Äventyrare
Spela filmen

Äventyrare

Många äventyrare drivs av att testa sina gränser, framförallt fysiskt, och göra det utomhus. Devisen ingenting är omöjligt passar bra in som beskrivning i sammanhanget.

Vill du jobba som äventyrare finns det olika sätt. Att jobba som till exempel guide vid extrem utförsåkning, som glaciärinstruktör eller rese- eller expeditionsledare till bergsklättringsområden är några förslag på vad du arbeta inom som äventyrare. Listan kan göras lång på olika äventyrliga resmål och aktiviteter som du kan guida människor till!

Att få garanterad månadsinkomst som äventyrare är i princip inte möjligt. Man söker sponsorer och föreläser, jobbar med annat och sparar pengar för att genomföra sina äventyrliga projekt. Man kan skriva artiklar, böcker, krönikor eller ha en blogg om sina äventyr för att dryga ut inkomsten. Som äventyrare tar man många risker och chanser.

Utbildning

Det finns många sätt att utbilda sig inför ett äventyrligt liv.

En bra grundutbildning finns Hotell- och turismprogrammet, inriktning Turism och resor. De flesta äventyrsutbildningar bedrivs av privata gymnasieskolor.

Det kan finnas kurser inom äventyr och friluftsliv på bland annat folkhögskolor som ger bra kunskaper.

Personliga egenskaper

Att arbeta som äventyrare bygger på att leva sin dröm.

Om du vill jobba som äventyrare krävs långa pass av hård träning, utbildning och inte minst - mod och en stark vilja att följa dina drivkrafter fullt ut.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  36 Lediga jobb som Äventyrare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.