Kryptokonsult

Kryptokonsult

Kryptokonsulter sprider information och bistår med praktisk hjälp vid försäljning och köp av kryptovalutorna Bitcoin och blockchain samt vid användning av digitala plånböcker.

Vad är en digital plånbok?

Tanken är att en digital plånbok, som också ofta kallas för en e-Wallet, ska göra det enkelt, snabbt och säkert att handla på nätet.

Masterpass är en variant av en digital plånbok, som sparar kundens kort- och leveransuppgifter på en och samma plats och kunden kan handla med några få klick på datorn.

Skatteverket ser kryptovalutan som digitala tillgångar och behandlar dem inom samma lagramar som fysiska tillgångar.

Det är vanligt att man arbetar som kryptokonsult på deltid vid sidan av sitt ordinarie jobb. Att försörja sig som endast kryptokonsult kan vara svårt.

Utbildning

Branschen är så pass ny och det finns ännu inte någon sammansatt längre utbildning som leder till detta yrke. Ekonomiutbildning rekommenderas, för att förstå sig på klassisk ekonomi och även utbildning inom marknadsföring, både fysisk- och digital.

Visste du att...?

... 2018 var den genomsnittliga månadslönen i Sverige 34 600 kronor/månad. Den genomsnittliga månadslönen för män var 36 500 kr och för kvinnor 32 600 kr.
Källa: Medlingsinstitutet

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.