På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ridlärare, ridinstruktör
Spela filmen

Ridlärare, ridinstruktör

En ridlärare lär ut hur ryttare och häst ska samspela på bästa sätt. Eleverna får grundkunskaper om hästens fysiologi och egenskaper samt hur den reagerar i olika situationer.

Du lär ut hur ryttarna ska sitta på hästen och hur de ska använda vikt, skänklar, tyglar och sin röst. Målet är att hästen och ryttaren följer ett gemensamt signalsystem och att ryttaren förstår hur man inverkar på hästen. Den praktiska träningen sker på ridbanor inom- eller utomhus. Ridning i terräng sker först när eleven har tillräckliga förkunskaper. De praktiska övningarna kombineras med hästkunskap, hästskötsel och sadling, ryktning, utfodring och vård av hovar.

Några dagar i veckan är det vanligt att ridläraren har stalltjänst på förmiddagarna. Du arbetar med att kontrollera att hästarna är friska, göra rent i spiltor eller boxar och se till att sadlar och annan utrustning är i ordning. På förmiddagarna sker också undervisning av elever som behöver speciell utrustning och särskilda insatser av personalen.

Det är viktigt att hästarna behåller sin utbildningsnivå. De kan bli förvirrade av ridelever som inte alltid gör rätt. Av det skälet måste hästarna regelbundet ridas av kunniga ryttare – ridlärarna - för att befästa de kunskaper som ridskolehästarna ska ha.

Utbildning

Du utbildar dig till Diplomerad Svensk Ridlärare på tre nivåer I , II och III, där III är den högsta nivån genom Svenska Ridsportförbundet. Utöver dessa finns hedersutnämningen Svensk Fellow. Diplomerad Svensk Ridlärare behärskar ridning, undervisning och hästutbildning i dressyr, hoppning och terräng samt viss körning. Vill du pröva yrket kan du även börja med ridledarutbildningen som en introduktion.

En bra grundutbildning får du genom gymnasiets Naturbruksprogrammet, inriktning Djur / profil Häst

Arbetsplats

Ridläraren arbetar oftast på en ridskola och det mesta av arbetet sker i stallet, på ridbanor inom- eller utomhus och i terräng.

Visa mer
Visa mindre

16 Lediga jobb

Håbo ridklubb söker engagerad ridlärare

Arbetsgivare / Ort: Håbo Ridklubb / BÅLSTA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ridinstruktör/Ridlärare

Om jobbet

Håbo Ridklubb ligger i Bålsta ca 4 mil väster om Stockholm. Vi är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet med ca 300 medlemmar och 260 ridande per vecka. På anläggningen finns stall för 20 hästar, hagar, ridhus 20x60 med gemensamhetsytor och en ridbana 30x60m.

Vi bedriver i första hand ridskoleverksamhet men erbjuder även kurs- och ridlägerverksamhet, tävlingar och andra hästrelaterade aktiviteter.

Vi är en kvalitetsmedveten verksamhet med inriktning på god grundutbildning för barn och vuxna samt tränings- och tävlingsgrupper i dressyr och hoppning. I all utbildning och ridning står hästarnas välmående och hållbarhet i fokus.

Vi söker dig som är utbildad lägst SRL 1.

Som person är du positiv, engagerad och ansvarstagande. Du är självgående, gillar ordning och reda samt är beredd att hugga i där det behövs. Du måste kunna arbeta självständigt. Du är en förebild för våra barn och ungdomar.

Dokumenterad erfarenhet av ridlärartjänst för barn och ungdomar är meriterande. Körkort är ett krav.

Arbetsuppgifter

 • Planera och genomföra ridlektioner för både barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer.
 • Hålla privatlektioner.
 • Medverka vid helg- och lovaktiviteter.
 • Medlemskontakt.
 • Utbildning av lektionshästar
 • Stalltjänst
 • Viss administration

Du kommer att jobba både enskilt och tillsammans med övrig personal.

