Giggare
Spela filmen

Giggare

Giggare / Gig-Managers är framtidsyrket för dig som vill arbeta med att stödja och utveckla frilansare och egenföretagare. Giggare leder egenanställda som gör längre eller kortare uppdrag ("gig" ).

Som giggare arbetar du med att se till att det finns flöde på uppdrag och inkomster. Det handlar om allt från att strukturera upp en arbetsdag och arbetssätt, till att få balans mellan privat- och arbetslivet.

Det här är ett jobb där du utbildar och coachar giggare inom affärsutveckling och kommunikation för att få en så hållbar verksamhet som möjligt.

Giggare verkar ofta inom kreativa yrken.

Utbildning

Du behöver ha goda kunskapar inom bland annat ekonomi, juridik, PR/kommunikation, psykologi och hälsa/friskvård för att lyckas med jobbet som giggare.

Rekommenderat är utbildning från högskola/universitet eller yrkeshögskola.

Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Arbetsplats

Som egenföretagare och frilansare är det en stor frihet att kunna styra över sitt arbete, men det finns också en del risker som du som giggare arbetar med att förebygga, till exempel utbrändhet och ojämna inkomster.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.