På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Equiterapeut

Equiterapeut

Equiterapeuter behandlar hästar med störningar från rörelseapparaten. Equiterapeut är en djurfysioterapeut som specialiserat sig på just hästar.

Equiterapeuter arbetar med rehabilitering av hästar, dels efter veterinärbehandling, men även med friska hästar i förebyggande syfte. Equiterapeuterna informerar också hästägare och hästtränare om förebyggande åtgärder som minskar skaderisken såsom träningsupplägg, träningsdos, friskvård och liknande.

Patientunderlaget är friska, men oftast veterinärundersökta, hästar som har störningar från rörelseapparaten eller friska hästar som kollas upp inför kommande tävlingar eller inför intensiva träningsperioder.

Equiterapeuternas verksamhetsområde ligger inom den manuella medicinen, där behandlingen syftar till att återställa funktionen i rörelseapparaten med hjälp av mjukdelsbehandlingar och manipulationstekniker, i kombination med konventionella behandlingsmetoder inom fysikalisk medicin såsom massage, stretching, akupunktur och/eller elektromedicin.

Equiterapeutens behandlingsformer är desamma som de humanutbildade fysioterapeuternas, med den skillnaden att de är anpassade för häst där Equiterapeuten även kan ge specifika övningar eller funktionellt anpassade träningsprogram för att stärka hästens fysik med minskat slitage.

Du som är intresserad av detta yrke kanske också vill ta del av informationen om något annat "hästyrke" - kika gärna här >>.

Utbildning

För att bli en Equiterapeut, som är Djurfysioterapeut, specialiserad på hästar, behöver du först arbeta som vanlig fysioterapeut för människor i minst två år. Därefter kan man påbörja en utbildning i veterinärmedicin vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Det låter kanske lite märkligt, men så ser vägen till yrket ut - i alla fall i Sverige.

Visste du att...?

... hästar kan få "vargtänder". En "vargtand" på en häst är en tand utan funktion och som kan orsaka besvär och försämra hästens munhälsa och allmänt hälsotillstånd. Man bör alltså ta bort hästens "vargtänder". 

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Klinikveterinär

Arbetsgivare / Ort: Blå Stjärnans Djursjukhus AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djurhälsoveterinär

Om jobbet
Nu söker vi klinikveterinär med erfarenhet inom smådjurssjukvård. Här kan du utvecklas vidare bland skickliga och hjälpsamma kollegor på ett av Sveriges mest kompetenta smådjursjukhus. Vi söker Vi förstärker vårt team med ytterligare en veterinär/specialist med några års erfarenhet som brinner för veterinärmedicin såväl som att skapa goda kundrelationer. Du har hunnit skaffa dig en bred och bra veterinärgrund att stå på och söker nu en större variation av patientfall och en arbetsplats där du kan bidra med dina färdigheter och med hjälp av god handledning utvecklas vidare till specialist. Du som söker stimuleras av den pulsen och utmaning som det innebär att arbeta på ett akutdjursjukhus. Vi erbjuder Som klinik/specialistveterinär på Blå Stjärnan möter du många olika patientfall, ofta komplicerade och utmanande och ständigt återkommande, vilket gör att du ständigt utvecklas i din roll. Vi jobbar i team och du har stöd av erfarna, skickliga och hjälpsamma kollegor och specialister, både veterinärer, djursjukskötare, djurvårdare, fysioterapeuter och biomedicinska analytiker. Du är aldrig ensam. Vi har en positiv stämning och vår kultur präglas av samarbete. Vårt kundlöfte är "Din bästa vän - vår bästa vård". Att arbeta hos oss innebär unika utvecklingsmöjligheter, variation i arbetet, bra personalförmåner och en härlig gemenskap. Några av våra uppskattade förmåner Friskvårdsbidrag Massage på jobbet Lunchyoga .och det viktigaste Trevliga och hjälpsamma kollegor! Kontaktperson och ansökan Har du frågor om tjänsten, kontakta Vahid Sarraf (mailto:[email protected]), Veterinär- och utvecklingschef. Sista ansökningsdag: Intervjuer och urval sker löpande. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Anställningsform: Möjlighet finns för både hel- eller deltid. Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning. Kollektivavtal med SVF finns. Arbetstider: Dag-, kväll- natt och helgtjänstgöring. Tillträde: Efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Blå Stjärnans Djursjukhus AB
Hemsida: http://www.blastjarnan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Självständig och pigg Veterinär

Arbetsgivare / Ort: HemVet Gbg AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 oktober (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Djurhälsoveterinär

Om jobbet

Hemvet GBG AB är en nystartad och nytänkande ambulerande veterinärverksamhet. Vi specialiserar oss på avlivningar av sällskapsdjur i djurägarens hem vilket har visat sig vara en mycket uppskattad och viktig tjänst. Vi har nu svårt att möta efterfrågan och behöver fler veterinärer!


