På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hundspannsguide

Hundspannsguide

Hundspannsguider gör det möjligt att för de som vill uppleva de exklusiva vildmarksäventyr som innefattar isoleringen och det stora beroendet av väder och vind, vilket är på en och samma gång både det som lockar turister och ska på ett proffssätt hanteras av guider.

Det är få möten med andra människor som man kan förvänta sig när man är på en hundspannstur, man kan kanske möta en naturbevakare, en stugvärd eller renskötande samer.

Hundspannsturer behöver ständigt anpassas till rådande villkor som väderförhållanden och kundernas "friluftsvana". Kortare hundspannsturer kan vara mycket mer lämpliga för nybörjare att börja med.

Hundspannsguider har många olika arbetsuppgifter, de ger råd kring klädsel, packning, hitta bra lägerplatser med friskt rinnande vatten till hundarna, håller kontinuerlig kontakt med renskötarna eftersom ett hundspann på fel ställe vid fel tidpunkt kan få allvarliga konsekvenser för renskötseln. Ibland behöver man pulsa fram flera kilometer på snöskor för att göra spår till hundarna och sedan traska tillbaka i samma spår för att hämta hundar och spann.

Det är mycket viktigt att tänka på allt säkerhetsarbete, som måste utgöra grunden i varje utflykt.

Viktiga delar i hundspannsarrangemanget är bland annat satellittelefon, bra utrustning, koll på väderrapporter, förebyggande dialog med fjällräddningen och en gedigen utbildning i vildmarkssjukvård.

Utbildning

Rekommenderad grundutbildning är gymnasieskolans Naturbruksprogrammets inriktning Djur alternativt motsvarande utbildning på Komvux. Relevanta påbyggnadsutbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Hundspannsguide är ett yrke för den som gillar hundar, friluftsliv, att vintercampa, vistas i vildmarken och är utåtriktad, flexibel samt en ansvarstagande person med stort säkerhetstänk.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Vildmarksguide

Arbetsgivare / Ort: Kiruna Guidetur AB / Kiruna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Ta chansen att jobba bland färgsprakande norrsken, gnistrande vinterdagar och sträng kyla i Sveriges nordligaste stad!

Som guide på Kiruna guidetur kommer du få jobba med gäster från hela världen som är här på sin drömsemester.

Vårt fokus är att erbjuda små grupper en personlig service och en genuin upplevelse av Kiruna och lappland.

Vi erbjuder en stor mängd olika turer ute i naturen runt Kiruna som exempelvis skoter, Skidor, snöskor, isfiske och självklart en jakt efter norrsken som är höjdpunkten och drömmen för många av våra gäster.

Vem söker vi?

Våra guider är de som spenderar mest tid med våra gäster och ser till att de har rätt utrustning inför våra turer. Här lägger vi stor vikt på social kompetens och säkerhetstänk. Som guide är du ansvarig för att förbereda turen, se till att ha rätt saker med dig och vara ute i god tid för dina arbetsuppgifter.

Vi söker engagerade personer med ett stort intresse av Natur och friluftsliv och som vill dela med sig av sina erfarenheter till våra gäster.

Jobbet som guide är väldigt varierande där väder och förutsättningar ändras från dag till dag, vi letar därför efter personer som klarar stress och snabba förändringar.

Dessa egenskaper ser vi som viktigast:

● Högt säkerhetstänk

● Noggrann

● Ansvarstagande

● Social kompetens/Serviceminded

Kiruna Guidetur AB

Kiruna Guidetur är ett av de största guideföretagen i Kiruna och har funnits i över 25år.

Sedan starten har vårt fokus varit små grupper och en personlig upplevelse.

Vi samarbetar med många lokala aktörer och resebyråer från hela världen och planerar gästernas resa från flyg, till hotell och turer.

Företaget är under konstant utveckling och vi välkomnar olika synsätt och nya idéer.

Som anställd hos oss får du möjlighet att utvecklas i din arbetsroll och prova olika arbetsområden tillsammans med kollegor från världen över.

