På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Danslärare/danspedagog
Spela filmen

Danslärare/danspedagog

Danslärare och danspedagoger lär ut olika former av dans, t ex streetdans, barndans, klassisk balett, fridans, jazzdans, stepp- och showdans samt gammeldans, folk- och stildanser, sällskapsdans, hip-hop, disco-funk, påldans och/eller improvisation.

Danslärare vägleder sina elever i en konstform och tränar deras kroppsuppfattning, koordinationsförmåga och motorik, stimulerar dem att öva förmågan att uttrycka känslor, tankar och idéer i dansform, övar upp deras rytmkänsla och förmåga att förmedla dansglädje. Det är därför viktigt att danslärare även har kunskaper i anatomi och kan lära ut rätt dansteknik.

Utbildning

Utbildning till danspedagog finns vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm på Danspedagogutbildningen. Urval sker genom inträdesprov.

Utbildningen har sex olika inriktningar - Flamenco, Folkdans, Klassisk balett, Jazz, Modern och Nutida dans samt Street. Alla inriktningarna har dock inte antagning varje år. Kontrollera med utbildningsanordnaren vilka inriktningar som har antagning.

En bra grundutbildning finns på gymnasiets Estetiska programmet, inriktning Dans.

För att arbeta som danslärare på gymnasieskola krävs lärar- / ämneslärarutbildning, fem år, i dans.

Arbetsplats

Danslärare arbetar på kommunala och privata dansskolor och på studieförbund, men kan också undervisa på förskolor liksom i grundskolan och gymnasieskolan. Ofta samarbetar danslärare i gemensamma projekt med lärarna i musik och bild.

Anställningsformen för danslärare och danspedagoger kan variera från fast anställning på heltid eller deltid till projektanställning eller timanställning.

En del danslärare / danspedagoger har egna privata dansskolor. Arbete på kvällar och helger är ganska vanligt och danspedagoger kan även ha flera olika arbetsplatser som de måste resa mellan under en arbetsdag.

Det är ganska vanligt att danspedagoger har arbetat som dansare tidigare. En del kombinerar också egen dans med att arbeta som koreografer.

Lilla ordboken

Saraband - en vild och snabb spansk dans från 1500-talet, som ackompanjerades av gitarr, kastanjetter och sång och som, under en tid, förbjöds i Spanien pga sin obscenitet. I början av 1600-talet spreds saraband till det franska hovet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Danslärare

Arbetsgivare / Ort: Gullspångs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Gullspångs kommun är naturskön och sjörik med ca 5200 invånare. Ligger mitt emellan Stockholm och Göteborg med närhet till bl a Vänern och Vättern. Vi har bra kommunikationer med pendlingsavstånd till större städer som Skövde, Karlstad, Örebro, Kristinehamn och Mariestad. Kulturskolan i Gullspångs kommun erbjuder undervisning inom bild & form, teater och dans . ARBETSUPPGIFTER Som danslärare på kulturskolan kommer du att undervisa i dans i både Gullspång och Hova under höstterminen. Undervisningen sker vissa eftermiddagar men främst kvällstid. Du kommer att möta barn och ungdomar i ålder 7-18 år Du ska inspirera och stimulera barn och ungas förmåga att uttrycka känslor, tankar och idéer inom dans och utveckla deras kreativitet och skaparglädje. KVALIFIKATIONER Vi söker en danslärare som behärskar flera olika genrer och stilar till exempel showdans, jazzdans, balett och street. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där du är genuint intresserad av dans och undervisning och bidrar till utveckling av Kulturskolans verksamhet. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och har lätt för att engagera, motivera och väcka nyfikenhet. Du är driven och har en god initiativförmåga och har en god förmåga att planera och organisera. Körkort och tillgång till bil krävs. ÖVRIGT I Gullspångs kommun har vi ett hälsofrämjande synsätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gullspångs kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Gullspång som boendeort Vad är livskvalité för dig? Är det att ha en egen täppa, att sitta på verandan och dricka morgonkaffet, att låta dina barn gå i en trygg och bra skola, att ha naturen runt knuten, att leva i en lugn och avstressad miljö, att få lära känna nya hjälpsamma och trevliga människor, att kunna köpa närodlade grönsaker och varor, att ta ett uppfriskande morgondopp i en närliggande sjö, att ha mer kvar i plånboken för att boendet är prisvärt, att ha en aktiv fritid i någon av de många föreningarna, att ha närhet till sjöar och vattendrag där du kan fiska, bada och ha egen båt. Allt detta kan bli verklighet om du bor i Gullspångs kommun. Alla drömmar ser olika ut och vi hoppas att du hittar ditt drömboende hos oss. Hur är det att bo i Gullspångs kommun, fråga någon som vet Vill du veta mer om hur andra har hittat sitt drömboende här så ta del av deras berättelser på kommunens hemsida via följande länk www.gullspang.se/livskvalitet OBSERVERA! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Gullspångs kommun och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Gullspångs kommun
Ansökan
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Danslärare

