På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Poollivräddare

Poollivräddare

Poollivräddare är en badvakt, som arbetar i en simhall, vid en inomhus- eller en utomhuspool eller på en badstrand.

Poollivräddare måste ha kunskaper och färdigheter för att ingripa vid olyckstillbud och även vid akuta sjukdomsfall på land samt drunkningstillbud i vatten.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på flera gymnasieprogram, bl a på Barn- och fritidsprogrammet.

Poollivräddare behöver besitta både teoretiska och praktiska kunskaper och även kunna grunder i sjukvård. 

Konsumentverket har fastslagit följande: ”De teoretiska kompetenskraven hos badvärd ska minst vara SLS-utbildning poollivräddare, alternativt motsvarande kunskaper i L-ABCDE samt HLR, barn-HLR och dokumenterad kunskap i vattenlivräddning”.

SLS, Svenska livräddningssällskapet, anordnar poollivräddarutbildningar på olika orter över hela Sverige.

Antagningskrav som kan ställas för att kunna bli antagen till en poollivräddningskurs är bl a:

  • att man ska vara vara minst 17 år
  • kunna plocka upp ett föremål från botten på 2 meters djup - utan simglasögon
  • kunna ta sig upp från bassängen på en kant som är minst 30 cm över vattenytan
  • dessutom att kunna göra det minst tre gånger i följd
  • kunna hoppa fothopp från minst en meters höjd
  • dyka från en startpall.
  • Man ska dessutom vara frisk enligt Svenska Livräddningssällskapets,SLS, hälsodeklaration.

Hjärt-lungräddning

Kunskap som räddar liv

Visste du att...?

... SMSlivräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp.
Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län.
Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30%.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

17 Lediga jobb

Extrajobb Badvärd

Arbetsgivare / Ort: Fyrishov AB / Uppsala
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet


Fyrishov är ett av Uppsalas och Sveriges stora besöksmål. Verksamheten består av bad, idrott, rekreation samt möten, mässor och event. Arenan omfattar tolv hallar för idrott, rekreation, möten och event samt Bowlinghallar och Friskis & Svettis verksamheter i extern regi. Här finns en av landets stora badanläggningar med äventyrsbad, simhall med 50-meters bassäng, undervisnings- och träningsbassäng, relaxavdelning samt ett stort sommarbad med två bassänger och ett bastulandskap som kan bokas året om. I anslutning ligger Fyrishovs stugby och camping med ett område för sommaridrotter som beachvolleyboll, bangolf, kanoter med mera. På arenan finns parkeringar, restaurang och serveringar.

Bolagets verksamhet omfattar även drift av Gottsundabadet med 25-metersbassäng, barnbassäng och gym. All verksamhet har öppet alla dagar året runt. Bolaget står i en spännande utvecklingsfas med en planerad utbyggnad av badanläggningen.

Läs mer på www.fyrishov.se

Extrajobb Badvärd

Vill du ha ett extrajobb på Fyrishov och Gottsundabadet? Vi söker nu badvärdar som kan jobba vid behov. Som medarbetare och badvärd på Fyrishov och Gottsundabadet kommer du att träffa många olika slags besökare. Du ska därför tycka om att ge bra service, kunna hantera ett ständigt flöde av aktiviteter i verksamheten och ha ett vänligt kundbemötande. Du ska ha lätt för att samarbeta och är flexibel. Arbetsuppgifterna är främst inriktade på service, badbevakning och lokalvård. Även andra uppgifter inom området ingår. OM DIG Du som söker har fyllt 18 år. Du har ett stort engagemang, är ansvarstagande och sätter kundens behov i fokus. Det är till din fördel om du kan fler språk än svenska och att du är en bra kommunikatör. Simkunnighet är ett krav för alla medarbetare på Fyrishov och för att bli aktuell för tjänsten ska simtest genomföras med godkänt resultat. Registrera ditt cv via länken nedan. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Ansökningar behandlas löpande och lediga tjänster tillsätts löpande. Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. För mer information och vid eventuella frågor kontakta Vladimir Berglund, [email protected]


Arbetsgivare
Fyrishov AB
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Timanställd badpersonal till Virda bad & sportcenter

Arbetsgivare / Ort: Alvesta kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Alvesta kommun med drygt 20 000 invånare är en av södra Sveriges pärlor. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val. – Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas – Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Alvesta kommunkoncern! Vi är ungefär 1600 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier inom både förvaltningar och bolag. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Vill du vara med på vår utvecklingsresa mot en mer modern och kvalitativ kommunal service? Välkommen då att arbeta med oss! På Virda bad & sportcenter finns en 25-metersbassäng, en varmbassäng med multifunktion, ett badlekland, bubbelpool, ångbastu, sporthall, gym, bowling och en cafeteria. ARBETSUPPGIFTER Arbetet är omväxlande och innehåller bland annat badbevakning, simundervisning, bemanning av kassa och café samt städning. KVALIFIKATIONER Du har en positiv människosyn, stort engagemang, ansvarskänsla och sätter individens behov i fokus. För att lyckas i rollen behöver du ha lätt för att skapa goda relationer till arbetskamrater och besökare. Arbetet är förlagt till morgon, dag, kväll och helg. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet inom simskola och badbevakning. HLR-certifikat är ett krav samt att sökande ska utföra vattenlivräddningsprov med godkänt resultat. ÖVRIGT Vi undanber oss alla annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
Alvesta kommun
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Nässjö Simhall söker timvikarier

