På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ridlärare, ridinstruktör
Spela filmen

Ridlärare, ridinstruktör

En ridlärare lär ut hur ryttare och häst ska samspela på bästa sätt. Eleverna får grundkunskaper om hästens fysiologi och egenskaper samt hur den reagerar i olika situationer.

Du lär ut hur ryttarna ska sitta på hästen och hur de ska använda vikt, skänklar, tyglar och sin röst. Målet är att hästen och ryttaren följer ett gemensamt signalsystem och att ryttaren förstår hur man inverkar på hästen. Den praktiska träningen sker på ridbanor inom- eller utomhus. Ridning i terräng sker först när eleven har tillräckliga förkunskaper. De praktiska övningarna kombineras med hästkunskap, hästskötsel och sadling, ryktning, utfodring och vård av hovar.

Några dagar i veckan är det vanligt att ridläraren har stalltjänst på förmiddagarna. Du arbetar med att kontrollera att hästarna är friska, göra rent i spiltor eller boxar och se till att sadlar och annan utrustning är i ordning. På förmiddagarna sker också undervisning av elever som behöver speciell utrustning och särskilda insatser av personalen.

Det är viktigt att hästarna behåller sin utbildningsnivå. De kan bli förvirrade av ridelever som inte alltid gör rätt. Av det skälet måste hästarna regelbundet ridas av kunniga ryttare – ridlärarna - för att befästa de kunskaper som ridskolehästarna ska ha.

Utbildning

Du utbildar dig till Diplomerad Svensk Ridlärare på tre nivåer I , II och III, där III är den högsta nivån genom Svenska Ridsportförbundet. Utöver dessa finns hedersutnämningen Svensk Fellow. Diplomerad Svensk Ridlärare behärskar ridning, undervisning och hästutbildning i dressyr, hoppning och terräng samt viss körning. Vill du pröva yrket kan du även börja med ridledarutbildningen som en introduktion.

En bra grundutbildning får du genom gymnasiets Naturbruksprogrammet, inriktning Djur / profil Häst

Arbetsplats

Ridläraren arbetar oftast på en ridskola och det mesta av arbetet sker i stallet, på ridbanor inom- eller utomhus och i terräng.

Visa mer
Visa mindre

11 Lediga jobb

Kungsbacka ridklubb söker deltidsanställd Ridlärare

Arbetsgivare / Ort: Kungsbacka Ridklubb / KUNGSBACKA
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Kungsbacka Ridklubb söker deltidsanställd ridlärare

Kungsbacka ridklubb som förening

Kungsbacka ridklubb har i dagsläget ca 750 medlemmar varav ca 250 är licensierade tävlingsryttare. Ridskolan har 17 ponnyer och 19 hästar och har ca 450 uppsittningar per vecka.

Anläggningen består av tre maneger, två lösdrifter där våra skolponnyer och hästar går, två paddocks, två belysta ridslingor. Vi har ett inackorderingstall med 15 inackorderade. Vi är 10 anställda samt 3 ridlärare på konsult.

Kungsbacka ridklubb söker Dig

Som har utbildning och erfarenhet för arbetet. Vi ser gärna att du är utbildad ridlärare SRL 2. Du har dokumenterade arbetslivserfarenheter från ridskoleverksamhet. Du bör ha erfarenhet av att arbeta i en förening och ha förmåga att arbeta mot verksamhetsmål. Du är kreativ och lösningsfokuserad. Du har erfarenhet av undervisning på olika nivåer för både barn och vuxna.

Arbetsuppgifter i tjänsten

Planera och delvis genomföra terminsaktiviteter. Ridlektioner två till tre kvällar i veckan samt varannan Lördag fm. Hästutbildning. Ridning för funktionsnedsatta. Lön enligt avtal.

Välkommen att höra av dig till Lollo Paris [email protected]

Sista ansökningsdag 14/5. Vi kommer ha löpande intervjuer under ansökningstiden.


