På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hundspannsguide

Hundspannsguide

Hundspannsguider gör det möjligt att för de som vill uppleva de exklusiva vildmarksäventyr som innefattar isoleringen och det stora beroendet av väder och vind, vilket är på en och samma gång både det som lockar turister och ska på ett proffssätt hanteras av guider.

Det är få möten med andra människor som man kan förvänta sig när man är på en hundspannstur, man kan kanske möta en naturbevakare, en stugvärd eller renskötande samer.

Hundspannsturer behöver ständigt anpassas till rådande villkor som väderförhållanden och kundernas "friluftsvana". Kortare hundspannsturer kan vara mycket mer lämpliga för nybörjare att börja med.

Hundspannsguider har många olika arbetsuppgifter, de ger råd kring klädsel, packning, hitta bra lägerplatser med friskt rinnande vatten till hundarna, håller kontinuerlig kontakt med renskötarna eftersom ett hundspann på fel ställe vid fel tidpunkt kan få allvarliga konsekvenser för renskötseln. Ibland behöver man pulsa fram flera kilometer på snöskor för att göra spår till hundarna och sedan traska tillbaka i samma spår för att hämta hundar och spann.

Det är mycket viktigt att tänka på allt säkerhetsarbete, som måste utgöra grunden i varje utflykt.

Viktiga delar i hundspannsarrangemanget är bland annat satellittelefon, bra utrustning, koll på väderrapporter, förebyggande dialog med fjällräddningen och en gedigen utbildning i vildmarkssjukvård.

Utbildning

Rekommenderad grundutbildning är gymnasieskolans Naturbruksprogrammets inriktning Djur alternativt motsvarande utbildning på Komvux. Relevanta påbyggnadsutbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Hundspannsguide är ett yrke för den som gillar hundar, friluftsliv, att vintercampa, vistas i vildmarken och är utåtriktad, flexibel samt en ansvarstagande person med stort säkerhetstänk.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Äventyrsguide i Tänndalen

Arbetsgivare / Ort: Grönklittsgruppen AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 september (2 månader 19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vildmarksguide

Om jobbet
Tänndalen är en av Sveriges större skidanläggningar och ingår som en del i Skandinaviens största skidområde Funäsfjällen. Tänndalens skidområde består av 12 liftar och 53 nedfarter. På området finns ett flertal restauranger, caféer, värmestugor, skiduthyrning med sportbutik samt livsmedelsbutik. Hamrafjällets Lift även kallat Tänndalen ingår i Grönklittsgruppen som är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag som omfattar anläggningar inom camping, temaparker och skidanläggningar. Tänndalens skidanläggning söker nu äventyrsguide till vintern 2021/22   Vi söker dig som vill leda våra gäster ut på turer och äventyr som de sent ska glömma. Du jobbar med Tänndalens Guidebyrå, här hyr våra gäster skidor, köper kläder i butiken, bokar skidskola och även turer och äventyr. Tänndalen är en del av Funäsfjällen, Skandinaviens störts skidområde och med 60 toppar över 1000möh. Jobbet innefattar allt ifrån guidning både utför och på längden med skidor eller snöskor under fötterna. Tidigare erfarenhet inom guidning är meriterande, stegutbildning och lavinutbildning är ett krav och b-körkort och skoterkort krävs.   Rekrytering sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.   Som Äventyrsguide i Tänndalen bör du kunna tänka dig att kombinera din tjänst med en annan tjänst på anläggningen.   Krav: Körkort: * B (Personbil)
Arbetsgivare
Grönklittsgruppen AB (Publ)
Hemsida: http://gronklittsgruppen.se
Ansökan
Ansök senast 5 september (2 månader 19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Båtförare och sjöinstruktör

Arbetsgivare / Ort: Karisma Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (3 månader 13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Alleman sysslar vi främst med båtutbildning under Sjösportskolans flagg. Vi kör även sjötaxi och båtcharter samt utför transport- och assistansuppdrag. Vi är återförsäljare och importör av marina produkter och växer så det knakar. Därför söker vi fler stjärnor. Om du är villig att hugga i där det behövs och vill vara med när vi snabbt växer, svara på denna annons. Vi erbjuder en heltidstjänst med snabbt tillträde. Läs mer på www.sjosportskolan.se (http://www.sjosportskolan.se) Junior Båtförare och sjöinstruktör Vi söker dig som är intresserad av och brinner för båtar och sjösäkerhet. Du kanske har egen erfarenhet av att ha växt upp med båtar och skärgården eller så har haft egen motorbåt/ segelbåt under längre tid. Vi ser positivt på ett förflutet inom sport, med en roll som aktiv, idrottsledare eller tränare. Om du även har behörighet eller certifikat såsom Förarintyg eller Fartygsbefälsexamen klass VIII är det ett plus i kanten. Det viktigaste är att du är rätt person som är aktiv, serviceinriktad och har lätt att lära dig nya saker och även kan lära andra på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Arbetet är omväxlande och kan innefatta allt från köra turister på sightseeingturer genom skärgården, stå på mässor, bogsera båtar genom skärgården m.m., men framförallt kommer du självständigt hålla kurser mot exempelvis Förar- och Kustskepparintyg. Kanske måste båten också underhållas och städas när dagen är slut, det gör du då också. Beroende på dina förkunskaper får du lära dig från grunden under ledning av erfaren personal och utvecklas steg för steg mot mer avancerade och självständiga arbetsuppgifter. Arbetet är utvecklande och värdefulla kunskaper och erfarenheter byggs upp. Vi utgår främst från Stocksund men arbete i hela Storstockholm förekommer. Dina kollegor blir ett ungt härligt team som strävar efter att vara Sveriges modernaste och smartaste företag inom båtbranschen. Du behöver goda språkkunskaper i både engelska och svenska. Körkort är nödvändigt då kommunala kommunikationer är begränsade. Arbetstiderna är varierande och kommer även innefatta kvällar/helger. Ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med Karisma Rekrytering AB. Kontaktperson på Karisma är Kurt Ståhl som du når på telefon 0739-465 805. Vi kommer att göra intervjuer fortlöpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Ansökan gör du enkelt direkt på hemsidan (http://www.karism/) www.karisma.se (http://www.karisma.se) dock senast 15 maj.
Arbetsgivare
Karisma Rekrytering AB
Ansökan
Ansök senast 30 september (3 månader 13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.