På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Äventyrare Spela filmen

Äventyrare

Att arbeta som äventyrare bygger på att leva sin dröm.
Om du vill jobba som äventyrare krävs långa pass av hård träning, utbildning och inte minst - mod och en stark vilja att följa dina drivkrafter fullt ut.

Många äventyrare drivs av att testa sina gränser, framförallt fysiskt, och göra det utomhus. Devisen - "ingenting är omöjligt" passar bra in som beskrivning i sammanhanget.

Vill du jobba som äventyrare finns det olika sätt. Att jobba som till exempel guide vid extrem utförsåkning, som glaciärinstruktör eller rese- eller expeditionsledare till bergsklättringsområden är några förslag på vad du arbeta inom som äventyrare. Listan kan göras lång på olika äventyrliga resmål/aktiviteter som du kan guida människor till!

Att få garanterad månadsinkomst kan man som äventyrare i princip inte. Man söker sponsorer och föreläser, jobbar med annat och sparar pengar för att genomföra sina äventyrliga projekt. Sedan kan man skriva artiklar, böcker och annat (krönikor eller blogg) om sina äventyr och kanske kan man tjäna pengar på det. Men om man vill få månadslön, är inte äventyrare något yrke som passar. Som äventyrare chansar man med mycket, bIand annat med sin inkomst.

Att tänka på

  • Många tror att livet som äventyrare är ett enda stort och roligt äventyr, att man snabbt och lätt blir en kändis, vars expeditioner flitigt följs av - av alla medier men i verkligheten handlar det ofta väldigt mycket om förberedelser inför expeditionerna. Att försöka locka till sig sponsorer är en stor del av vardagen för så gott som för alla äventyrare. Väl ute på äventyr krävs det att man besitter en stor psykisk styrka och det kan periodvis kännas mycket ensamt.
  • Äventyrare brukar vara efterfrågade som föreläsare, så det är bra om man kan/vill tala inför public och helst även kunna vara rätt så underhållande och helst ska man även ha en viss förmåga att "trollbinda" åhörare.

Utbildning

Det finns många sätt att utbilda sig inför ett äventyrligt liv. Som gymnasieutbildning finns det inget rätt eller fel, detta är mer en livsstil. Men det finns till exempel kurser inom äventyr och friluftsliv på bland annat folkhögskolor som ger bra kunskaper.

Länktips

9 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.