På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Optiker

Optiker

En optiker är specialist på synen, ögats normala och sjukliga förändringar, samt på att upptäcka, mäta och korrigera synfel. I Sverige tillhör yrket optiker ett av de så kallade Legitimationsyrken.

Som legitimerad optiker gör du synundersökningar och provar ut synhjälpmedel som glasögon och kontaktlinser samt synförstorande hjälpmedel för synsvaga. Det kan även röra sig om trötthet vid läsning eller huvudvärk.

Som optiker undersöker du kundens ögon, kontrollerar hur ögonen fungerar och om de är friska. Om du upptäcker någon sjuklig förändring i ögat är du skyldig att remittera kunden vidare till läkare, vanligen ögonspecialist. Du för patientjournal över varje kund där du skriver upp viktiga fakta om kundens synfel. Du måste också skriva synintyg om kunden begär det.

Utbildning

Utbildning för optiker finns inom högskolan vid flera lärosäten. Utbildningen omfattar tre års heltidsstudier, 180 hp. Efter utbildningen finns det även möjlighet till vidareutbildning inom området.

Utbildningen leder fram till en yrkesexamen som optiker. Den ger även behörighet för att prova ut kontaktlinser. Efter utbildningen kan man ansöka om legitimation som optiker hos Socialstyrelsen. Du kan läsa kurser i optometri - som är en vidareutbildning för optiker, ögonsjuksköteskor och ortoptister.

Framtidsutsikter

På fem års sikt kommer det troligen fortsätta att vara liten konkurrens om jobben. Nyetableringar av optikbutiker i många städer ger större valmöjligheter att söka nya jobb, vilket ökar rörligheten, framför allt bland erfarna optiker.

Efterfrågan på synundersökningar förväntas ligga på samma nivå som idag. Men det kan bli fler arbetstillfällen inom ögonsjukvården och det kan ge en ökad efterfrågan på optiker på sikt. Det finns också en tendens till att optikbutiker utökar sina öppettider och anställer då fler på deltid.

Visa mer
Visa mindre

140 Lediga jobb

Legitimerad Optiker Växjö

Arbetsgivare / Ort: Växjö Syncentrum AB / Växjö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker en personlig optiker på heltid.

Vi söker dig som är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet med eller utan Magister/DO. Erfarenhet är meriterande.

Du vill kunna ge mer till varje patient/kund du träffar och här ges möjligheten då vi tar oss tid. Vi jobbar med kvalitet framför kvantitet.

Växjö Syncentrum AB är ett mindre privatägt optikerföretag som grundades 1979. Vi tillhör Klarsynt.

Här följer vi patienten/kunden genom alla steg i processen från tidbokning via synundersökningen till att ordinera och leverera synhjälpmedel.

Hos oss inkluderar linstillpassningar både mjuka linser, stabila speciallinser och ortho-K.

Vi utför ögonhälsoundersökningar och tårfilmsanalys.

Tjänsten innebär även butiksarbete med bågvisning och försäljning samt att färdigställa och reparera glasögon i vår verkstad . Service, vänligt bemötande och att vi tar oss tid värdesätts av våra kunder/patienter.

Rekryteringen sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Växjö Syncentrum AB
Honnörsgatan 2
35236 Växjö
Hemsida: http://www.vaxjosyncentrum.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Legitimerad Optiker till Smarteyes - Göteborg Frölunda Torg

Arbetsgivare / Ort: Optik Smart Eyes AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Optiker/Optometrist

Om jobbet
Är du legitimerad optiker och vill vara en del i ett expansivt företag där du tillsammans med dina kollegor är med och utvecklar verksamheten? Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Då är detta en tjänst för dig! Vårt erbjudande Förändring, enkelhet och omtanke är våra ledord som utgör grunden i vårt arbete och bygger vår härliga kultur. Smarteyes erbjuder en arbetsplats där delaktighet och samarbete har en betydande roll i det dagligen. För oss på Smarteyes är du som medarbetare vår viktigaste tillgång och du kommer att ha stora möjligheter att påverka och utveckla din arbetsplats. Ditt uppdrag Vi på Smarteyes söker nu en legitimerad optiker till vår butik på Frölunda Torg i Göteborg. Som optiker är dina främsta arbetsuppgifter att undersöka kundernas syn, ge råd och upplysningar, utfärda intyg samt färdigställa, tillhandahålla och lämna ut optiska synhjälpmedel. Våra synundersökningar är 30 minuter långa för att ge dig möjlighet till att skapa goda kundrelationer. Vidare kommer du att vara med och ansvara för butikens dagliga drift och vara behjälplig mot kunder.  Vad vi söker  Som person är du bra på att samarbeta och kommunicera på ett inbjudande, omtänksamt och tydligt sätt med både kunder och kollegor. Du är ansvarstagande, resultatorienterad, serviceinriktad och tycker om att skapa kundrelationer. Du är vidare stilintresserad och tycker om att ständigt utvecklas, både individuellt och i team. Din formella kompetens är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet. Om Smarteyes För femte året i rad ligger Smarteyes i topp på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser, vilket även gör att vi tilldelats en plats i Hall of Fame! 2020 kom vi på en fantastisk 3:e plats i kategorin stora organisationer, vilket är ett kvitto på att vi har en stark kultur med nöjda och engagerade medarbetare. Smarteyes är sedan 2007 en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor som även finns och expanderar i Danmark och Tyskland. Vi erbjuder god kvalitet, egendesignade bågar med högteknologiska glas samt kontaktlinser från Cooper Vision och Alcon. Genom effektiva inköp, smart tillverkning och distribution gör vi god skandinavisk design tillgängliga för alla. Vår ambition är att genom vårt nytänkande, vara den mest rekommenderade optikern Läs mer om oss på www.smarteyes.se Start: Omgående Omfattning: Heltid Ort: Frölunda Torg Lön: Enligt överenskommelse Kontaktperson: Emma Ingrosso, [email protected] Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Optik Smart Eyes AB
Hemsida: http://www.smarteyes.se
Ansökan
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Leg Optiker

