På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Äventyrsguide

Äventyrsguide

Gillar du att klättra, åka skidor, cykla, paddla och vill jobba med äventyrs- och upplevelseturism? I så fall kan yrket äventyrsguide vara ett yrket för dig!

Yrket äventyrsguide är ett yrke inom område Turism, rekreation och service och passar dig som gillar spänning och vill jobba med upplevelser i fjällen, i skogen och på vatten.

Äventyrsguiden kan arbeta med diverse olika saker, man kan arbeta som skidlärare på en skidanläggning i Lappland eller på ett äventyrsföretag.

Gillar man fysisk aktivitet och att vara ute i alla väder, är det ett roligt och omväxlande jobb som kan passa perfekt, då man får hålla i aktiviteter och vara ute hela dagarna. Som äventyrsguide får man vara med och ge ett fint och äventyrligt semesterminne till turister.

Utbildning

Det finns många sätt att utbilda sig inför ett äventyrligt liv.

En bra grundutbildning finns Hotell- och turismprogrammet, inriktning Turism och resor. De flesta äventyrsutbildningar bedrivs av privata gymnasieskolor.

Det kan finnas kurser inom äventyr och friluftsliv på bland annat folkhögskolor som ger bra kunskaper.

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen behöver man ha varierande praktiska färdigheter inom natur- och äventyrsturism för att med framtång leda bland annat toppturer, skidåkning, forsränning, kajak, kanadensare och klättring. Man måste dessutom ha omfattande kunskaper inom service, värdskap och entreprenörskap.

Man måste vara en flexibel och stresstålig person, som gillar att ta hand om besökare, som har ett högt säkerhetstänk och som klarar arbetstoppar och kan hålla många bollar i luften. Man måste också vara pedagogisk, tålmodig och trivas i ledarrollen och gärna även kunna bjuda på sig själv för att få en god stämning i gruppen. 

Arbetsplats

Som utbildad äventyrsguide har man möjlighet att arbeta som forsränningsguide, skidlärare/skidinstruktör, kajakinstruktör, aktivitetsguide, naturguide och skoterguide.

Visa mer
Visa mindre

13 Lediga jobb

Vildmarksguide

Arbetsgivare / Ort: Kiruna Guidetur AB / Kiruna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Ta chansen att jobba bland färgsprakande norrsken, gnistrande vinterdagar och sträng kyla i Sveriges nordligaste stad!

Som guide på Kiruna guidetur kommer du få jobba med gäster från hela världen som är här på sin drömsemester.

Vårt fokus är att erbjuda små grupper en personlig service och en genuin upplevelse av Kiruna och lappland.

Vi erbjuder en stor mängd olika turer ute i naturen runt Kiruna som exempelvis skoter, Skidor, snöskor, isfiske och självklart en jakt efter norrsken som är höjdpunkten och drömmen för många av våra gäster.

Vem söker vi?

Våra guider är de som spenderar mest tid med våra gäster och ser till att de har rätt utrustning inför våra turer. Här lägger vi stor vikt på social kompetens och säkerhetstänk. Som guide är du ansvarig för att förbereda turen, se till att ha rätt saker med dig och vara ute i god tid för dina arbetsuppgifter.

Vi söker engagerade personer med ett stort intresse av Natur och friluftsliv och som vill dela med sig av sina erfarenheter till våra gäster.

Jobbet som guide är väldigt varierande där väder och förutsättningar ändras från dag till dag, vi letar därför efter personer som klarar stress och snabba förändringar.

Dessa egenskaper ser vi som viktigast:

● Högt säkerhetstänk

● Noggrann

● Ansvarstagande

● Social kompetens/Serviceminded

Kiruna Guidetur AB

Kiruna Guidetur är ett av de största guideföretagen i Kiruna och har funnits i över 25år.

Sedan starten har vårt fokus varit små grupper och en personlig upplevelse.

Vi samarbetar med många lokala aktörer och resebyråer från hela världen och planerar gästernas resa från flyg, till hotell och turer.

Företaget är under konstant utveckling och vi välkomnar olika synsätt och nya idéer.

Som anställd hos oss får du möjlighet att utvecklas i din arbetsroll och prova olika arbetsområden tillsammans med kollegor från världen över.

Att trivas och ha roligt på jobbet är viktigt för oss, därför uppmuntrar vi till initiativ för personalaktiviteter och anordnar ett gäng sådana under säsongen.

