Lantbrukarnas Riksförbund, LRF

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF

Stefan Bengtsson är trädgårdsdesigner och har just startat egna företaget Stefan Flower Art. Det har varit full fart från dag ett.

Vad jobbar du med?
– Jag håller på att starta ett företag och en internetsida inom trädgård, florist och design. Jag både ritar och utför arbetena, vilket är lite unikt. Just nu anlägger jag en japansk trädgård på 4000 kvadratmeter på Lidingö. Jag jobbar även som florist och har gjort en del arbeten utomlands med dekorationer till bröllop både i England och i Danmark.

Hur valde du att bli trädgårdsdesigner?
– Det var ett väldigt lätt val. Jag har faktiskt alltid velat jobba med trädgård. Tidigare hade jag en blogg och det var därifrån jag fick idén att starta eget.

Vad har du för utbildning?
– Jag gick ut naturbruksprogrammet med inriktning trädgård på Forslundagymnasiet i Umeå våren 2010. Det var en väldigt bra utbildning inom både trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning. Vi läste även en kurs i färg och så läste jag florist som tillvalskurs. På så sätt fick jag ett stort försprång gentemot de som bara har en inriktning.

Vad kan en yngre generation bidra med i din bransch?
– Framförallt med nytänkande. Branschen rör sig snabbt och det kommer hela tiden nya stilar, både inom trädgård och inom det floristiska. Jag tror att det är det som många kunder gillar hos mig, att jag har något lite annorlunda. Det är även många företag som hör av sig och vill att jag ska göra inspirationskvällar för dem.

Vem passar för rollen?
– Framförallt ska man ta fram sin personlighet tycker jag. Det är såklart en fördel om man har en känsla för färg och form, men det kan man faktiskt lära sig också. Det viktigaste är ändå personligheten.

Hur ser du på framtiden?
– Det är svårt att säga, men det skulle vara kul om mitt företag blev större. Jag vill gärna börja anställa och växa. Och det verkar finnas ett stort intresse, så vem vet?

Visa mer
Visa mindre