Arbetsgivare / Ort: Nässjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Danspedagog

Om jobbet
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Kulturskolan har undervisning i fyra ämnen, bild, musik, dans och teater. Vi har fina moderna lokaler och har en bred verksamhet med konserter och föreställningar av olika slag. ARBETSUPPGIFTER Att undervisa olika åldersgrupper med olika inriktningar i dans på kulturskolan och i dansklass på gymnasiet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har utbildning i dans och gärna lärarutbildning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. ÖVRIGT För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Nässjö kommun
Ansökan
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Berättarpedagog på Sagobygden

Arbetsgivare / Ort: Berättarnätet Kronoberg / Ljungby
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 september (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Dramalärare/Dramapedagog

Om jobbet

Sagobygden drivs av den ideella föreningen Berättarnätet Kronoberg. Berättarnätet Kronoberg är den äldsta berättarföreningen i Sverige och bedriver en unik verksamhet.

Vår grund är att trygga det muntliga berättandet som en del av det immateriella kulturarvet. Vi arbetar med att sprida kunskap om folksagor, sägner och folkdiktning. Vi arrangerar Nordens äldsta årligen återkommande berättarfestival, Ljungby Berättarfestival, med artister från världens alla hörn. Vi driver Sagomuseet och sägenplatserna i Ljungby, Alvesta och Älmhults kommuner som är besöksmål. Vi samverkar med nationella och internationella kulturinstitutioner, och har flera internationella projekt. Sedan 2014 är Berättarnätet Kronoberg en UNESCO ackrediterad förening för det immateriella kulturarvet, och 2018 upptogs Sagobygden på Unesco:s register för ”Good Safeguarding Pracitices”. Sagobygden arbetar framåt för att vara en internationell arena för muntligt berättande. Sammanlagt är vi idag 9 personer som arbetar på Sagobygden.

Brinner du för muntligt berättande? Då har vi jobbet för dig!

På Sagobygden får du möjlighet till ett spännande, roligt och variationsrikt arbete. Våra pedagoger arbetar med verksamhet som riktar sig från 3 månader till personer med demens. Pedagogerna arbetar framförallt riktat mot skola och besöksnäringen men även mot näringslivet och vården. Som pedagog hos oss möter du alla dessa kategorier av människor och ska kunna möta dem utefter deras förutsättningar. Det gemensamma för alla grupperna är att du får möjligheten att på ett engagerande och entusiasmerande sätt göra berättarföreställningar och pedagogiska program som lyfter fram muntligt berättande i sig, eller som ett verktyg för att nå gruppens mål. Vi hämtar vårt material främst från Sagobygdens stora berättarskatt och i arbetsuppgifterna ingår det att levandegöra denna tradition och använda den som ett pedagogiskt verktyg för vår tid.

Du får möjlighet att påverka verksamhetens innehåll genom nära samarbete med kollegor där ni tillsammans utformar pedagogiska program och projektidéer.

Placering är i Ljungby på Sagomuseet. Resor lokalt och regionalt tillhör vardagen även nationellt och internationellt kan bli aktuellt.

Vi söker dig som har……

Ett stort intresse för den muntliga traditionen och erfarenhet av muntligt berättande. Vi ser gärna sökande som har utbildning i muntligt berättande, pedagogik (från museum eller skolans värld), folkloristik, retorik eller storytelling. Du ska ha erfarenhet av arbete med människor i alla åldrar och ha scenvana.

Du ska vara van vid att delta och arbeta i projekt ha god samarbetsförmåga samt gilla att, många saker pågår samtidigt.

Baskrav är att kunna berätta flytande på svenska och engelska. Ytterligare språk är en merit. Vi ser med stor fördelaktighet att du kan hantera digitala verktyg så som Imovie, stopmotion, Youtube och enklare filmning.

Vi tror att du är kreativ och har förmåga att komma på lösningar och se på saker ur olika perspektiv. Om du är ansvarstagande och självständig och samtidigt tycker det är roligt att samarbeta med andra så kommer du trivas med att jobba tillsammans med oss. I arbetet som berättarpedagog behöver du vara strukturerad och ha koll på planering men i perioder av hög arbetsbelastning kunna vara flexibel om planeringen inte håller. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Krav B-körkort

Arbetslivserfarenhet:

Pedagogisk erfarenhet från t.ex. museum, skola och stor berättarvana är ett krav, eller annat som vi bedömer som likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta i projekt, att skriva och ansöka för projektmedel.