Boende kan vara svårt att hitta i Kiruna och vi erbjuder därför våra anställda att hyra ett rum i ett personalboende med delat kök och toalett.

Anställningsperiod 1 December - 28 Februari med chans till förlängning

Våra krav:

● B-körkort

● God Engelska i tal

● Skoterförarbevis (ska innehas vid start)

● Första hjälpen utbildning (vid tillträde)

Meriterande

● Tidigare erfarenhet av jobb inom turismbranschen

● Guideutbildning

● Ytterligare språkkunskaper

● Fotografering

Meddela oss i din ansökan vilken tjänst du söker, om du inte har en första hjälpen utbildning, skoterförarbevis samt om du ej har tillgång till boende. Så ser vi vad vi kan lösa tillsammans. Meddela oss om du vill jobba mindre än heltid.

Det som är viktigast för oss är rätt inställning och social kompetens, så om du tror att du är den vi söker, tveka inte att kontakta oss på mail [email protected] eller telefon 0980 81110.

Kolla gärna in vår hemsida för mer info: https://www.kirunaguidetur.com/

Arbetsgivare
Kiruna Guidetur AB
Vänortsgatan 8
98132 Kiruna
Hemsida: https://www.kirunaguidetur.com
Ansökan
Ansök senast 29 september (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Båtförare och sjöinstruktör

Arbetsgivare / Ort: Karisma Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Alleman sysslar vi främst med båtutbildning under Sjösportskolans flagg. Vi kör även sjötaxi och båtcharter samt utför transport- och assistansuppdrag. Vi är återförsäljare och importör av marina produkter och växer så det knakar. Därför söker vi fler stjärnor. Om du är villig att hugga i där det behövs och vill vara med när vi snabbt växer, svara på denna annons. Vi erbjuder en heltidstjänst med snabbt tillträde. Läs mer på www.sjosportskolan.se (http://www.sjosportskolan.se) Junior Båtförare och sjöinstruktör Vi söker dig som är intresserad av och brinner för båtar och sjösäkerhet. Du kanske har egen erfarenhet av att ha växt upp med båtar och skärgården eller så har haft egen motorbåt/ segelbåt under längre tid. Vi ser positivt på ett förflutet inom sport, med en roll som aktiv, idrottsledare eller tränare. Om du även har behörighet eller certifikat såsom Förarintyg eller Fartygsbefälsexamen klass VIII är det ett plus i kanten. Det viktigaste är att du är rätt person som är aktiv, serviceinriktad och har lätt att lära dig nya saker och även kan lära andra på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Arbetet är omväxlande och kan innefatta allt från köra turister på sightseeingturer genom skärgården, stå på mässor, bogsera båtar genom skärgården m.m., men framförallt kommer du självständigt hålla kurser mot exempelvis Förar- och Kustskepparintyg. Kanske måste båten också underhållas och städas när dagen är slut, det gör du då också. Beroende på dina förkunskaper får du lära dig från grunden under ledning av erfaren personal och utvecklas steg för steg mot mer avancerade och självständiga arbetsuppgifter. Arbetet är utvecklande och värdefulla kunskaper och erfarenheter byggs upp. Vi utgår främst från Stocksund men arbete i hela Storstockholm förekommer. Dina kollegor blir ett ungt härligt team som strävar efter att vara Sveriges modernaste och smartaste företag inom båtbranschen. Du behöver goda språkkunskaper i både engelska och svenska. Körkort är nödvändigt då kommunala kommunikationer är begränsade. Arbetstiderna är varierande och kommer även innefatta kvällar/helger. Ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med Karisma Rekrytering AB. Kontaktperson på Karisma är Kurt Ståhl som du når på telefon 0739-465 805. Vi kommer att göra intervjuer fortlöpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Ansökan gör du enkelt direkt på hemsidan (http://www.karism/) www.karisma.se (http://www.karisma.se) dock senast 15 maj.
Arbetsgivare
Karisma Rekrytering AB
Ansökan
Ansök senast 30 september (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Nature Guides

Arbetsgivare / Ort: Tromsø Ice Domes AS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 oktober (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Naturguidning
  • Samisk kultur