På Håbo ridklubb bryr vi oss om varandra, våra hästar och vår arbetsmiljö.

Vi söker dig som har engagemang och som tillsammans med styrelse och övrig personal, vill driva ridskolan framåt.

Du är en duktig och engagerad ridlärare och ryttare, är ett gott föredöme och sätter hästarnas välmående i fokus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75–100% (kan diskuteras). Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid samt helger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde

Så fort som möjligt.

Lön

Enligt kollektivavtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag 27 oktober.

Urval sker löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen!

Ansökan med CV skickas till: [email protected]

Frågor besvaras av Lotta Wanning, tel. 070-655 72 42, mejl [email protected]

Arbetsgivare
Håbo Ridklubb
YTTERGRAN LUNDBY
74692 BÅLSTA
Hemsida: www.haboridklubb.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Orust Ridklubb söker ridinstruktör

Arbetsgivare / Ort: Orust Ridklubb / Henån
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ridinstruktör/Ridlärare

Färdigheter
Meriterande
 • Ridlärarutbildning
 • Diplomerad hästskötare

Om jobbet

Orust Ridklubb ligger på vackra Orust nära Henåns samhälle med bussförbindelser, hav och naturen i närheten. Verksamheten är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet, med en engagerad styrelse och aktiva sektioner!

Klubben är öppen för alla som är intresserade av hästar och ridsport.

Föreningen har cirka 320 medlemmar, 16 hästar/ponnyer och ungefär 250 uppsittningar i veckan. Hos oss rider barn och vuxna, allt från nybörjare till duktiga ryttare, på både ponny och storhäst. Ridskolan har verksamhet alla dagar i veckan och erbjuder abonnemangsridning, kurs- och ridlägerverksamhet, tävlingar och andra hästrelaterade aktiviteter. Vi har höga ambitioner om att vara en ridskola för alla, med god kvalité och hög kompetens! Läs mer på www.orustridklubb.nu.

Arbetsuppgifter

Undervisa ridgrupper på olika nivåer utifrån klubbens utbildningsplaner, utbildning av våra lektionshästar, stalltjänst, administration, kurser och övriga aktiviteter. Tjänsten innebär kvällsarbete ett par kvällar i veckan samt i viss mån helgarbete. Tjänstens innehåll, upplägg och omfattning kan diskuteras.

Dina kvalifikationer

· Kommunikativ förmåga både i tal och skrift

· Lägst SRL II, eller annan relevant bakgrund som vi finner likvärdig

· Yrkeserfarenhet av att hålla lektioner

· God datorvana

Du som person

Vi söker dig som tillsammans med styrelse och övrig personal vill möta de utmaningar vi står inför nu och framöver. Du tar ansvar för hästar och elever. Du vill vara med att målmedvetet utveckla verksamheten till en framgångsrik, utvecklande och välkomnande mötesplats. Du är en duktig och engagerad ridlärare och ryttare, är ett gott föredöme och sätter hästarnas välmående i fokus.

Vi värdesätter att du har god pedagogisk förmåga, att du är lyhörd och har vilja att samarbeta.

Som person är du strukturerad, målmedveten, engagerad, trygg och positiv, med en god pedagogisk och social kompetens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi hoppas att du är den, som tillsammans med oss, vill utveckla klubben till ett föredöme inom hästhållning, utbildning och ridsport.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80–100%.

Urval sker rullande och anställning därefter.


Orust Ridklubb som arbetsgivare

Orust Ridklubb har kollektivavtal med Almega och erbjuder avtalsenliga löner. Vi är anslutna till Svenska Ridsportförbundet. Vi är säkerhetsmedvetna och har ett pågående samarbete med arbetsmiljöverket.

Så söker du tjänsten!

Vi ser fram emot din ansökan i form av ett personligt brev och CV som skickas till verksamhetschef Linnéa OIsson på [email protected] Vi gör löpande urval men vill ha din ansökan senast 2021-10-27.

