På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Giggare

Giggare

Giggare / Gig-Managers är framtidsyrket för dig som vill arbeta med att stödja och utveckla frilansare och egenföretagare. Giggare leder egenanställda som gör längre eller kortare uppdrag ("gig" ).

Som giggare arbetar du med att se till att det finns flöde på uppdrag och inkomster. Det handlar om allt från att strukturera upp en arbetsdag och arbetssätt, till att få balans mellan privat- och arbetslivet.

Som egenföretagare och frilansare är det en stor frihet att kunna styra över sitt arbete, men det finns också en del risker som du som giggare arbetar med att förebygga, till exempel utbrändhet och ojämna inkomster.

Det här är ett jobb där du utbildar och coachar gigare inom affärsutveckling och kommunikation för att få en så hållbar verksamhet som möjligt. Du behöver ha goda kunskapar inom bland annat ekonomi, juridik, PR/kommunikation, psykologi och hälsa/friskvård för att lyckas med jobbet som giggare.

Giggare verkar ofta inom kreativa yrken som artister, musiker, konstnärer, fotografer, designers, skådespelare, dansare, Dj´s, kompositörer/tonsättare och grafiska formgivare

Utbildning

Giggare kan ha diverse olika utbildningsbakgrunder. Allt som oftast har de utbildningar på eftergymnasial nivå: från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola (i kombination med rätt arbetslivserfarenhet, exempelvis om de själva varit giggare och är därför välbekanta med de utmaningar som giggare står inför). Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.