Naturinformatör

Naturinformatör

Har du intresse för och kunskap om natur och friluftsliv samt erfarenhet av att samordna aktiviteter? I så fall kan jobbet som naturinformatör vara rätt jobb för dig!

Vanligtvis ingår det att planera och genomföra kommunikationsinsatser kopplade till länets skyddade natur. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för innehållet i länsstyrelsens olika digitala kanaler som hemsida, intranät och sociala medier, göra grafisk formgivning för annonser, planscher, utställningar och skyltar, anordna evenemang i naturreservat och nationalparker samt skriva ner och skicka ut pressmeddelanden.

Naturinformatörer samarbetar med länsstyrelsens biologer och med andra interna och externa aktörer.

Utbildning

Gymnasiekompetens brukar ställas som "minimikravet". Eftergymnasial utbildning eller erfarenhet inom kommunikationsområdet är meriterande.

Goda kunskaper i Office-paketet samt Adobe InDesign krävs. Vidare krävs det erfarenhet av att arbeta med webb.

Allmänt gäller det att ha goda kunskaper och tidigare erfarenhet inom kommunikation och media.

Ofta krävs det att man innehar körkort och då i första hand B, för personbil.

Personliga egenskaper

En kreativ, flexibel och självgående person, som har en god språklig förmåga och samarbetsförmåga och som är van att arbeta med webben, har "blick för bild och text" och kan ta fram korta kärnfulla texter för sociala medier, pressmeddelanden och webb samt har förmåga att anpassa budskapet till mottagaren.

Det är inte ovanligt att få anställning endast på deltid och under en begränsad tidsperiod.

Arbetsplats

Naturinformatörer anställs vanligtvis på naturvårdsenheten inom länsstyrelsen, där de arbetar med uppgifter i anslutning till naturreservatsbildning, skötsel av skyddade områden och med allmän naturvård.
 

Övrigt

Länsstyrelsens huvudsakliga uppgift är att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs. Länsstyrelsen är en myndighet som samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  195 Lediga jobb som naturinformatör

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.