På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utvecklingsingenjör

Utvecklingsingenjör

Att vara utvecklingsingenjör är ett arbete där du tydligt ser resultat av ditt arbete - ett hus, en bro, en ny produkt, ett nytt sätt att kommunicera, ett läkemedel, en radiosändning. Genom dina tekniska kunskaper söker du bästa lösning på ett problem eller för att effektivisera produktionen.

Gemensamt för ingenjörer är att de på olika sätt arbetar med teknisk utveckling. Till exempel kan ingenjörer arbeta med att ta fram nya produkter eller vidareutveckla befintliga, göra produktionen mer effektiv, leda byggprojekt, skapa nya sätt att kommunicera.

Som ingenjör söker du lösningar som förbättrar arbetsmiljön för de som arbetar i produktionen, som gör produktionen mer miljövänlig och kvalitetssäkrar produktionen och produkterna. Ingenjörer arbetar också med inköp, försäljning, marknadsföring och logistik.

Många ingenjörer arbetar i projektform där ingenjören också kan vara projektledare. I den yrkesrollen planerar och samordnar du projekt mot önskat mål, arbeta för att tidsplanen ska hålla och samverkar internt och externt.

Inom olika branscher och företag används olika benämningar. Det kan handla om konstruktören som tar fram och utvecklar produkter, produktionsingenjören som söker lösningar som på olika sätt effektiviserar produktionskedjan, utvecklingsingenjören som arbetar med att säkerställa att produkterna utvecklas efter de krav som ställs.

Utbildning

Grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Teknikprogrammet.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Arbetsplats

Som ingenjör kan du arbeta inom alla branscher, inom små och stora företag och vid myndigheter.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.