På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Skolsköterska
Spela filmen

Skolsköterska

Om du arbetar som skolsköterska är den huvudsakliga arbetsuppgiften att kalla elever till regelbundna hälsokontroller för att följa deras utveckling samt att utföra vaccineringar.

Elever kan också komma på spontana besök hos skolsköterskan för samtal och stöd i olika frågor, eller få omplåstring efter en olycka. Skolsköterskan kan också delta i olika former av elevvårdsarbete på skolan och ingår ofta i EHT, elevhälsoteamet.

Skolsköterskorna arbetar i nära samarbete med föräldrar, lärare och annan skolpersonal samt företrädare för andra professioner i samhället som arbetar med barn. Vid behov förmedlar skolsköterskan kontakt mellan elever, föräldrar, skolläkare, skolpsykologer eller företrädare för socialtjänsten.

Utbildning

För att bli skolsköterska behöver du först utbilda dig till legitimerad sjuksköterska, därefter specialistutbildning med inriktning barn och ungdom, distriktssköterska eller skolsköterska.

Sjuksköterskeprogrammet är en treårig högskoleutbildning. Huvudämnet är omvårdnadsvetenskap eller vårdvetenskap och teori varvas med praktik. Sjuksköterskeprogrammet finns även att läsa på distans.

Sjuksköterskor kan även vidareutbilda sig inom många olika områden. För arbete med diabetespatienter, astmapatienter och med smärtlindring finns särskilda påbyggnadskurser. I utbildningsfrågorna har Vårdförbundet ett nära samarbete med Svensk sjuksköterskeförening.

En bra grundutbildning ges på Vård- och omsorgsprogrammet.

Framtidsutsikter

Tjänster som skolsköterska är ganska eftertraktade. Det är vanligt att en skolsköterska arbetar på flera skolor för att kunna få en heltidstjänst. 

Arbetsplats

Skolsköterskor är sjuksköterskor som jobbar på grund- och gymnasieskolor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

124 Lediga jobb

Skolsköterska 50%

Arbetsgivare / Ort: Islamic Centers församling / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Skolsköterska

Om jobbet

Arbetsplats

Ögårdsskolan är en F-6 skola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev. Vi är en liten skola med cirka 250 elever och 50 personal.

Ögårdsskolans vision är att vara en arbetsplats med hjärta, en arbetsplats som månar om varandra och möter varandras likheter så väl som olikheter. Vi är en mångkulturell skola som finner enorm glädje och styrka i den kraft vi har att hämta tillsammans med varandra.


Vi söker en engagerad skolsköterska som tillsammans med övriga medlemmar i vår elevhälsa kan arbeta främjande för våra elevers välmående.


Arbetsbeskrivning

I din tjänst arbetar du med hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer och öppen mottagning.

Viss tid är du även ute i våra klasser och informerar om hälsorelaterade ämnen som är relevanta mot din profession, exemplevis om sunda livsvanor.


Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning för hälso-och sjukvård för barn och ungdom eller skolhälsovård.

Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är meriterande.

Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du har förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.


Arbetsgivare
Islamic Centers församling
Jägersrovägen 90
21237 Malmö
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Skolsköterska till skola i Järfälla

Arbetsgivare / Ort: Klara E AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolsköterska

