Mindfulnesscenter

Utbilda dig till diplomerad mindfulnessinstruktör!

Sedan 2007 har vi utbildat fler än 3400 mindfulnessinstruktörer, vilket gör oss till Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Vi har god svensk forskning som stöd för vad vi erbjuder och denna utbildning är evidensbaserad.

Genom att gå denna utbildning ger du dig själv och andra fler verktyg att bland annat hantera livets upp- och nedgångar så som stress, oro och smärta. 

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och du får med dig all kunskap som behövs under våra totalt sex utbildningsdagar (1+2+2+1 fördelade över ca 4 månader) för att du ska känna dig trygg och lugn i din roll som mindfulnessinstruktör.

Som diplomerad instruktör blir du även inbjuden till vårt nationella nätverk där vi bland annat delar erfarenheter, mediterar tillsammans och hjälper varandra att sprida kunskap om mindfulness.

När du går din utbildning hos oss på Mindfulnesscenter får du möjlighet att i framtiden jobba tillsammans med oss - för att sprida mindfulness (medveten närvaro) i samhället.


När och var kan du ha nytta av mindfulness?
Mindfulness är användbart i alla yrken, oavsett om du jobbar som exempelvis livscoach, massör, yogainstruktör eller återhämtningsterapeut! Du har alltid nytta av mindfulness, antingen för dig själv eller för att hjälpa andra.


Om oss
"Vår vision är att, tillsammans med andra, göra Sverige till en föregångare för mindfulness och medkänsla som integrerade delar inom olika samhällssektorer."
- Dr. Ola Schenström

Mindfulnesscenter är Sveriges ledande utbildare inom mindfulness och grundades 2007 av Ola Schenström. Ola är läkare sedan mer än 35 år och specialist i allmänmedicin. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness, utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen.


Varmt välkommen!

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos Mindfulnesscenter

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör (inkl. introdagen)

Under sex utbildningsdagar får du med dig kunskap och kompetens för att kunna leda dig själv, individer eller grupper i mindfulness på ett tryggt och kompetent sätt. Plats: Online, Stockholm, Göteborg eller Malmö/Lomma. Inga tidigare kunskaper krävs, bara ett öppet och nyfiket sinne.

Introduktionsdag i mindfulness

En inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning, ett sätt att ta hand om dig själv eller om du avser att arbeta med mindfulness som verktyg. Plats: Online, Stockholm, Göteborg eller Malmö/Lomma.

Lär & Led i mindfulness

Oavsett om du är en ledare i skolan, i idrottsföreningen, om du är vårdnadshavare eller på annat sätt leder barn och unga i aktiviteter, så kommer kortkursen Lär och led i mindfulness att ge dig värdefull kompetens.

Kurs i självmedkänsla, online med Dr Ola Schenström

Under ledning av läkaren, författaren och grundaren av Mindfulnesscenter, Dr. Ola Schenström, får du möjlighet att träna mindfulness och medkänsla, öva och reflektera tillsammans med andra i en trygg grupp. Kurstillfällen: Vi ses 6 gånger - online.

Påbyggnadsutbildningar, kurser och retreats

För dig som är utbildad mindfulnessinstruktör och vill fördjupa dina kunskaper inom mindfulness (medveten närvaro) och medkänsla så erbjuder vi ett stort utbud av olika påbyggnadsutbildningar, kurser och retreats. Allt för att du hela tiden ska känna att du kan utvecklas i din roll som mindfulnessinstruktör.