Arbetsgivare / Ort: Optiker Tillgren AB / TRELLEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Optiker Tillgren är en privatägd butik som är en del av Klarsynt. Vi finns på gågata i Trelleborg, nära både buss och tågförbindelse med bl a Malmö.

Våra öppettider är Mån-Fre kl 9-18, stängt alla helger och aftnar.

Hög service och kundfokus är centralt hos oss.

Vi avsätter en timme vid varje synundersökning, har en hög yrkesstolthet och sätter stort värde i att leverera god kunskap och ett personligt bemötande utan stress.

Vi arbetar med senaste tekniken i undersöknings och utprovningsutrustning men låter hantverkskunskaper få ta stor plats i vår egen verkstad.

Vi arbetar med kvalitetsglas från Rodenstock. Bågar väljer vi från de leverantörer vi brinner för. Kontaktlinser likaså.

Tjänsten är på heltid med möjlighet att arbeta deltid med tillträde snarast.

Lön efter överenskommelse.

Är du nyfiken på att bli en del av vårt lilla team är du välkommen att kontakta

Ida Rydnemalm

Vi avböjer erbjudanden från rekryteringsföretag tack.

Arbetsgivare
Optiker Tillgren AB
Algatan 43
23121 TRELLEBORG
Hemsida: www.optikertillgren.se
Ansökan
Ansök senast 28 september (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Leg. optiker Östhammar

Arbetsgivare / Ort: Synskärpan Optik AB / Östhammar
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Optiker/Optometrist

Om jobbet


Synskärpan optik är en privat minikedja i Roslagen där vi tillsammans driver företaget framåt. Vi satsar på kundvård, personalvård. Synundersökningar bokas på den tid som behövs, kvalité och god service är absolut viktigast för oss. Vi åker regelbundet på utbildning och mässor. Vi hoppas att du vill bli en del av vårat gäng. Fördelaktiga arbetstider. Vi söker en till leg. optiker som vill vara en del av vårat gäng på Synskärpan Optik i Roslagen. Vi söker dig som månar om kunderna, söker bästa lösningen även om det innebär lite extra. Vi söker dig som kan fatta självständiga beslut men ändå inte vara rädd att be om hjälp. Vill du jobba med oss?


Synundersökningar, butiksarbete, planering, beställningar och allt annat kul som hör till. Vi söker dig som vill jobba i ett litet företag med högt i tak som bara har öppet vardagar, stänger 15.00 dag före röd dag och har stängt alla röda dagar. Arbetsplatsen är i vår senaste butik i Östhammar.

Arbetsgivare
Synskärpan Optik AB
Gammelbygatan
74234 Östhammar
Hemsida: www.synskarpan.se
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Optiker Synsam Laholm

Arbetsgivare / Ort: Synsam Group Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Är du en dedikerad Leg Optiker som brinner för ögonhälsa och vill utvecklas i ett innovativt bolag som tar ansvar med kunden i fokus? I rollen som Leg Optiker förstår du vikten av att lyssna in och förstå alla kundens behov för att se till att våra kunder får bästa tänkbara service inom ögonhälsa. Huvuduppgiften i din roll som Leg Optiker är att noggrant genomföra synundersökningar samt ordinera och rekommendera synhjälpmedel till våra kunder på högsta kliniska nivå. Hos Synsam är Leg Optikern i centrum och en nyckelfaktor för vår framgång. Du jobbar i team tillsammans med vår Store Manager, Style and Customer Advisors och inspirerar våra kunder till nöjda inköp.  Vi söker dig • Som värdesätter det personliga kundmötet för att skapa långsiktiga kundrelationer. • Är lyhörd för kundens behov och har en utpräglad kvalitetsmedvetenhet. • Har förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklara för kunden så att den förstår. • Är ansvarsfull, lösningsorienterad och jobbar på problem tills att de är lösta. • Har optikerlegitimation med eller utan DO/magisterexamen. Du erbjuds att jobba i ett kompetent team bestående av Store Manager och Style and Cusomer Advisors i ett marknadsledande företag. Synsam strävar ständigt efter att vara det mest innovativa företaget i branschen och har stora tillväxtambitioner inom ögonhälsa, torra ögon, Ortho-K, sport och myoptikontroll. Du har stora chanser till vidare karriär inom Synsam då vi ständigt satsar på att utbilda våra Leg Optiker i både klassrum och online. Rekryteringen sker löpande. Ansökningar tas emot elektroniskt. Klicka här för att söka rollen som Leg Optiker redan idag. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Synsam Group Sweden AB
Hemsida: http://www.synsam.se
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.