Om jobbet
Arbetsbeskrivning Klara Elevhälsa samarbetar med fler än 100 skolor och har över 250 konsulter ute på uppdrag. Klara erbjuder all personal inom elevhälsa samt möjligheten att avlasta rektorer med det medicinska och psykologiska vårdgivaransvaret. Vi stödjer skolan i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa. Klara Elevhälsa söker dig som är leg. Sjuksköterska och som vill arbeta som skolsköterska på en skola i Järfälla. Dina huvudsakliga uppgifter som skolsköterska är att genomföra hälsobesök- och kontroller enligt basprogram för elever i aktuella årskurser. Vaccinationer och ett aktivt hälsofrämjande elevhälsoarbete är också en del av uppdraget. Du kommer att vara en viktig del i det övergripande elevhälsoarbetet där du samarbetar med kurator, rektor och pedagoger i skolans väl inarbetade elevhälsoteam. Gymn. Ev. komplettering av vaccinationsprogrammet. Omfattning: 100% Varaktighet: 3 månader Tillträde: Omgående Förmåner Klara Elevhälsa erbjuder marknadsmässig lön, friskvård, försäkringar och pension enligt kollektivavtal samt stor möjlighet att påverka din egen arbetstid. Introduktion, uppföljning och rådgivning fås från Klaras MLA som också finns som stöd för dig på telefon. Vi erbjuder dessutom betald kompetensutveckling i form av utbildningstillfällen, grupphandledning med psykolog samt nätverksträffar där du ges tillfälle att resonera och diskutera aktuella ämnen med andra konsulter. Din bakgrund Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdom, distrikt eller skolsköterskeutbildning. Erfarenhet av skolsköterskeyrket krävs. Vi ser gärna att du: - har god förmåga till struktur och planering - tycker om och har lätt för samarbete - har respekt för alla människors lika värde Om oss Klara AB har bedrivit elevhälsa sedan 2005 och samarbetar med olika skolor i hela Sverige. Vi stödjer skolor i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa. Vi vet att när eleverna mår bra, når de också goda resultat. På uppdrag av skolan ser vi till att eleverna kan få stöd av såväl skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, kurator, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog och logoped.
Arbetsgivare
Klara E AB
Hemsida: https://www.klarakompetens.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Klara söker skolsköterskor till flertal uppdrag i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Klara D AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolsköterska

Om jobbet
Klara söker Höstterminen 2021 är i full gång och behovet av skolsköterskor är stort, hoppas du är redo för nya utmaningar! Vi behöver bemanna flera uppdrag på olika skolor i Göteborg, därför söker vi dig leg. sjuksköterska med specialistutbildning inom barn/ungdom. Huvudsaklig arbetsuppgift är att kalla eleverna till regelbundna hälsokontroller, följa deras utveckling samt utföra vaccinationer.I rollen ingår även ett nära samarbete med föräldrar, lärare och annan skolpersonal, samt företrädare för andra professioner i samhället som arbetar med barn.Vi ser att ditt perspektiv präglas av möjligheter snarare än hinder, och att du har ett genuint intresse för unga människor och olika elevers behov. Varmt välkommen med din ansökan! Ort Göteborg Arbetsuppgifter Sedvanliga skolsköterskeuppgifter. Kvalifikationer Sjuksköterskeexamen med minst 2 års yrkeserfarenhet med vidareutbildning till skolsköterska, distriktsköterska eller barnsjuksköterska. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Önskvärt med kunskap i journalsystemet PMO. Personliga egenskaper Som bemanningssjuksköterska hos Klara får du chansen att bredda din kompetens, få nya erfarenheter och utvidga ditt kontaktnät. Som person är du flexibel, lösningsorienterad och initiativtagande. Du är trygg i din profession och har ett patientfokuserat arbetssätt. Om arbetsgivaren Rent a Nurse blev i mars 2018 Klara. Klara är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag. Det innebär bland annat att vi tillämpar kollektivavtal, att vi har ansvarsförsäkring, att vi följer etiska regler och allmänna leveransvillkor och att vi har en fastställd jämställdhetsplan. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag och rekryteringsbonus. Vi vill vara en trygg och lyhörd arbetsgivare för dig som värderar frihet, omväxling och spännande utmaningar i din roll som sjuksköterska. Det betyder i klartext fungerande rutiner men också värme, gemenskap, kompetensutveckling och omtanke. Vården behöver vår kompetens – på flera sätt. Ansökan Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag. Har frågor om den utannonserade tjänsten är du välkommen att kontakta oss. På vår hemsida www.klarakompetens.se/lediga-uppdrag/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Tillsättning snarast
Arbetsgivare
Klara D AB
Hemsida: https://www.klarakompetens.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Skolsköterska till södra Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Sens Care / MixMedicare AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolsköterska

Om jobbet
Om uppdraget Vi söker för kunds räkning Skolsköterska/Barnsjuksköterska för uppdrag i Botkyrka Skola ÅK F-9. Tidsperiod: omgående t o m januari 2022 Arbetstid: dagtid Tjänstgöringsgrad: 20-30% Dina arbetsuppgifter Sedvanligt skolsköterskearbete med hälsosamtal, vaccinationer samt EHT arbete. Din profil Skolsköterska/barnsjuksköterska/Distriktssköterska med erfarenhet av skolhälsovård och hälsokontroller. Om oss Sens Care AB är ett bemanningsföretag inom vård och socialt arbete. Vi har lång erfarenhet och har funnits sedan 2002.Hos oss kan du känna dig trygg då vi är ett auktoriserat företag med kollektivavtal och tjänstepension. Vi bemannar med omtanke!
Arbetsgivare
Sens Care / MixMedicare AB
Hemsida: https://senscare.se/
Ansökan
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Skolsköterska till grundskola i Nacka 20%

Arbetsgivare / Ort: Klara E AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolsköterska

Om jobbet
Arbetsbeskrivning Klara Elevhälsa samarbetar med fler än 100 skolor och har över 250 konsulter ute på uppdrag. Klara erbjuder all personal inom elevhälsa samt möjligheten att avlasta rektorer med det medicinska vårdgivaransvaret. Vi stödjer skolan i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa. Klara Elevhälsa söker dig som är leg. sjuksköterska och som vill arbeta som skolsköterska på en trevlig grundskola i Nacka. Dina huvudsakliga uppgifter som skolsköterska är att genomföra hälsobesök- och kontroller enligt basprogram för elever i aktuella årskurser. Vaccinationer och ett aktivt hälsofrämjande elevhälsoarbete är också en del av uppdraget. Du kommer att vara en viktig del i det övergripande elevhälsoarbetet där du samarbetar med kurator, rektor och pedagoger i skolans väl inarbetade elevhälsoteam. Omfattning: 20%, en dag i veckan. Tillträde: HT-2021. Förmåner Klara Elevhälsa erbjuder marknadsmässig lön, friskvård, försäkringar och pension enligt kollektivavtal samt stor möjlighet att påverka din egen arbetstid. Introduktion, uppföljning och rådgivning fås från Klaras MLA som också finns som stöd för dig på telefon. Vi erbjuder dessutom betald kompetensutveckling i form av utbildningstillfällen, grupphandledning med psykolog samt nätverksträffar där du ges tillfälle att resonera och diskutera aktuella ämnen med andra konsulter. Din bakgrund Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning (barn- och ungdom, sistrikt, eller skolsköterska). Det är meriterande om du har arbetat som skolsköterska. Vi ser gärna att du: - har god förmåga till struktur och planering - tycker om och har lätt för samarbete - har respekt för alla människors lika värde Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Om oss Med personlig service och lång erfarenheten i branschen hjälper vi såväl offentliga som privata uppdragsgivare med både det medicinska vårdgivaransvaret och bemanningslösningar för all personal inom elevhälsa. Att satsa på elevhälsan är att investera långsiktigt i elevernas välmående, hälsa, studieresultat och framtid och det är vi glada för att denna skola gör. Ambeas verksamhetsområde Klara är en av Sveriges ledande aktörer för bemanning inom vård, omsorg och skola. Klara arbetar enligt ett kvalificerat ledningssystem, Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk elevhälsa och GDPR. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och är ISO-certifierade. Klara ska vara kvalitetsledande i allt som görs och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Läs gärna mer på www.klarakompetens.se
Arbetsgivare
Klara E AB
Hemsida: https://www.klarakompetens.se/
Ansökan
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.