På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Säkerhetsstrateg

Säkerhetsstrateg

Som säkerhetsstrateg förväntas man samordna och utveckla orgnisationens eller företagets arbete mot hot och våld.
I arbetsuppgifterna ingår ofta även administrativa uppgifter och arbete med att handha budget, utbildning av chefer, ansvara för olika sortens anmälan, uppdatera och arkivera utbildningar i olika läroplattformer, samt sammanställa statistik över hot- o våldshändelser.

Du kan behöva samordna företagets eller organisationens utbildningar för personal om hur de ska agera i hot- och våldsituationer, följa upp och beställa sådana utbildningar och handha budget kring dessa utbildningar.

Du skall även medverka vid utbildningar i säkerhetsledningssystemet och ansvara för säkerhetshandboken. Du förväntas utveckla utbildningsmetoder och utbildningsmaterial, ansvara för företagets eller organisationens riktlinjer och handlingsplaner avseende hot o våld i arbetsmiljön. Lagbevakning inom området ingår i jobbet. Även i övrigt måste man som säkerhetsstrateg medverka i projekt och andra säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter.

Personliga egenskaper som gör att man kan lyckas med och trivas i yrkesrollen som säkerhetsstrteg är: förmåga och vilja till att lära nytt, möjlighet till att hålla många bollar i luften samtidigt, förmåga till struktur och ordning o reda samt att man är pedagogisk och kan behålla lugnet även i mycket stressiga situationer.

Exempel på en arbetsplats för en säkerhetsstrateg är olika myndigheter, t.ex Försäkringskassan. En säkerhetsstrateg kan också vara anställd på Säkerhet, katastrof-och beredskapsenheten inom Landsting.

Visste du att...?
År 2006 fanns det i Sverige ca 18 000 övervakningskameror (som fick tillstånd att sättas upp) och år 2017 har den siffran växt till 33 000 stycken. Det är en ökning i antal övervakningskameror på närmare 80% men ökat antal övervakningskameror har tyvärr liten effekt vad det gäller att förhindra eller minska brottslighet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.