På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

CRM-konsult

CRM-konsult

Som CRM-konsult kan man arbeta självständigt men kan också ingå i en arbetsgrupp. Man kan också kallas för CRM-utvecklare, CRM-Lösningsarkitekt eller för Affärskonsult.

En CRM-konsult sysslar med relationsmarknadsföring, värderingar och strategier av både mänskliga handlingar och informationsteknologi. Det omfattar hela arbetsprocessen från administration och organisering av kunderna till support och affärssystem för IT-stöd. Relevant kunddata samlas in, analyseras och görs tillgängligt för alla delar av företaget, allt för att kunna möta kundernas individuella behov. Det ger ett ökat värde för företaget och CRM-konsulter ses som ett av de viktigaste verktygen för framgång i den konkurrensinriktade företagsvärlden.

En CRM-konsult bör ha mycket god kundförståelse och fungera tillsammans med kollegor, kunder och leverantörer för att långsiktigt kunna leverera tjänster som skapar nöjda kunder.

CRM-konsulter arbetar i en snabbt föränderlig bransch och måste därför vara flexibla, förändringsbenägna och veta att de behöver kontinuerlig kompetensutveckling samt ha strategier på hur de kan få den på egen hand eller från sin arbetsgivare.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som en CRM-konsult. Många nuvarande svenska CRM-konsulter är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare men det finns också exempel på att de har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer eller i Internationella Affärer.

Övrigt

Customer Relationship Management (CRM) är inte bara en programvara utan snarare en hel affärsfilosofi som går ut på att lägga fokus på och ge bästa möjliga service till de befintliga kunder, snarare än att lägga tid och energi på att skaffa nya. Tanken bakom konceptet är att nöjda kunder som verkligen får vad de önskar sig är lojala och i sin tur attraherar nya kunder till företaget. Detta ger en lönsam "win-win"-situation för alla parter.

Länktips

  • Tillväxtverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet, som har regeringens uppdrag att främja hållbar näringslivsutveckling och regional tillväxt
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.