Kontaktpersoner: Har du frågor om tjänsten, kontakta Linnéa Olsson på 079-332 78 15.

Arbetsgivare
Orust Ridklubb
Röra-Hogen 320
47395 Henån
Hemsida: https://www.orustridklubb.nu/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridlärare sökes till mysig ridskola i Lund

Arbetsgivare / Ort: Östra Torns Ryttarsällskap / LUND
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Östra Torns Ryttarsällskap i Lund söker en ny ridlärare till vår ridskoleverksamhet.

Om föreningen

Östra Torns Ryttarsällskap i Lund är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet sedan 35 år tillbaka med cirka 150 medlemmar. Vår övergripande målsättning är att under goda, vänskapliga förhållanden lära eleverna att ta hand om och förstå hästen samt att utveckla sin ridning på ett bra och säkert sätt.

Föreningen har ett 15-tal fina ponnyer. Vi har lektioner för barn och ungdomar från åtta års ålder sex dagar i veckan, och ett system med “andelar” som sköter och rider ut hästarna. De som är duktiga tävlar även ponnyerna. Våra äldre ungdomar arrangerar en stalletkurs för våra nya elever under en termin, innan de får börja rida på ÖTR. Där ingår allt från att leda, rykta, kratsa hovar och tränsa till att lära sig ridvägar och hur hästen reagerar i olika situationer. Den är mycket uppskattad bland föräldrar och elever. Våra rutiner är viktiga, för då får vi trygga barn/ungdomar och ponnyer i verksamheten.

Vi rider ute året runt i vår nyrenoverade och dränerade paddock 65x30 meter med bevattning och bra belysning. Några gånger varje termin rider grupperna ut på bra ridvägar i området.

Vår ungdomssektion är väldigt engagerad och arrangerar teoritävlingar, hopptävlingar, läskiga spökrundor och Vi i stallet-tävling (som vi har vunnit ett flertal gånger).

Vad vi söker

Det vi kan erbjuda är den lilla ridskolans fördelar med bland annat mindre grupper, så att vi hinner se och lära känna alla våra elever. Tjänsten passar dig som tycker mycket om barn och ungdomar (även föräldrar, för hela vår verksamhet bygger på föräldrarnas engagemang). Vi uppskattar om du själv har vuxit upp på ridskola och förstår vad det betyder för ungdomarna. Det är viktigt att du har ett bra säkerhetstänk, då du blir en stark förebild för alla.

Vi söker dig som från mitten av augusti vill jobba timmar som ridlärare en vardagseftermiddag/kväll i veckan cirka tre timmar och/eller lördagsförmiddagar cirka fyra timmar. Som ridlärare hos oss ansvarar du för att planera och hålla rid/teorilektioner, du får hjälp av en stallvärd i stallet och stämmer av dina ridlektioner med ridskolechefen.

Du är välkommen att höra av dig om du har någon erfarenhet av att undervisa och har goda hästkunskaper, eftersom vi alltid sätter hästens välbefinnande i centrum.

Tycker du att det låter intressant och vill vara med i vår sköna gemenskap, tveka inte utan hör av dig till oss. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande.

Du är också alltid välkommen att hälsa på och titta på vår fina verksamhet!

För mer information:

Praktisk info: Petra Haupt 0736-554322

Ridskolechef: Susanne Walldoff 0706-954580 (kvällstid)

Vi tar emot ansökan via e-post: [email protected]

Arbetsgivare
Östra Torns Ryttarsällskap
22007 LUND
Hemsida: www.ötr.se
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridinstruktör till Norr Amsbergs Ridskola

Arbetsgivare / Ort: Norr Amsbergs Ridklubb / BORLÄNGE
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 november (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ridinstruktör/Ridlärare

Om jobbet

Ridskolan är en mindre verksamhet med ponnyer och fokus på barn- och ungdomar. På anläggningen finns det plats för både ridskolan och privathästar. Anläggningen är belägen i byn Norr Amsberg ca 1mil norr om Borlänge. Vi har i dagsläget 10st ponnyer, och ca 110 uppsittningar per vecka. Lektionerna är fördelade på måndagar till torsdagar samt lördagar. Verksamheten bedrivs utomhus.

