På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Innovationsteknolog
Spela filmen

Innovationsteknolog

Innovationsteknologer medverkar till att ge företagen fördelar i konkurrensen på marknader. De gör det bland annat genom undersökningar av tekniska data.

Innovationsteknologer skapa de förutsättningar som gör att företaget eller organisationen går åt rätt håll i takt med utvecklingen och kan på ett relevant sätt möta de framtida lösningar som komma skall.

Ett relativt nytt begrepp inom detta område kallas "Tech Mining", som handlar om att få fram information som kommer att föra företager/organisationen framåt till en kraftigare dominans på marknaden. Tech Mining handlar, alltså, om att ta kontroll över utvecklingen genom undersökningar av alla de data som sedan tidigare finns i företaget och dess resultat, för att på ett så säkert sätt som möjligt kunna förutse vilka framtida innovationer som kommer att finnas inom den genre som företaget/organisationen är verksamt inom.

Den som "gissar" rätt, kommer på det sättet att kunna skaffa sig stora fördelar när denna innovation senare inträffar. Det finns många sätt att skaffa sig den kunskap som kommer att ge fördelar företagen/organisationer söker i framtiden. Man kan bland annat göra det genom ständig kontroll av den teknologi som redan är i bruk. Det betyder att genom noga beräkningar och djupare förståelse kunna förutse nästa steg i utvecklingen. Bruk av teknologisk intelligens (CTI) är effektiv för att ta reda på vem som gör vad. Att använda sig av forskning och teknologiska indikatorer för att se vad som hela tiden händer på marknaden och vilka vägar är bra att ta för att vara steget före ger också stora fördelar. Det finns flera exempel på företag som har med hjälp av innovationsteknologin lyckats ta stora delar av marknaden.

Lilla ordboken
Bioprenör - ett ord för "Entreprenör eller Innovatör inom en eller flera områden, som: Trädgård, Djurvård, Skog och/eller Lantbruk".

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.