Språk
Krav
  • Engelska

Om jobbet
Nature guides/hosts to Tromsø Ice Domes Tromsø Ice Domes As, Øverbygd (Norway) We are currently looking for nature guides/hosts to join our team in Northern Norway for the upcoming winter season of Dec 1, 2021 -- Mar 31, 2022. As a nature guide/host you will have several different tasks. You will... ... take guests out snowshoeing to talk about the wildlife that you see and teach them how to make a fire in the snow. ... do northern light tours in our camp where you talk about northern lights and show them how to take good northern light pictures. ... be guiding groups of tourists inside our ice hotel where you tell them stories about the art on the walls (Sami culture, Viking age, trolls etc.) Maintenance work in the ice hotel is part of your daily routine as well as being a host for the guests, help serving meals and clean our facilities. As a person, you should be flexible and social, able to talk to bigger groups. All guided tours are in English and if you know another language it will probably be very useful since we have guests from all over the world. Knowledge in following subjects is a plus: nature, Viking history, outdoor life, Scandinavian- and Sami culture. Our working environment is always below freezing, so people who do not like the cold might want to think twice before applying. You will be guaranteed a full-time employment where some weeks you work more and some less. We offer the possibility to rent a room. Having a car of your own is recommended since the location of the ice hotel is 1,5 hours away from Tromso which is the biggest nearest city. For more info contact me, Eelke Emilia Christinesdotter on email: [email protected] or check in our website: tromsoicedomes.com All applications must be in English. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings/bemanningsföretag.
Arbetsgivare
Tromsø Ice Domes AS
Tel: +4741352467
Ansökan
Ansök senast 1 oktober (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Nature Guides

Arbetsgivare / Ort: Tromsø Ice Domes AS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 oktober (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Samisk kultur
  • Naturguidning

Språk
Krav
  • Engelska

Om jobbet
Snowmobiling guides to Tromso Ice Domes Tromsø Ice Domes As, Øverbygd (Norway) We are currently looking for snowmobile guides to join our team in northern Norway for the upcoming winter season of Dec 1, 2021 -- Mar 31, 2022. As a snowmobile guide your job will be to welcome guests from the bus, get them dressed for the cold, explain how to drive a snowmobile and take them out driving in the beautiful nature around Tamokdalen. Easier fixing of the snowmobiles, cleaning and maintenance work in the ice hotel is also part of your daily routine. Snowmobile experience is a necessity and already having a snowmobile license a big plus. As a person, you should be flexible and social, able to talk to bigger groups. All guided tours are in English and if you know another language it will probably be very useful since we have guests from all over the world. Knowledge in following subjects is a plus: nature, viking history, outdoor life, Scandinavian- and Sami culture. Our working environment is always below freezing, so people who do not like the cold might want to think twice before applying. You will be guaranteed a full time employment where some weeks you work more and some less. We offer the possibility to rent a room. Having a car of your own is recommended since the location of the ice hotel is 1,5 hours away from Tromso which is the biggest nearest city. For more info contact me, Eelke Emilia Christinesdotter on email: [email protected] or check in our website: tromsoicedomes.com All applications must be in English. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings/bemanningsföretag.
Arbetsgivare
Tromsø Ice Domes AS
Tel: +4741352467
Ansökan
Ansök senast 1 oktober (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

hästguide

Arbetsgivare / Ort: Ofelas Islandshästar och Guideservice / Kiruna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Guide

Om jobbet

Beskrivning av arbetsuppgifter: Arbetet består av att arbeta i turismföretag som i huvudsak arbetar med häst- och skoterturism. Uppgifter är att arbeta med gäster, hästar, stallskötsel, förberedelse för turer, andra uppgifter på gården, ev administration.

Beskrivning av kvalifikationer: Du ska vara social, flexibel, ansvarstagande, ha intresse för människor, ha god häst- och ridkunskap samt vara villig att lära dig nya saker och göra olika saker. Gärna ha en turismutbildning i ryggen eller erfarenhet att jobba med hästar och människor tillsammans eller inom turism. Erfarenhet att vistas i naturen, ha god kännedom om natur, samisk kultur, djur samt kunskap inom administration/marknadsföring är meriterande. Förarbevis för snöskoter är också meriterande.

Körkort och god engelska är krav.

Boende går att ordna. Lön enl överenskommelse.

Tid: Nov 21-mars 22 med möjlighet till förlängning

Arbetsgivare
Ofelas Islandshästar och Guideservice
Puoltsa 1057
98199 Kiruna
Hemsida: www.ofelas.se
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.