Placering:

I Ljungby på Sagomuseet. Resor lokalt och regionalt tillhör vardagen men även nationellt och internationellt kan bli aktuellt.

Arbetslivserfarenhet:

Pedagogisk erfarenhet från mellanmänskliga yrken och stor berättarvana.

Om anställningsvillkor:

100% Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan:

Spela in en 5-7 min video där du berättar både på svenska och engelska, ladda upp den på en videotjänst tex youtube, skriv in länk och ev lösenord i ansökan. Maila sedan länk, personligt brev och CV till [email protected]

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsgivare
Berättarnätet Kronoberg
Märta Ljungbergsvägen 1
34135 Ljungby
Hemsida: http://www.sagobygden.se
Ansökan
Ansök senast 24 september (8 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Dramapedagog

Arbetsgivare / Ort: Scenkonst Västernorrland AB / Sundsvall
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 september (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Dramalärare/Dramapedagog

Om jobbet

Vikariat under perioden september 2021 till februari 2022

Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning därför uppmanar vi alla kvalificerade sökanden oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion eller funktionsuppsättning att söka.

Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom. Teatern har också en omfattande främjandeverksamhet, som omfattar såväl dramapedagogiskverksamhet som stöd till fria kulturlivet och amatörteatern. Vi har vår hemmascen i Teaterkvarteret i Sundsvall och turnerar i hela Västernorrland.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som dramapedagog deltar du i planering och genomförande av Teater Västernorrlands pedagogiska verksamhet, såväl i skolan som på fritiden. I skolverksamheten handlar det framförallt om att leda teater- och dramaworkshops för elever i skolan. Du kommer arbeta nära våra dramapedagoger, samt vår barn- och unga samordnare. Det kan innebära att fortbilda lärare, producera lärarhandledningar samt delta i möten referens- och provpublik för våra barn- och unga produktioner. Inom vårt arbete för en aktiv fritid för barn och unga, planerar, deltar och leder dramapedagogen lovverksamhet och kvällsaktiviteter såväl helt i teaterns egen regi som i samverkan med länets kommuner.

Vem är du?

Som dramapedagog är det viktigt att du är självgående, flexibel och lyhörd. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.

Vi söker dig som har utbildning inom drama, pedagogik, teater, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi förutsätter att du har gedigen kunskap om förutsättningarna i den svenska skolan.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tillträde enligt överenskommelse.

Då vi arbetar med ett löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsgivare
Scenkonst Västernorrland AB
Norra Järnvägsgatan 10
85231 Sundsvall
Hemsida: https://teatervasternorrland.se/sv
Ansökan
Ansök senast 25 september (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Danslärare i Vindeln

Arbetsgivare / Ort: Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling.  En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang.  Balettakademien i Umeå är en del av Folkuniversitetet och erbjuder ett brett utbud av danskurser för alla åldrar inom många genrer och genomför kurser, projekt och föreställningar på uppdrag av och i samarbete med både skolor, företag och andra organisationer.  Om tjänsten Till hösten startar vi danskurser i olika stilar i Vindeln, så vi söker nu dig som vill vara cirkelledare. Rollen innebär att undervisa barn och unga i olika åldrar. Danskurserna kommer att vara placerade på eftermiddagar och kvällstid. I dina arbetsuppgifter ingår det att planera och leda dansklasser i vald dansstil. Du ska kunna motivera, engagera och entusiasmera barn till dans och rörelse, samt skapa en trygg och tillåtande miljö. Dina kollegor på Balettakademien i Umeå kommer att hjälpa dig med handledning och pedagogiskt stöd i uppstarten och kontinuerligt under kursens gång.    Din kompetens och bakgrund Du har tidigare erfarenhet av dans och brinner för att få möjligheten att undervisa. Din erfarenhet kan vara att du dansat mycket själv, och om du redan lett dansklasser så är det meriterande. En god kommunikativ förmåga behövs för att kommunicera på ett bra sätt med barnen, men även i kontakten med deras målsmän.  Om anställningen Anställningen gäller visstidsanställning kopplat till kursernas förläggning Ort: Vindeln För ytterligare information och frågor Kontakta Maria Jonsson, verksamhetsledare Balettakademien Umeå [email protected] 090-71 14 50
Arbetsgivare
Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten
Hemsida: http://folkuniversitetet.se/
Ansökan
Ansök senast 26 september (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.