Att trivas och ha roligt på jobbet är viktigt för oss, därför uppmuntrar vi till initiativ för personalaktiviteter och anordnar ett gäng sådana under säsongen.

Boende kan vara svårt att hitta i Kiruna och vi erbjuder därför våra anställda att hyra ett rum i ett personalboende med delat kök och toalett.

Anställningsperiod 1 December - 28 Februari med chans till förlängning

Våra krav:

● B-körkort

● God Engelska i tal

● Skoterförarbevis (ska innehas vid start)

● Första hjälpen utbildning (vid tillträde)

Meriterande

● Tidigare erfarenhet av jobb inom turismbranschen

● Guideutbildning

● Ytterligare språkkunskaper

● Fotografering

Meddela oss i din ansökan vilken tjänst du söker, om du inte har en första hjälpen utbildning, skoterförarbevis samt om du ej har tillgång till boende. Så ser vi vad vi kan lösa tillsammans. Meddela oss om du vill jobba mindre än heltid.

Det som är viktigast för oss är rätt inställning och social kompetens, så om du tror att du är den vi söker, tveka inte att kontakta oss på mail [email protected] eller telefon 0980 81110.

Kolla gärna in vår hemsida för mer info: https://www.kirunaguidetur.com/

Arbetsgivare
Kiruna Guidetur AB
Vänortsgatan 8
98132 Kiruna
Hemsida: https://www.kirunaguidetur.com
Ansökan
Ansök senast 29 september (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Båtförare och sjöinstruktör

Arbetsgivare / Ort: Karisma Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Alleman sysslar vi främst med båtutbildning under Sjösportskolans flagg. Vi kör även sjötaxi och båtcharter samt utför transport- och assistansuppdrag. Vi är återförsäljare och importör av marina produkter och växer så det knakar. Därför söker vi fler stjärnor. Om du är villig att hugga i där det behövs och vill vara med när vi snabbt växer, svara på denna annons. Vi erbjuder en heltidstjänst med snabbt tillträde. Läs mer på www.sjosportskolan.se (http://www.sjosportskolan.se) Junior Båtförare och sjöinstruktör Vi söker dig som är intresserad av och brinner för båtar och sjösäkerhet. Du kanske har egen erfarenhet av att ha växt upp med båtar och skärgården eller så har haft egen motorbåt/ segelbåt under längre tid. Vi ser positivt på ett förflutet inom sport, med en roll som aktiv, idrottsledare eller tränare. Om du även har behörighet eller certifikat såsom Förarintyg eller Fartygsbefälsexamen klass VIII är det ett plus i kanten. Det viktigaste är att du är rätt person som är aktiv, serviceinriktad och har lätt att lära dig nya saker och även kan lära andra på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Arbetet är omväxlande och kan innefatta allt från köra turister på sightseeingturer genom skärgården, stå på mässor, bogsera båtar genom skärgården m.m., men framförallt kommer du självständigt hålla kurser mot exempelvis Förar- och Kustskepparintyg. Kanske måste båten också underhållas och städas när dagen är slut, det gör du då också. Beroende på dina förkunskaper får du lära dig från grunden under ledning av erfaren personal och utvecklas steg för steg mot mer avancerade och självständiga arbetsuppgifter. Arbetet är utvecklande och värdefulla kunskaper och erfarenheter byggs upp. Vi utgår främst från Stocksund men arbete i hela Storstockholm förekommer. Dina kollegor blir ett ungt härligt team som strävar efter att vara Sveriges modernaste och smartaste företag inom båtbranschen. Du behöver goda språkkunskaper i både engelska och svenska. Körkort är nödvändigt då kommunala kommunikationer är begränsade. Arbetstiderna är varierande och kommer även innefatta kvällar/helger. Ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med Karisma Rekrytering AB. Kontaktperson på Karisma är Kurt Ståhl som du når på telefon 0739-465 805. Vi kommer att göra intervjuer fortlöpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Ansökan gör du enkelt direkt på hemsidan (http://www.karism/) www.karisma.se (http://www.karisma.se) dock senast 15 maj.
Arbetsgivare
Karisma Rekrytering AB
Ansökan
Ansök senast 30 september (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.