supermoderna lokaler på Södermalm i Stockholm. Vi önskar dig välkommen till vår fantastiska grupp och erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete med lyxiga förmåner i en underbar miljö.

Vi söker en Optiker till avdelningen refraktiv ögonkirurgi som assistent på operation samt övrig support till organisationen.

Önskvärda kompetenser:

- Leg. Optiker

- Erfarenhet av synundersökningar, gärna med kontaktlinsbehörighet

Arbetsgivare
Pfc Clinic AB
Rosenlundsgatan 29 A
11863 Stockholm
Hemsida: http://www.proformaclinic.se
Ansökan
Ansök senast 19 juni (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Är du optiker? Vill du arbeta mer kliniskt?

Arbetsgivare / Ort: Aveny Ögonklinik AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 juni (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Optiker

Färdigheter
Krav
  • Legitimation som optiker
Meriterande
  • Ögonsjukdomar
  • Ögonsjukvård
  • Behörighet som kontaktlinsoptiker

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Känner du kanske igen annonsen?

Hösten 2021 öppnar vi en ny våning på Göteborgs paradgata. Därför söker vi ännu en optiker!

Vi söker efter en driven och engagerad optiker som är redo att anta nya utmaningar och som kan och vill arbeta i ett högt tempo. En positiv person som är strukturerad, stresstålig, flexibel och kan arbeta självständigt, men även som en del i ett team. Du kan lägga upp dina arbetsdagar på ett effektivt sätt. Du är utåtriktad och har en god och professionell kontakt med patienter liksom kollegor. Du har ett öga för prioriteringar, avlasta och hjälpa sin kollegor när det behövs. Som förstår vikten av att vara tidseffektiv, men samtidigt vara noggrann. Du är lugnet som slutför uppgifterna när det stormar runtom dig och när det blir problem eller fel, så ger du inte upp utan tar nya friska tag. Det viktigt att du är serviceminded och social, inbjudande och omtänksam. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad, stresstålig och noggrann. Du är en person som trivs i en miljö full av utmaningar och snabba vändningar och ser dig själv jobba med det långsiktigt.

Arbetsbeskrivning

Som optiker hos oss arbetar du dagligen tillsammans med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och administrativ personal vid förundersökningar inför operation och assisterande undersökningar vid bedömningsbesök.

I tjänsten som optiker kommer du lära dig att assistera läkare vid mottagningsbesök. Vilket innebär att du assisterar läkaren att utföra olika undersökningar i samband med bedömning, utredning och diagnosticering.


Du kommer exempelvis att arbeta med topografi, synfältsundersökningar, OCT av både hornhinna och näthinna, biometri och linsval inför gråstarrkirurgi.

Utöver ovanstående undersökningar och arbetssätt kommer du som optiker hos oss att få utveckla och fördjupade kunskaper inom:

· Ögonsjukdomar och behandlingar

· Synfelskorrigerande behandlingsmetoder

· Laser (SMILE, FS-Lasik, LASEK)

· Linsbyte (RLE – trifokala, monofokala linser och add-on)

· ICL

· Hälso- och sjukvårdens lagar, krav, regler och riktlinjer

· Medicinsk dokumentation och terminologi


Om oss

Aveny Ögonklinik är en väletablerad ögonklinik som funnits i Göteborg sedan 2009. Vi har under åren hjälpt och behandlat över 100 000 patienter och utfört över 25 000 synfels- och gråstarroperationer. Idag har vi kliniker/enheter på Avenyen, Carlanderska Sjukhuset, Halmstad samt i Borås.

Som medarbetare är du nyckeln till framgång. Vi ser oss som en familjär arbetsplats med högt i tak.

· Arbetstider vardagar (7.45 - 16.30)

· Tjänstepension

· Friskvårdsbidrag

· Sjukvårdsförsäkring

· Förmånsportal (Benify)

· Arbetstider vardagar (7.45 - 16.30)


Omfattning av tjänst

Heltid (öppna för att ev. lägre tjänstegrad)

6 månaders provanställningsperiod

Frågor och ansökan

Vid eventuella frågor ring eller smsa verksamhetschef, Jonathan Berggren eller Optikerchef, Daniel Ghawji

Telefon Daniel: 0729-78 60 69 eller maila [email protected]

Telefon Jonathan: 0721-57 44 33 eller maila [email protected]

Sista ansökningsdag: 2021-06-19

Vi anställer löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse #jobbjustnu

Arbetsgivare
Aveny Ögonklinik AB
Kungsportsavenyen 33
41136 Göteborg
Hemsida: www.avenyogonklinik.se
Ansökan
Ansök senast 19 juni (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Legitimerad Optiker till Smarteyes - Västervik

Arbetsgivare / Ort: Optik Smart Eyes AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Optiker

Om jobbet
Är du legitimerad optiker och vill vara en del i ett expansivt företag där du tillsammans med dina kollegor är med och utvecklar verksamheten? Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Då är detta en tjänst för dig!   Vårt erbjudande Förändring, enkelhet och omtanke är våra ledord som utgör grunden i vårt arbete och bygger vår härliga kultur. Smarteyes erbjuder en arbetsplats där delaktighet och samarbete har en betydande roll i det dagligen. För oss på Smarteyes är du som medarbetare vår viktigaste tillgång och du kommer att ha stora möjligheter att påverka och utveckla din arbetsplats. Ditt uppdrag Vi på Smarteyes söker nu en legitimerad optiker till vår butik i Västervik som i juni flyttar till nya fräscha lokaler. Som optiker är dina främsta arbetsuppgifter att undersöka kundernas syn, ge råd och upplysningar, utfärda intyg samt färdigställa, tillhandahålla och lämna ut optiska synhjälpmedel. Våra synundersökningar är 30 minuter långa för att ge dig möjlighet till att skapa goda kundrelationer. Vidare kommer du att vara med och ansvara för butikens dagliga drift och vara behjälplig mot kunder.  Vad vi söker  Som person är du bra på att samarbeta och kommunicera på ett inbjudande, omtänksamt och tydligt sätt med både kunder och kollegor. Du är ansvarstagande, resultatorienterad, serviceinriktad och tycker om att skapa kundrelationer. Du är vidare stilintresserad och tycker om att ständigt utvecklas, både individuellt och i team. Din formella kompetens är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet. Om Smarteyes För femte året i rad ligger Smarteyes i topp på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser, vilket även gör att vi tilldelats en plats i Hall of Fame! 2020 kom vi på en fantastisk 3:e plats i kategorin stora organisationer, vilket är ett kvitto på att vi har en stark kultur med nöjda och engagerade medarbetare. Smarteyes är sedan 2007 en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor som även finns och expanderar i Danmark och Tyskland. Vi erbjuder god kvalitet, egendesignade bågar med högteknologiska glas samt kontaktlinser från Cooper Vision och Alcon. Genom effektiva inköp, smart tillverkning och distribution gör vi god skandinavisk design tillgängliga för alla. Vår ambition är att genom vårt nytänkande, vara den mest rekommenderade optikern Läs mer om oss på www.smarteyes.se Start: 1 september eller enligt överenskommelse  Omfattning: Heltid Ort: Västervik Lön: Enligt överenskommelse Kontaktperson: Patricia Jonsson, [email protected]
Arbetsgivare
Optik Smart Eyes AB
Hemsida: http://www.smarteyes.se
Ansökan
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.