Din profil

Vi söker en ridinstruktör som har utbildning SRL level 1 eller annan relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är positiv, flexibel, serviceinriktad, med ansvarskänsla och har god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta.

Du ska tycka om att undervisa på ett pedagogiskt sätt och att arbeta tillsammans med barn och ungdomar. Vi önskar att du har erfarenhet av undervisning av elever i grupp och är van vid att utbilda nybörjare då vår verksamhet har flertalet nybörjargrupper. Ett stort plus är om du själv är en aktiv ryttare. Du är ett gott föredöme för våra elever och sätter hästarnas välmående i fokus samt ser ridskolan som en mötesplats där alla är välkomna.

I tjänsten ingår främst ridlektioner, häst och stallskötsel samt övriga tillkommande arbetsuppgifter på en ridskola. Vidareutbildning av våra hästar/ponnyer samt en viss administration kan komma att ingå i tjänsten.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en ridskoleverksamhet men inget krav.

Anställningsform: Visstidsanställning

Tillträde: tillträde omgående eller enl. ök.

Tjänstens omfattning: 10-40 % Kvällar och helger ingår.

Lön: Enligt avtal

Ansökan: Senast 3 november 2021. Referenser bifogas fördelaktigt redan med ansökan. Intervjuer hålls löpande.

Vi ser med glädje fram emot Din ansökan snarast via mail [email protected] då rekrytering sker fortlöpande.

För eventuella frågor kontakta Ulrika N Eriksson (styrelseordförande) tele nr 073-6380846 [email protected]

Arbetsgivare
Norr Amsbergs Ridklubb
Norr Amsberg 565
78190 BORLÄNGE
Hemsida: www.norramsbergsrk.se
Ansökan
Ansök senast 3 november (7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Ridlärare

Arbetsgivare / Ort: Haparanda Ryttare / HAPARANDA
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 november (18 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Hästskötsel
Meriterande
 • Ridlärarutbildning
 • Diplomerad hästskötare
 • Ridlektioner
 • Traktorkort

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Vi söker fler medarbetare till Haparanda Ryttare som vill vara med på vår vision att bli ett nav för hästsport i Tornedalen.

Arbetsuppgifterna består av att bedriva ridundervisning samt stalltjänst. Arbetstiderna är varierande där arbete kvällar och vissa helger ingår.

Vi värderar personlig lämplighet högt och letar efter dig som är driven, initiativtagande och socialt kompetent och som tillsammans i vårt team kan lyfta ridskolan till nästa nivå. Du som söker har god ridvana och hästkunskap. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter då vi kan erbjuda dig Ridlärarutbildning och regelbunden fortbildning. Tjänsten innefattar arbete i barn-, och ungdomsverksamhet vilket innebär att du kommer behöva lämna utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%, med 6 månaders provanställning.

Haparanda Ryttare är en ideell förening med över 400 medlemmar. Föreningen driver i första hand ridskoleverksamhet men har även tränings,- och tävlingsverksamhet samt uthyrning av boxar. Våra elever är främst barn och ungdomar men vi har även lektioner för vuxna. Unikt för vår verksamhet är att vi erbjuder ridskola och föreningsliv på både svenska och finska. Vi är en nyskapande och öppen förening där nya idéer välkomnas och gärna provas.

Vi genomför intervjuer löpande så vänta inte med din ansökan .

Maila ditt cv och personligt brev till [email protected]
Arbetsgivare
Haparanda Ryttare
95322 HAPARANDA
Hemsida: haparandaryttare.se
Ansökan
Ansök senast 14 november (18 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.