Arbetsgivare / Ort: Nässjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kanske är det nu du ska ta tillfället i akt till ditt första extrajobb eller ta första steget mot en ny yrkesbana. Det här är inte vilket jobb som helst, utan ett som ställer höga krav på ditt fokus och simkunnighet – för att alla ska få uppleva ett tryggt besök i Nässjö simhall! Simhallen är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen. Här arbetar du tillsammans med ett 10 tal kollegor, varav 7 badmästare. Varmt välkommen att jobba med oss i Nässjö simhall! ARBETSUPPGIFTER Som badvakt kompletterar du ordinarie personal i arbetsuppgifter som badbevakning, kassa och städ. Under ett arbetspass kommer du i kontakt med många besökare som du är behjälplig och ger service. Arbetstiden kommer framförallt förläggas vardagskvällar och lördagar vilket gör det möjligt för dig att kombinera ett jobb som badvakt med studier eller annat deltidsjobb. KVALIFIKATIONER För att passa som badvakt har du en hög servicenivå, gillar ett omväxlande arbete och har ett vakande öga. Du måste vara simkunnig för att jobba hos oss, därför kommer du få göra ett simtest innan en anställning blir aktuell. Simtestet består av 200 meter simning varav 50 meter ryggsim samt ett dyktest där du ska komma ned till botten på 3,8 meter. Det är meriterande med erfarenhet från simhall, kassa och städ. ÖVRIGT För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Nässjö kommun
Ansökan
Ansök senast 28 september (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Intresseanmälan - Timvikarie badvärd till Stenungsund Arena

Arbetsgivare / Ort: Stenungsunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum. Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord. Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid. I Stenungssunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. Vi söker nu timvikarier till vår simhall i Stenungsund Arena. Hos oss arbetar vi för att ge våra besökare en trygg och trevlig upplevelse genom bra service i samtliga moment samt ett professionellt värdskap. Är du beredd att ge lite mer tillsammans med vårt badteam är du välkommen med din ansökan! ARBETSUPPGIFTER Som badvärd kommer du att arbeta i ett lag om åtta individer med varierande arbetsuppgifter såsom uppsökande och aktiv badbevakning, lokalvård, vattengymnastik och kassaarbete. Du arbetar i en arbetsmiljö som delvis är fysiskt krävande. Arbetstiden är förlagd på dagtid, kvällar samt helger. KVALIFIKATIONER Du som söker är minst 18 år fyllda, behärskar det svenska språket både i tal och skrift samt sprider härlig energi omkring dig och bidrar till ett roligt och positivt arbetsklimat. Du har en naturlig känsla för service med kunden i fokus. Du är flexibel och har lätt för att se lösningar på en utmaning. Vidare är du driven och initiativtagande och vill tillsammans med dina kollegor ta verksamheten framåt. Vi ser gärna att du har arbetat i simhall tidigare och det är meriterande med erfarenheter inom liknande serviceyrken. Det är önskvärt att du har kunskaper inom livräddning (HLR samt första hjälpen), har simlärarutbildning eller simlärarassistentutbildning. Guldbojen är ett krav som kunskapsbevis inför en anställning. Innehar man inte detta kunskapsbevis är man välkommen till Stenungsund Arena där man får möjlighet att införskaffa sig detta. För att arbeta hos oss behöver du ha ett belastningsregister, ansök via länken. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/ Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Stenungsunds kommun
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker vikarierande badvärdar till Höörs bad- och sportcentrum

Arbetsgivare / Ort: Höörs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Badvakt

Om jobbet
Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, snart 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit. Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill arbeta extra som badvärd på Höörs bad och sportcentrum. I arbetet ingår bland annat badbevakning, receptionsarbete och städning. För rätt person kan simskola ingå i arbetsuppgiften. KVALIFIKATIONER Sökande ska vara över 18 år och klara vårt livräddningstest som innebär att få godkänt i Guldbojen. Det är meriterande om du har simlärarutbildning eller poollivräddarutbildning men inget krav. Det är också meriterande om du har HLR-certifikat. Du är en ansvarstagande person med ett stort engagemang och sätter kundens behov i fokus. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara kundorienterad och tydlig. ÖVRIGT Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk. Vi tillämpar löpande urval. Innan erbjudande om anställning måste sökande uppvisa ett godtagbart utdrag ur polisens belasningsregister. Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Höörs kommun
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.