På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utvecklingschef

Utvecklingschef

Utvecklingschefernas viktigaste uppgifter, förutom att "ta hand om" personalen, är att stödja diverse utvecklingssatsningar, som företag, organisationer och myndigheter gör, bland annat kan det handla om satsningar inom digitala kanaler.

Några viktiga begrepp som utvecklingscheferna har att förhålla sig till och handskas med är högpresterande och tvärfunktionella team, agil utveckling, ökad digital förändringstakt, smarta lösningar i .Net, mobila tjänster, verksamhetsnära utveckling och devops.

Utvecklingschefer kan ha olika arbetstitlar, men det gemensamma är att de på ett proaktivt sätt kan leda utvecklingsarbetet i företagen/organisationer, att de ofta leder sin personal under "digital förändring" och att de har leveransansvaret för utvecklingsprojekten.

Personliga egenskaper

För att trivas med och lyckas i yrkesrollen som utvecklingschef behöver man behärska "en mix mellan teknik, ledarskap och metod" och man måste därför vara en positiv, strukturerad och ansvarstagande, flexibel och förändringsbenägen, men samtidigt noggrann och strukturerad person som också har goda ledaregenskaper.

Utbildning

Någon form av eftergymnasial utbildning, ofta akademisk utbildning med minst 3 års heltidsstudier på högskola/universitet, i kombination med ev övriga kvalifikationer t.ex kan mycket hög nivå i engelska språket vara ett krav.

Lilla ordboken

FoU - en forkortning som ofta används för "Forsknings- och utvecklingsarbete".

Visste du att...?

... 2016 var medellönen för en man i Sverige ca 34.100 kr/månad. Genomsnittslönen för hela den svenska arbetsmarknaden var under samma period ca 32.800 kronor.
Källa: scb.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.