Arbetsgivare
Kungsbacka Ridklubb
HÖGLANDAVÄGEN 371
43495 KUNGSBACKA
Hemsida: www.kungsbackaridklubb.se
Ansökan
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridlärare med samordningsansvar

Arbetsgivare / Ort: Torns Ryttarfören / LUND
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 maj (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Torns Ryttarförening i Lund söker ridlärare med samordningsansvar till vår ridskole- och fodervärdsverksamhet.


Om föreningen

Torns Ryttarförening strax norr om Lund, är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Föreningen har en stor bredd i sin verksamhet och vår vision ”Från ponny till häst, från amatör till elit…och hela vägen dit” fungerar som ledstjärna i verksamheten. Ridskola och knatteridning bedrivs 4 dagar i veckan med sammanlagt 25 hästar, både föreningsägda (7 stycken) och privatägda. Föreningshästarna hyrs ut i vår populära fodervärdsverksamhet övriga dagar. Vår anläggning består av tre ridhus, en utebana, enklare terrängbana samt två stall där totalt 45 hästar är uppstallade. På anläggningen arrangeras hopp- och dressyrtävlingar. Föreningen har 490 aktiva medlemmar.


Om tjänsten

Som ridlärare hos oss ansvarar du för att planera och genomföra ridlektioner samt teorilektioner på olika nivåer. Du undervisar och vägleder både fodervärdarna och de med privatägda hästar. Du planerar och genomför klubbtävlingar, lovaktiviteter och kurser. En del av tjänsten är administration där exempelvis mejl, hemsida, hästfördelning och fakturering ingår. Du har ett samordnande ansvar för ridskolan och är länken mellan våra tre andra instruktörer samt stallpersonalen. Du arbetar nära vår verksamhetschef med att utveckla verksamheten. Hos oss får du friskvårds- och klädbidrag, fortbildningar med bl.a. personalridning för gästtränare. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag med undervisning några kvällar i vecka.

Din profil

Vi söker dig som har relevant ridlärarutbildning såsom hippolog eller SRL II, samt dokumenterad erfarenhet. Vi lägger stort fokus på personlighet. Som person är du inspirerande, har ett bra bemötande, är ansvarstagande, drivande och har god kommunikationsförmåga. Du har hästarnas välbefinnande i fokus och är en förebild inom ridning och hästhantering. Du har stor vilja att utveckla våra elever och hästar. Din undervisning följer ett system och har en röd tråd. Vi ser gärna att du själv är en aktiv ryttare.

Övrigt

Tjänstens omfattning: 75% med möjlighet att utöka genom ex. projekt och träningar.

Tillträde: Enligt överenskommelse, senast augusti.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning.

Lön: Enligt avtal.

Så ansöker du

Vi ser fram emot din ansökan i form av ett personligt brev och CV som skickas till [email protected] Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Vanessa 0706-19 83 25. Vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast möjligt. Urval kommer att ske löpande.

Arbetsgivare
Torns Ryttarfören
Rönnströms Väg
22650 LUND
Hemsida: www.torns.org
Ansökan
Ansök senast 16 maj (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridinstruktör sökes!

Arbetsgivare / Ort: Uddevalla Ridklubb / Uddevalla
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 maj (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Ridinstruktör/Ridlärare

Om jobbet

Vi söker nu dig som vill jobba som ridinstruktör/ridlärare hos oss på Uddevalla ridklubb, med start omgående i maj.

Tjänsten är i nuläget på ca 60% men kan komma att utökas vid behov. Du jobbar måndag till fredag och arbetstiden är förlagd till eftermiddag/kväll.

Dina arbetsuppgifter är att planera för verksamheten, hålla i ridlektioner och givetvis se till att våra fantastiska hästar har det bra. Viss stalltjänst förekommer.

Vi ser det som en självklarhet att du är glad, positiv och driven, också att du gillar att jobba med människor och hästar.

Meriterande är att du har gått relevanta utbildningar och tidigare jobbat som ridinstruktör. Att du har B-körkort och bil samt datavana är ett krav.


Lön efter överenskommelse.

Låter detta som du, tveka inte att skicka in din ansökan till [email protected]

Välkommen med din ansökan!


