Optikerassistent

Optikerassistent

Optikerassistenten arbetar oftast i specialiserade optik-butiker och kan också kallas för säljare inom optik-branschen. Vanliga arbetsuppgifter är att utföra förundersökningar såsom tryckmätning och ögonbottenfotografering, fylla på i butiken, justera bågar och utföra viss enklare reparationer, svara i telefon och boka besökstider, visa glasögonbågar till kunder som varit hos en optiker och hantera kontaktlinser. 

Arbete på obekväma arbetstider är vanligt, som att arbeta varannan helg.

Utbildning

Optikerassistenter kan bli upplärda direkt på arbetsplatser av en legitimerad optiker eller av en mer erfaren optikerassistent, men det är mycket fördelaktigt att sedan innan ha utbildning och/eller erfarenhet inom vården i bagaget.

Men om du har gymnasiekompetens, kan du söka anställning som optikerassistent. 

Optikbranschen kan erbjuda anställda optikerassistenter fortbildning fördelad på flera utbildningstillfällen med hemarbetsuppgifter däremellan. Relevant utbildning kan även finnas inom yrkeshögskola.

Personliga egenskaper

Älskar du glasögonmode, har koll på trender och gillar att ha kontakt med människor och högt arbetstempo? I så fall kan yrket optikerassistent vara helt rätt yrke för dig.

Du som funderar på att jobba som optikerassistent ska helst även gilla att ta initiativ för att aktivt sälja. Du ska vara en utåtriktad person med ett positivt sätt.

Visa mer
Visa mindre

17 Lediga jobb som optikerassistent

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.