På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fytoterapeut

Fytoterapeut

Har du ett mycket stort intresse för örter och/eller naturmedicin? Då kan det vara så att yrket fytoterapeut är rätt yrke för dig!

Fytoterapeuter utgår oftast från "ett holistiskt tänkande" och arbetar proffesionellt med örter, kost, friskvård och hälsa. De kallas också ibland för "örtterapeuter" eller näringsterapeuter.

Ämnesområden som en fytoterapeut måste ha kunskaper inom är bland annat: "läkande kost", örter (örtkunskap) och växternas egenskaper, som kan ha påverkan på människans hälsa; vitamin- och minerallära, människans matsmälning, "mat som medicin", kunskaper om hur mat kan påverka människans psykiska balansen och/eller välbefinnande, samtalsmetodik och färdigheter inom kundbemötande.

Att tänka på
Att kunna marknadsföra sig och ha kunskaper i att driva en egen "praktik" kan vara helt avgörande för fytoterapeutens möjlighet att livnära sig på det yrket; detta pga man är i princip tvungen att starta "eget" om man vill atbeta som fytoterapeut.

Utbildning

Det är fördelaktigt att skaffa någon form av "basmedicinsk utbildning" och utöver den, även kunskaper inom fytoterapi, vilket man i Sverige kan göra antingen genom självstudier (som autodidakt) eller på en privat skola, dvs hos privata utbildningsanordnare, där man själv betalar för sin utbildning och samtidigt ej har rätt till studiestöd från CSN.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.