Arbetsgivare
Uddevalla Ridklubb
Nöthult 112
45192 Uddevalla
Hemsida: www.uddevallaridklubb.se
Ansökan
Ansök senast 22 maj (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridlärare/verksamhetsansvarig

Arbetsgivare / Ort: Älvdalens Ridklubb / Älvdalen
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 maj (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Älvdalens ridklubb söker nu en engagerad ridlärare med verksamhetsansvar. Är du en serviceinriktad, pedagogisk, lösningsorienterad person och prestigelös i ditt yrkesutövande? Driven att utveckla verksamheten, dess elever och kan ta hand om våra kära arbetskamrater, skolhästarna på bästa sätt? Då kommer du trivas hos oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med övrig personal och en engagerad styrelse att driva ridskolan och dess verksamhet. Dina arbetsuppgifter är bland annat:

-Planera och hålla ridlektioner på olika nivåer.

-Stalltjänst så som mockning, fodring, in- och utsläpp samt ansvar för skolhästarnas skötsel, välmående och utveckling.

-Visst administrativt arbete.

-Vardaglig skötsel av anläggningen, att kunna framföra traktor och fyrhjuling är ett plus.

-Planera och leda genomförande av aktiviteter så som läger och tävlingar med klubbens tävlings- och ungdomssektion.

Om oss

Älvdalens Ridklubb etablerades 1976 och är en ideell förening som ser som sitt största syfte att kunna erbjuda barn, ungdomar och vuxna i bygden en givande och rolig upplevelse tillsammans med hästar. Anläggningen har ett uppvärmt ridhus, tre utebanor, tre stallbyggnader och gott om ridvägar i naturskönt område. Våra skolhästar går på lösdrift året om och ridklubben agerar även hyresvärd för privathästar. Skolan bedriver lektionsverksamhet veckans alla vardagar och viss helgtjänstgöring kan förekomma i tjänsten. Samarbete förekommer med flertalet privata tränare och variationen på utbudet är viktigt för oss att kunna erbjuda.

Om tjänsten

Utbildning -Lägst SRL1, C-tränare eller motsvarande kompetens.

Körkort -Körkort B, traktor- och fyrhjulingsvana är ett plus.

Anställning -Tillsvidareanställning med provanställning i sex månader, tjänsten är på 75% med möjlighet till utökning. Den innefattar arbete på dagtid, kvällstid och ibland helger.

Lön -Månadslön, lön enligt avtal.

Tillträde -Omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan -Skriftlig ansökan med referenser skickas via e-post till Åsa Bäcke på [email protected] . Sista ansökningsdag är 23 maj 2021. Löpande rekrytering, vänta inte till sista dagen med din ansökan! Hör gärna av dig till Åsa Bäcke, telefon 070-685 15 50 eller via e-post till [email protected] för ytterligare information.

Välkommen med din ansökan!

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Älvdalens Ridklubb
Porfyrgårdsvägen 33
79690 Älvdalen
Hemsida: https://idrottonline.se/AlvdalensRK-Ridsport/
Ansökan
Ansök senast 23 maj (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridinstruktör timvikare

Arbetsgivare / Ort: Uddevalla Ridklubb / Uddevalla
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 maj (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Ridinstruktör/Ridlärare

Om jobbet

Vi söker nu dig som vill jobba som vikarierande ridinstruktör/ridlärare/stallskötare hos oss på Uddevalla ridklubb, med start omgående i maj.

Detta är en behovsanställning där du kan behöva täcka upp både som stallskötare och ridlärare, därför kan arbetstiderna kan variera mellan dagtid och kväll.

Dina arbetsuppgifter är att planera för verksamheten, hålla i ridlektioner och givetvis se till att våra fantastiska hästar har det bra. Stalltjänst förekommer.

Vi ser det som en självklarhet att du är glad, positiv och driven, också att du gillar att jobba med människor och hästar.

Meriterande är att du har gått relevanta utbildningar och tidigare jobbat som ridinstruktör. Att du har B-körkort och bil samt datavana är ett krav.


Lön efter överenskommelse.

Låter detta som du, tveka inte att skicka in din ansökan till [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Uddevalla Ridklubb
Nöthult 112
45192 Uddevalla
Hemsida: http://www.uddevallaridklubb.se
Ansökan
Ansök senast 23 maj (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.