Vi söker dig som:

* Veterinär med svensk legitimation

* Tycker om att arbeta självständigt

* Innehar körkort och bil

* Är social och har förståelse för att besöket är både betydelsefullt och ledsamt för djurägaren

* Vill bestämma hur mycket och när du vill arbeta

* Är punktlig och professionell i din veterinärroll


Anställningen är en timanställning vid behov, men med målet att framåt övergå till en fast anställning. Besöken bestäms ihop med djurägaren och dig genom oss som har kontakten med kunden innan besöket. Arbetet kommer att utgå från vårt kontor vid Stigs Center.


För mer info är du varmt välkommen med frågor eller ansökan till [email protected]


Titta gärna in på vår hemsida www.hemvetgbg.se för att se mer om vår verksamhet!


Välkommen med just din ansökan!


Vi kommer hantera ansökningar löpande.

Arbetsgivare
HemVet Gbg AB
Astris Gata 62
41767 Göteborg
Hemsida: www.hemvetgbg.se
Ansökan
Ansök senast 8 oktober (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Nyutexaminerad veterinär

Arbetsgivare / Ort: Blå Stjärnans Djursjukhus AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (4 månader 4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djurhälsoveterinär

Om jobbet
Är du nyutexaminerad veterinär och siktar på en specialistexamen i framtiden? Vi har inrättat ett speciellt utvecklingsprogram för att erbjuda Dig som ny veterinär en trygg start på ett av det mest fartfyllda djursjukhuset i Sverige! Arbetsuppgifter Som nyutexaminerad veterinär kommer du att tillhöra en grupp med veterinärer som är nya i sitt yrke. Tillsammans följer ni ett utvecklingsprogram med individuell utvecklingsplan. Hos oss får du under dina första två år jobba på samtliga avdelningar, i olika team och det ger en bred och stabil veterinärmedicinsk grund att stå på innan du går vidare och specialiserar dig. En mentor följer dig i din veterinärmedicinska och personliga utveckling så att du får bra möjligheter att komma in i din yrkesroll. Vi erbjuder - Ett utmanande och varierande arbete med goda utvecklingsmöjligheter, där den ena dagen inte är den andra lik. - Många olika patientfall med varierande diagnoser som kräver olika behandlingar, vilket gör att du ständigt utvecklas i din yrkesroll. - Bra personalförmåner såsom friskvårdsbidrag, frukt, lunchyoga, massage. - Möjlighet att ha din hund på jobbet via vår personalhundförening (i mån av plats). - Personalutvecklingsfond där alla anställda kan söka medel för kompetensutveckling både för sin personliga och yrkesmässiga utveckling. - Utbildning både internt och externt genom Blå Stjärnan Akademin (BSA). - …..och det viktigaste ett härligt och glatt gäng kolleger med en underbar gemenskap. Du är aldrig ensam. Vi söker dig Är du nyutexaminerad och med ett stort intresse för smådjursjukvård ser vi gärna Dig som sökande. Vi söker dig som är flexibel, nyfiken och på sikt har en ambition att specialisera dig vidare inom något område. Du har stor social kompetens och vill utvecklas inom smådjursjukvård och veterinärmedicin. Du gillar när tempot är varierat och har lätt för att lära och kommunicera. Kontaktperson och ansökan Har du frågor om tjänsterna, kontakta Vahid Sarraf (mailto:[email protected]), Veterinär- och Utvecklingschef. Sista ansökningsdag: Intervjuer och urval sker löpande. Anställningsform: Vi har både längre vikariat samt några tjänster för tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning. Arbetstider: Oregelbunden arbetstid, dag-, kväll- och helgtjänstgöring. Natt kan förekomma beroende på tjänstgöringsgrad. Tillträde: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Blå Stjärnans Djursjukhus AB
Hemsida: http://www.blastjarnan.se
Ansökan
Ansök senast 31 januari (4 månader 4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.