På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Affärsutvecklare Spela filmen

Affärsutvecklare

För en affärsutvecklare är den främsta arbetsuppgiften att skapa ett problemfritt flöde i utvecklingsprocessen från vision, mål, över strategi och verksamhetsutveckling till kravställning och senare införande och utvärdering. Ett svenskt begrepp som är på väg etableras är affärsarkitekt.

Affärsutveckling innebär utveckling av en organisations affärsdrivande verksamhet och dess processer. Ofta talas det om affärsutveckling när nya företag startas, vid förnyelseprocesser, kriser eller när organisationen står inför nya utmaningar.

Många moderna företag driver idag en kontinuerlig affärsutveckling för att förbli konkurrenskraftiga på sina marknader. Affärsutveckling berör vision, mål, strategi, taktik och den operativa utvecklingsfasen med efterföljande analys.

En klar strategi som bygger på att det finns en realiserbar affärsidé där man kan utveckla relationer med kunder och partner är själva grunden. Analysen ska leda till att hitta lösningar på problem eller att se nya möjligheter och därmed skapa utveckling och tillväxt.

Affärsutvecklingen kan vara övergripande för hela företaget eller projektinriktat för att optimera mindre utvecklingsprocesser. Den primära utkomsten för affärsutveckling är affärsplanering och det konkreta resultatet är affärsplanen. I offentliga organisationer används uttrycket verksamhetsutveckling.

Det finns även företag som jobbar med affärsutveckling till andra företag. Det kan handla om konsulttjänster i form av projekt eller rådgivning i olika former. Rådgivning, även så kallad coachning är ofta aktuell när ett företag får hjälp under en längre tid.

Visste du att...?

... 2016 var medellönen för en man i Sverige ca 34.100 kr/månad. Genomsnittslönen för hela den svenska arbetsmarknaden var under samma period ca 32.800 kronor.
Källa: scb.se

Länktips

Obs! Varje yrkesbenämning under LIKNANDE YRKEN är en klickbar länk.

14 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.