Naturinformatör
Har du intresse för och kunskap om natur och friluftsliv samt erfarenhet av att samordna aktiviteter? I så fall kan jobbet som naturinformatör vara rätt jobb för dig!
Arbetsuppgifter
Vanligtvis ingår det att planera och genomföra kommunikationsinsatser kopplade till länets skyddade natur. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för innehållet i länsstyrelsens olika digitala kanaler: hemsida, intranät och sociala medier; göra grafisk formgivning för annonser, planscher, utställningar och skyltar; anordna evenemang i naturreservat och nationalparker samt skriva ner och skicka ut pressmeddelanden. Naturinformatörer samarbetar med länsstyrelsens biologer och med andra interna och externa aktörer.
Utbildning
Gymnasiekompetens brukar ställas som "minimikravet". Eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet inom kommunikationsområdet är meriterande.
Övriga kvalifikationer
Goda kunskaper i Office-paketet och Adobe indesign krävs. Vidare krävs det erfarenhet av att arbeta med webb.
Allmänt gäller det att ha goda kunskaper och tidigare erfarenhet inom kommunikation och media.
Ofta krävs det att man innehar körkort (i första hand B, för personbil).
Arbetsplatser
Naturinformatörer anställs vanligtvis på naturvårdsenheten inom länsstyrelsen, där de arbetar med uppgifter i anslutning till naturreservatsbildning, skötsel av skyddade områden och med allmän naturvård.
Om länssstyrelsen
Länsstyrelsens huvudsakliga uppgift är att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs. Länsstyrelsen är en myndighet som samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet.
Egenskaper som krävs
En kreativ, flexibel och självgående person, som har en god språklig förmåga och samarbetsförmåga och som är van att arbeta med webben; har "blick för bild och text" och kan ta fram korta kärnfulla texter för sociala medier, pressmeddelanden och webb; förmåga att anpassa budskapet till mottagaren.
Anställningsvillkor
Det är inte ovanligt att få anställning endast på deltid och under en begränsad tidsperiod.
Länktips