På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Naturinformatör

Naturinformatör

Har du intresse för och kunskap om natur och friluftsliv samt erfarenhet av att samordna aktiviteter? I så fall kan jobbet som naturinformatör vara rätt jobb för dig!

Arbetsuppgifter

Vanligtvis ingår det att planera och genomföra kommunikationsinsatser kopplade till länets skyddade natur. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för innehållet i länsstyrelsens olika digitala kanaler: hemsida, intranät och sociala medier; göra grafisk formgivning för annonser, planscher, utställningar och skyltar; anordna evenemang i naturreservat och nationalparker samt skriva ner och skicka ut pressmeddelanden. Naturinformatörer samarbetar med länsstyrelsens biologer och med andra interna och externa aktörer.

Utbildning

Gymnasiekompetens brukar ställas som "minimikravet". Eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet inom kommunikationsområdet är meriterande.

Övriga kvalifikationer

Goda kunskaper i Office-paketet och Adobe indesign krävs. Vidare krävs det erfarenhet av att arbeta med webb.
Allmänt gäller det att ha goda kunskaper och tidigare erfarenhet inom kommunikation och media.
Ofta krävs det att man innehar körkort (i första hand B, för personbil).

Arbetsplatser
Naturinformatörer anställs vanligtvis på naturvårdsenheten inom länsstyrelsen, där de arbetar med uppgifter i anslutning till naturreservatsbildning, skötsel av skyddade områden och med allmän naturvård.

Om länssstyrelsen
Länsstyrelsens huvudsakliga uppgift är att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs. Länsstyrelsen är en myndighet som samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet.

Egenskaper som krävs

En kreativ, flexibel och självgående person, som har en god språklig förmåga och samarbetsförmåga och som är van att arbeta med webben; har "blick för bild och text" och kan ta fram korta kärnfulla texter för sociala medier, pressmeddelanden och webb; förmåga att anpassa budskapet till mottagaren. 

Anställningsvillkor
Det är inte ovanligt att få anställning endast på deltid och under en begränsad tidsperiod.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.